Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Elvi Rista

Perinteisen firenzeläisjäädykkeen zuccotton makeus saa ryhdikästä vastapainoa hapahkosta raparperihillosta ja mangolla pilkutetusta jogurttitäytteestä sekä suolamanteleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 annosta
Valmistusaika
1 t + 4-12 t
Vaikeustaso
Vaikea

Mango-raparperizuccotto

Ainekset

Kakkupohja
1
rkl
ruokaöljyä
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoa
Täyte
2
dl
kuohukermaa
2
dl
venäläistä jogurttia (esim. Lindahls)
dl
tomusokeria
½
dl
raparperi-inkiväärihilloa (esim. Mackays) tai itse tehtyä raparperihilloa
250
g
pakastemangokuutioita (esim. Pirkka)
Koristelu
2
dl
kuohukermaa
1
dl
paksua jogurttia
2–3
rkl
tomusokeria
½
tl
limetin raastettua kuorta
1
rkl
limetin mehua
2
kpl
(à 60 g) sokeroituja pähkinäpatukoita (esim. Jannis)
3/4
dl
paahdettuja suolamanteleita ja/tai pistaaseja
(kookoslastuja)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kakkupohja. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunipellille levitetty leivinpaperi öljyllä.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä vehnäjauhot ja perunajauho. Siivilöi jauhoseos kananmuna-sokerivaahtoon samalla varovasti kaapimella nostellen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Huomaa, että taikinaan ei tule leivinjauhetta, joten nostele jauhot muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti, ettei vaahto laskeudu.
  3. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasossa 7–10 minuuttia.
  4. Kumoa kakkupohja kääretorttulevyn tapaan leivinpaperin päälle työpöydälle. Poista toinen leivinpaperi varovasti kakun pohjasta. Anna kakkupohjan jäähtyä.
  5. Ota esille pyöreäpohjainen kulho (vet. 1 ½–2 l). Leikkaa jäähtyneestä kakkupohjasta kulhon suuaukon kokoinen pala, kakun pohja. Siirrä se hetkeksi sivuun. Vuoraa kulho tuorekelmulla niin, että kelmun reunat ulottuvat reilusti kulhon laitojen yli. Leikkaa loppu kakkupohja noin 10–12 cm:n mittaisiksi suikaleiksi ja vuoraa kulho tiiviisti kakkusuikaleilla. Tasoita kakku kulhon reunojen tasalle.
  6. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Mittaa jogurtti ja tomusokeri kermavaahtoon ja nostele seos kaapimella tasaiseksi. Nostele jäiset mangokuutiot täytteeseen.
  7. Kaada täyte kulhoon kakkupohjan päälle ja lisää sinne tänne raparperihillosilmiä.
  8. Nosta kakun pohja paikalleen täytteen päälle. Kääntele tuorekelmun liepeet tiiviisti kakun päälle. Nosta kakku pakastimeen vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
  9. Ota kakku pakastimesta ja kumoa se tarjoiluvadille 30–45 minuuttia ennen tarjoamista, jotta se ehtii pehmetä.
  10. Koristele kakku. Vaahdota kerma. Lisää jogurtti, tomusokeri, limetin kuori ja mehu kermavaahtoon. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Rouhi pähkinäpatukat ja mantelit tai pistaasit karkeaksi monitoimikoneessa tai veitsellä. Painele rouhe kevyesti kakun pintaan. Koristele kakku vielä halutessasi kookoslastuilla.

     

    Vinkki! Jos et löydä kaupasta suolamanteleita, voit valmistaa ne itse. Paahda manteleita kuivassa kuumassa pannussa ja lisää joukkoon ripaus suolaa.

Juomasuositus: Mangon makeus, raparperin raikkaus ja jogurttinen täyteläisyys pyytävät viiniltä hedelmää, tasapainoa ja hapokkuutta. Saksalaisen makean rieslingin Neiss Riesling Beerenauslesen, 19,11 e/0,375, maussa yhdistyvät kypsä mango, raikkaat yrtit ja hienostunut appelsiininkukka. Kun viiniä maistaa zuccotton kanssa, mieleen muistuu alkukesän ihanuus. (Samuil Angelo)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Emilia Soppa365 on lisännyt 40 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Reilusti rapeaa kauratoskaa ja meheviksi kypsyneitä omenoita. Kotoisa klassikkojälkkäri on parhaimmillaan uunilämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Paras kauratoskapinta syntyy isoista kaurahiutaleista, mutta onnistuu tavallisistakin. Valitse tarvittaessa gluteenittomasti tuotetut kaurahiutaleet.

Jos käytät maidotonta margariinia, omenapaistos on vegaaninen.

Uunin alimmalla tasolla omenat kypsyvät takuumeheviksi eikä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + 30 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Kauratoskaomenat

Ainekset

reilu 1
kg
hapokkaita omenoita
1
tl
kanelia
Kauratoska
150
g
voita tai margariinia
dl (100 g)
fariinisokeria
¼
tl
suolaa
4
dl
isoja kaurahiutaleita

Työvaiheet

  1. Pese omenat ja leikkaa ne kuorineen reiluiksi lohkoiksi siemenkotaa myötäillen. Puolita lohkot halutessasi. Levitä ne piirakkavuokaan (Ø 28 cm). (Vuokaa ei tarvitse voidella.)
  2. Ripottele kaneli omenoiden päälle.
  3. Pehmitä tai sulata voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon sokeri, suolaripaus ja kaurahiutaleet. 
  4. Jaa seos tasaisesti omenoiden päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia, kunnes kaurapinta on rapeutunut ja saanut kauniin värin.
  5. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Nämä ovat erittäin helppo ja nopea valmistaa ja lisäksi vielä maukkaan hyvää, koska marinadi käytetään kastikkeen valmistuksessa makua antamaan. Helpottaa ruoanlaittoa erittäin paljon. Sopii paistettujen perunoiden, riisin ja pastan seuraksi esim.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hunajaiset broilerisisäfileepihvit marinadikastikkeessa

Ainekset

500
g
Kariniemen Kananpojan Hunaja sisäfileepihvi (8 - 11 kpl), marinadissa
2
dl
Planti Cooking Original (kaurakermavalmiste)/kermaa
1
rkl
vehnäjauhoja suurusteeksi, jos käyttää vain kermaa
hivenen
pippurisekoitetta
0,5
tl
suolaa
rasvaa paistamiseen sopivasti

Työvaiheet

Ota huoneen lämpöön ajoissa fileepihvit, paista sitten kuumalla pannulla juoksevassa rasvassa nopeasti, että ovat saaneet paistopintaan väriä, ei saa antaa kuivua paistaessa, vaikka kahdessa erässä jos on pieni paistinpannu.

Laita paistetut fileepihvit sopivaan kattilaan ja lisää hiukan pannulle kylmää vettä ja anna vähän kiehahtaa, lisää se antamaan makua kastikkeeseen, lisää sitten rasiaan jäänyt marinadi joukkoon, mikä tuli fileepihvien mukana, sekä kaurakermavalmiste tai kermaa johon on sekoitettu 1 rkl vehnäjauhoja suurusteeksi, sekoittele vähän ja lisää suola ja pippurisekoitusta hivenen. Sekoita ja keitä hiljalleen n. 10 min. Ja eikun syömään, niin nopeasti valmistuu maukkaat broilerifileepihvit marinadikastikkeessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee suolaiselle piirakalle pikapohja paahtoleipäviipaleista! Tässä piirakassa maistuvat paahdetut paprikat ja mehevä fetatäyte.

 Vinkki! Paprikat voit paahtaa ja marinoida jo päivää aikaisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu paprikapiirakka

Ainekset

Paahdetut paprikat
3
paprikaa
1
valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
Pohja
9
viipaletta isoa vehnäpaahtoleipää
½
dl
öljyä
Täyte
3
kananmunaa
2
dl
kuohukermaa
200
g
fetajuustoa
1
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa ja timjamia)
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni grillivastuksilla. Halkaise paprikat, poista siemenkota ja laita paprikat uunipellille. Paahda grillivastuksilla 5–7 minuuttia tai kunnes paprikoihin ilmestyy mustia laikkuja. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen, kytke grillivastukset pois päältä, ota paprikat uunista ja peitä ne heti kylmään veteen kastetulla keittiöpyyhkeellä. Anna olla pyyhkeen alla muutama minuutti.

  2. Irrota paprikoista kuoret ja leikkaa paprikat suupaloiksi kulhoon. Hienonna valkosipuli pieneen kulhoon ja sekoita öljy, etikka ja suola joukkoon. Kaada seos paprikoille ja anna maustua kylmässä piirakan valmistamisen ajan.

  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (22 cm x 22 cm). Leikkaa leivistä kantit pois. Vuoraa paahtoleipäviipaleilla vuoan pohja ja reunat noin 1 cm:n korkeudelta. Voitele leivät öljyllä.

  4. Sekoita munat ja kerma kulhossa. Murustele feta joukkoon. Hienonna yrtit ja lisää mustapippurin kanssa täytteeseen. Kaada täyte pohjalle ja kypsennä piirakkaa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja levitä sitten paprikat piirakalle. Tarjoa heti.

Vinkki Paahda paprikoiden tilalle kesäkurpitsaa tai varhaisporkkanaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Lohko punajuuret uuniin paahtumaan. Puolen tunnin kuluttua saat sekoittaa mukaan linssit, fetan, hunajaisen kastikkeen ja muhkeat mausteet. Ihana feta-punajuurisalaatti on valmis!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu punajuuri-fetasalaatti

Ainekset

1
kg
pieniä punajuuria
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (240 g)
keitettyjä linssejä
1
ruukku
tilliä
200
g
fetajuustoa
2
rkl
dukkah-mausteseosta
Kastike
1
kesäsipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¾
dl
oliiviöljyä
2
tl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret. Laita ne vuokaan ja sekoita öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.

  2. Tee kastike. Leikkaa sipulin vaalea osa pieniksi kuutioiksi ja varsi renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita sipulit ja valkosipulit kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Anna maustua 5 minuuttia. Sekoita sitten öljy ja hunaja joukkoon.

  3. Huuhtele ja valuta linssit siivilässä. Hienonna tilli. Sekoita punajuuret, linssit, tilli ja kastike. Murustele feta ja ripota dukkah pinnalle.

Kommentit (0)