
Kuhapullat ja kasviskimara sitruunaruoholiemessä
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin sitruunaruoholiemi. Pilko molemmat sitruunaruohonvarret 3 osaan. Mittaa vesi, sitruunaruohot, kaffirinlehdet ja suola kattilaan. Keitä 5 minuuttia.
- Ota noin puolet liemestä toiseen kattilaan. Huuhtele ja paloittele lehtisellerinvarret. Kuori ja paloittele porkkana. Lisää sellerit ja porkkanat toisen liemen joukkoon. Jätä sivuun odottamaan.
- Valmista kuhapullat. Paloittele kuha ja laita monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää kerma ja mausteet. Pyöräytä ainekset tasaiseksi massaksi.
- Ota taikinasta 2 ruokalusikan avulla pieniä pyöryköitä; kastele lusikat välillä kylmään veteen, niin pyörykät irtoavat helpommin.
- Kuumenna sitruunaruoholiemet. Keitä kuhapullat liemessä, joka ei sisällä kasviksia; anna pullien kypsyä poreilevassa liemessä 3 minuuttia. Nosta ne reikäkauhalla kannelliseen astiaan, jossa pyörykät pysyvät lämpiminä.
- Keitä toisessa kattilassa olevia kasvispaloja 3–4 minuuttia, kunnes palat ovat kypsiä mutta vielä napakoita. Huuhdo ja paloittele retiisit. Lisää ne kasvisliemeen ja kiehauta.
- Poista sitruunanruohopalat ja kaffirlimetinlehdet kasvisten joukosta. Annostele kuhapullat ja kasvikset liemineen lautasille. Tarjoa heti.
Juomasuositus: Aasialaisittain viritetyt kuhakvenellit nauttivat klassisesta rieslingistä. Alsacesta tulevassa Dopff Riesling Cuvée Europessa, 13,95 e, on Granny Smith -omenaa muistuttavaa raikkautta ja kypsän luumuista hedelmäisyyttä. Maku tukee hienostunutta kuhaa sekä sitruunaruohon ja limenlehden vehreyttä. Myös yhdysvaltalainen olut, yrttisen greippinen Polestar Pilsner, 4,02 e/0,355 l, on loistava kumppani annokselle. (Samuil Angelov)