Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 80 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Tarjoa grillatun ruuan lisukkeena.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas kesäkurkkusalaatti

Ainekset

3
avomaan kurkkua
6
retiisiä
1/2
fenkoli
1/2
punasipuli
tillinoksia
Kastike
1
pkt
(150 g) pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
valkosipulinkynsi
1/2
dl
tilliä hienonnettuna
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
rkl
valkoviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa huuhdotut kurkut ja retiisit ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi huuhdottu fenkoli. Kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita käsittelemäsi kasvikset kulhossa.
  2. Sekoita pehmeä vuohenjuusto ja jogurtti keskenään. Kuori ja hienonna tai murskaa valkosipulinkynsi. Hienonna yrtit. Mausta jogurttikastike valkosipulilla, hienonnetuilla yrteillä, valkoviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Lisää kastike salaatin joukkoon ja sekoita nostellen salaattiin. Anna maustua hetki jääkaapissa, koristele tillinoksilla ja tarjoa esimerkiksi grilliruuan lisäkkeenä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Raikasta parsaa, täyteläistä juustoa, ruokaisaa kvinoaa ja rapeaa pähkinärouhetta. Tässä salaatissa on kaikki kohdallaan, myös sinapin ja sitruksen maustama kastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-kvinoasalaatti

Ainekset

1
dl
kvinoaa
1
dl
hasselpähkinöitä
300
g
vihreää parsaa
l
salaattisekoitusta (esim. vuonankaali, rucola)
2
palloa
bufalamozzarellaa
Sinappikastike
1
dl
öljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
kokojyväsinappia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa keskilämmöllä sekoitellen 3–5 minuuttia. Kaada pähkinät leikkuu-laudalle ja rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita parsasuikaleet, kvinoa, pähkinärouhe ja salaattisekoitus vadilla tai salaattikulhossa.
  4. Sekoita kaikki kastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi. Lisää kastike salaattiin ja sekoita se kevyesti käännellen.
  5. Valuta mozzarellapallot talouspaperin päällä. Revi ne suupaloiksi ja lisää salaatin päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Maailman helpoimmassa kesäpastassa ainekset yksinkertaisesta pilkotaan ja sekoitetaan keitetyn pastan joukkoon. Valmista! Mehevä lohi kypsyy kuuman pastan ja limettimehun ansiosta hieman, ja jää upean meheväksi.

Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäinen lohi-avokadopasta

Ainekset

400
g
pastaa
400
g
lohta
2
varsisipulia
5
retiisiä
2
avokadoa
2
avomaankurkkua
3
rkl
soijaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
limettiä

Työvaiheet

  1. Laita pastalle vesi kiehumaan. Pilko pastan kiehuessa lohi pieniksi kuutioiksi. Siivuta retiisit ja sipulit. Kuutioi avokadojen hedelmäliha ja leikkaa juustohöylällä kurkut suikaleiksi.
  2. Keitä ja valuta pasta. Lisää kuuman pastan joukkoon lohikuutiot ja vihannekset. Sekoita hyvin. Lisää soija ja öljy. Purista limettien mehu pastan joukkoon ja sekoita.

Kommentit (2)

Ekku

Voiko lohta oikeasti kypsyä noin vaan?

Nuudelipasta

Nythän tämä kääntyi jo itämaisiksi nuudeleiksi tuon soijan vuoksi. Itse teen tätä samaa pastaa lisäämällä öljyksi seesamiöljyä ja mukaan munakassiivuja sekä misotahnaa. Kesällä ihanaa, kun syö kylmänä, ja ilman tuota lohtakin on superhyvää.

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.

Yksittäiset munakoisojen päälle kootut moussakat ovat kuin pikkuisia pizzoja. Tarjoa niiden kanssa raikasta salaattia.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + 20 min paisto
Vaikeustaso
Kohtalainen

Moussaka-pizzat

Ainekset

2
munakoisoa
Tomaattikastike
1
sipuli
200
g
herkkusieniä
2
rkl
öljyä
400
g
tomaattimurskaa
2
rkl
punaviinietikkaa
dl
vettä
1
dl
punaisia linssejä
juustokastike
1
sitruuna
200
g
halloumijuustoa
35
g
voita
½
dl
vehnäjauhoa
5
dl
maitoa
50
g
juustoraastetta
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
koristeluun
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Pilko sienet pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla öljy ja ruskista sienet. Lisää sipulit ja paista niitä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, viinietikka ja vesi. Huuhtele linssit ja sekoita ne joukkoon. Anna keittyä sillä välin, kun teet toisen kastikkeen.
  2. Raasta halloumi raastimen karkealla terällä ja sitruuna hienolla. Anna voin sulaa kattilassa. Ripottele jauho voin joukkoon ja anna kuplia hetki. Lisää maito hiljalleen koko ajan vispaten. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää juustoraasteet sekä sitruunan kuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi siivuiksi. Levitä ne uunipellille. Lusikoi kiekkojen päälle ensin tomaattikastiketta ja sitten juustokastiketta. Paista uunin alatasolla 20 minuuttia. Koristele lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Paahda kasviksille grilliraitoja ja kuutioi päälle fetaa. Kreikkalainen kulho yhdistää välimeren parhaat maut.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
valmistusaika 40 min + marinoituminen 4 t

Krekkalaiset kulhot

Ainekset

2
dl
ateriajyviä (esim. Myllärin)
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
1
munakoiso
2
paprikaa
200
g
kirsikkatomaatteja
200
g
fetajuustoa
100
g
vuonankaalia
souvlaki-vartaat
600
g
naudan ulkofilettä tai sisäpaistia
1
sitruuna
4
valkosipulinkynttä
½
ruukkua
oreganoa
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin vartaat. Leikkaa liha kuutioiksi. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu kulhoon. Hienonna oregano ja valkosipulinkynnet ja lisää ne kulhoon. Mittaa mukaan öljy ja mustapippuri. Nosta lihapalat marinadiin ja anna maustua 4 tuntia. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita joukkoon öljy ja suola.
  2. Leikkaa munakoiso siivuiksi. Puolita paprikat, poista siemenet sekä kannat ja leikkaa puolikkaat vielä puoliksi. Huuhtele kirsikkatomaatit ja vuonankaali. Kuutioi feta.
  3. Nosta lihapalat marinadista ja pujota ne varrastikkuihin. Sivele munakoisojen ja paprikasiivujen pintaan öljyä. Kuumenna paistin- tai parillapannu. Ruskista munakoisosiivut, paprikat ja lihat. Liha saa jäädä sisältä punertavaksi. Suolaa liha. Kokoa kulhot.

Kommentit (0)