Elegantti kuha saa makua voista, sitruunasta ja inkivääristä.
Grillattu kuha, papuja ja mangoldia
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele pavut lävikössä. Katkaise tikkumainen varsi pois ja ryöppää pavut (ohje alla).
- Huuhtele mangoldinlehdet kylmällä vedellä ja paloittele isot lehdet puoliksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
- Sulata voi isossa pannussa. Lisää valkosipulinkynnet, inkivääri ja pinjansiemenet. Paista pari minuuttia. Lisää joukkoon pavut, mangoldinlehdet ja rusinat. Mausta suolalla. Paista sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes mangoldit ovat pehmenneet. Mausta lehtipersiljalla, raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla. Pidä lämpimässä ja valmista kuhat.
- Voitele kuhafileet öljyllä molemmin puolin. Aseta fileet parilapannulle tai grilliritilälle nahkapuoli ritilää vasten. Grillaa keskilämmöllä, kunnes kalan lihapuolen väri muuttuu läpikuultavasta vaaleaksi. Kalaa ei tarvitse kääntää grillissä. Ripottele pinnalle sormisuolaa.
Papujen täyteläisyys yhdistettynä kuhan puhtaaseen makuun vaatii viiniltä raikkautta. Chablis Marouettes, 14,70 e, on raikas ja mineraalinen viini, joka tasoittaa annoksen hedelmäisyyttä ja inkiväärin aromaattisuutta. Raikasrakenteinen kuohuviini Vouvray Tête de Cuvée Brut 13,99 e, on puolestaan omiaan tukemaan annoksen sitrusaromeja. (JUOMASUOSITUS Samuil Angelov)
Papujen ryöppääminen
Työvaiheet
- Puhdista pavut huuhtelemalla ne kylmällä vedellä.
- Katkaise varsinupukka. Tämä käy kätevimmin sormin katkaisemalla, jos papu on napakka ja tuore.
- Kiehauta runsaasti vettä kattilassa ja lisää keitinveteen ripaus suolaa.
- Ohuille taitepavuille riittää 5 minuutin keittäminen.
- Siivilöi pavut kiehuvasta vedestä.