Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Elvi Rista

Perinteisen firenzeläisjäädykkeen zuccotton makeus saa ryhdikästä vastapainoa hapahkosta raparperihillosta ja mangolla pilkutetusta jogurttitäytteestä sekä suolamanteleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 annosta
Valmistusaika
1 t + 4-12 t
Vaikeustaso
Vaikea

Mango-raparperizuccotto

Ainekset

Kakkupohja
1
rkl
ruokaöljyä
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoa
Täyte
2
dl
kuohukermaa
2
dl
venäläistä jogurttia (esim. Lindahls)
dl
tomusokeria
½
dl
raparperi-inkiväärihilloa (esim. Mackays) tai itse tehtyä raparperihilloa
250
g
pakastemangokuutioita (esim. Pirkka)
Koristelu
2
dl
kuohukermaa
1
dl
paksua jogurttia
2–3
rkl
tomusokeria
½
tl
limetin raastettua kuorta
1
rkl
limetin mehua
2
kpl
(à 60 g) sokeroituja pähkinäpatukoita (esim. Jannis)
3/4
dl
paahdettuja suolamanteleita ja/tai pistaaseja
(kookoslastuja)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kakkupohja. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunipellille levitetty leivinpaperi öljyllä.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä vehnäjauhot ja perunajauho. Siivilöi jauhoseos kananmuna-sokerivaahtoon samalla varovasti kaapimella nostellen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Huomaa, että taikinaan ei tule leivinjauhetta, joten nostele jauhot muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti, ettei vaahto laskeudu.
  3. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasossa 7–10 minuuttia.
  4. Kumoa kakkupohja kääretorttulevyn tapaan leivinpaperin päälle työpöydälle. Poista toinen leivinpaperi varovasti kakun pohjasta. Anna kakkupohjan jäähtyä.
  5. Ota esille pyöreäpohjainen kulho (vet. 1 ½–2 l). Leikkaa jäähtyneestä kakkupohjasta kulhon suuaukon kokoinen pala, kakun pohja. Siirrä se hetkeksi sivuun. Vuoraa kulho tuorekelmulla niin, että kelmun reunat ulottuvat reilusti kulhon laitojen yli. Leikkaa loppu kakkupohja noin 10–12 cm:n mittaisiksi suikaleiksi ja vuoraa kulho tiiviisti kakkusuikaleilla. Tasoita kakku kulhon reunojen tasalle.
  6. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Mittaa jogurtti ja tomusokeri kermavaahtoon ja nostele seos kaapimella tasaiseksi. Nostele jäiset mangokuutiot täytteeseen.
  7. Kaada täyte kulhoon kakkupohjan päälle ja lisää sinne tänne raparperihillosilmiä.
  8. Nosta kakun pohja paikalleen täytteen päälle. Kääntele tuorekelmun liepeet tiiviisti kakun päälle. Nosta kakku pakastimeen vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
  9. Ota kakku pakastimesta ja kumoa se tarjoiluvadille 30–45 minuuttia ennen tarjoamista, jotta se ehtii pehmetä.
  10. Koristele kakku. Vaahdota kerma. Lisää jogurtti, tomusokeri, limetin kuori ja mehu kermavaahtoon. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Rouhi pähkinäpatukat ja mantelit tai pistaasit karkeaksi monitoimikoneessa tai veitsellä. Painele rouhe kevyesti kakun pintaan. Koristele kakku vielä halutessasi kookoslastuilla.

     

    Vinkki! Jos et löydä kaupasta suolamanteleita, voit valmistaa ne itse. Paahda manteleita kuivassa kuumassa pannussa ja lisää joukkoon ripaus suolaa.

Juomasuositus: Mangon makeus, raparperin raikkaus ja jogurttinen täyteläisyys pyytävät viiniltä hedelmää, tasapainoa ja hapokkuutta. Saksalaisen makean rieslingin Neiss Riesling Beerenauslesen, 19,11 e/0,375, maussa yhdistyvät kypsä mango, raikkaat yrtit ja hienostunut appelsiininkukka. Kun viiniä maistaa zuccotton kanssa, mieleen muistuu alkukesän ihanuus. (Samuil Angelo)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.