Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2274 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Sanna Maskulin KUVA Sanna Maskulin

Pakasteravuista saa hyviä elvytysliemen avulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kilolle pakasterapuja
Valmistusaika
Aktiivinen 15 min + maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Pakasterapujen elvytysliemi

Ainekset

2
l
vettä
2
dl
(tummaa) olutta
1/2
dl
karkeaa merisuolaa
1/3
dl
ruokokidesokeria
2
laakerinlehtiä
1
nippu tuoretta tilliä

Työvaiheet

  1. Mittaa liemen ainekset tilavaan kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia. Anna liemen jäähtyä hetki.
  2. Laita jäiset ravut puhtaaseen, isoon kattilaan ja siivilöi liemi rapujen päälle. Pätki tillinoksat liemeen. Anna rapujen sulaa ja maustua jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mieluummin yön yli. Liemi riittää noin 1 kg:lle pakasterapuja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2274 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tässä on viikonlopun huipennus! Kesytä feta ja tomaatit uunissa, paista jättikatkat valkosipuliöljyssä ja sekoita pastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-jättikatkarapupasta

Ainekset

1
dl
oliiviöljyä
400
g
fetajuustoa
400
g
terttukirsikkatomaatteja
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
350
g
pastaa
12
jättikatkaravun pyrstöä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
1
ruukku
oreganoa tai lehtipersiljaa
(parmesaania raastettuna)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa 3–4 rkl öljyä uunivuokaan. Asettele fetat ja tomaatit vierekkäin vuokaan. Kaada loppu öljy päälle. Rouhi pippuria ja raasta sitruunankuorta pinnalle. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Taputtele katkaravut talouspaperilla kuiviksi. Halkaise ne halutessasi. Kuori
    ja viipaloi valkosipuli. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää ravut ja paista muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja hienonnetulla yrtillä.

  4. Valuta kypsä pasta. Poista oksat paahtuneista tomaateista ja murenna feta. Kaada tomaatit ja fetat liemineen pastan joukkoon. Lisää katkaravut ja valkosipulit nesteineen. Raasta halutessasi parmesaania pinnalle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2274 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Raikas tuoretomaattikeitto ja kalakeitto samalla lautasella! Tomaattikeiton höysteenä on tällä kertaa valkosipulista leipämurua ja rapeaksi paistettua kirjolohta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tilli-tomaattikeitto

Ainekset

1
kg
tomaatteja
1
sipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
vettä
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
½
ruukku
tilliä
2
viipaletta
maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi
200
g
ruodotonta kirjolohifileetä
2
tl
sitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise tomaatit ja poista kanta. Hienonna sipuli. Paista tomaatteja ja sipulia öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja paista vielä minuutti. Lisää vesi, peitä kattila kannella ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Valmistele sillä aikaa lisukkeet.

  2. Hienonna tilli. Rouhi leipä veitsellä pieneksi muruksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Raasta sitruunankuori.

  3. Paista leipämurua ja valkosipulia öljyssä pannussa muutama minuutti. Lusikoi seos pois pannusta ja paista lohikuutiot samassa pannussa kypsiksi, pari minuuttia. Mausta suolalla, sitruunankuorella ja 2 rkl:lla tilliä.

  4. Lisää kerma keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja lopulla tillillä.

  5. Jaa keitto lautasille ja lusikoi lohta ja leipämurua pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2274 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rapupastan salaiset aseet ovat suolainen pekoni ja kullankeltainen sahrami.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sardinialainen rapupasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
chilipalko
100
g
pancettaa tai pekonia
2
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
400
g
jättikatkaravun pyrstöjä kuorittuna
1
ps (0,5 g)
sahramia
2
luumutomaattia
¾
dl
kuivaa vermuttia tai kuivaa siideriä
1
sitruuna
1–2
ruukkua
lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuutioi chili ja pekoni. Paista sipuleita, chiliä ja pekonia öljyssä pannussa pari minuuttia. Lisää ravut ja sahrami ja paista muutama minuutti.

  3. Kalttaa tomaatit: tee kantoihin ristiviillot ja laita tomaatit kiehuvaan veteen 30 sekunniksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja poista kuoret. Kuutioi ja lisää vermutin kanssa pannuun. Kiehauta ja sekoita hyvin.

  4. Raasta sitruunan kuoresta 1 rkl hienoa raastetta ja purista hedelmästä 3 rkl mehua. Hienonna lehtipersilja. Mausta kastike sitruunankuorella ja -mehulla, suolalla ja pippurilla. Yhdistä kastike, pasta ja persilja. Lisää tarvittaessa hieman öljyä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 703 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville -kirjassa eletään sota-aikaa, joten tarinan paistoksessa on kirjaimellisesti pelkkää perunaa. Silakoiden ja munien kera syntyy herkullinen mutta yhä edullinen peltiruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-silakkapelti

Ainekset

1
kg
perunaa (esim. siikli)
1
pss (350 g)
salottisipulia
1
tl
kuminansiemeniä
2
rkl
öljyä
1 + 1
tl
suolaa
400
g
silakkafileitä
½
tl
maustepippuria
½
ruukkua
tilliä
4
munaa
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  2. Pese perunat hyvin, niin voit käyttää ne kuorineen. Leikkaa perunat 2–4 osaan. Kuori ja puolita sipulit. Laita perunat ja sipulit uunipellille, mausta kuminansiemenillä ja suolalla. Pyörittele joukkoon öljyä.
  3. Paahda perunoita uunin yläosassa palojen koosta riippuen 20–30 minuuttia. Kääntele perunoita kerran, pari paistamisen aikana.
  4. Mausta silakat perunoiden paistuessa. Pyyhi fileet puhtaiksi, levitä silakat työtasolle ja mausta suolalla ja maustepippurilla. Levitä tillisilppua fileiden pinnalle. Kääri fileet rullalle.
  5. Ota perunapelti uunista. Laita silakkarullat perunoiden joukkoon.
  6. Riko munat ainesten joukkoon tai leikkaa varovasti munankuoren yläosa pois ja aseta munat pellille perunoiden sekaan.
  7. 10–15 minuuttia. Purista lopuksi päälle sitruunamehua. Tarjoa peltiruoka raikkaan piimäkastikkeen kanssa.

Piimäkastike

Ainekset

4
dl
piimää
2
tl
piparjuuritahnaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita kaksi suodatinpussia sisäkkäin siivilään ja siivilä kulhon päälle. Mittaa piimä suodattimeen ja anna sen valua jääkaapissa 2–3 tuntia.
  2. Kumoa valunut piimä kulhoon. Mausta piparjuuritahnalla ja suolalla.

Kommentit (0)