Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Elvi Rista

Siskonmakkara heittäytyy korealaiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + pakastus 1/2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Korealaiset siskonmakkaravartaat

Ainekset

500
g
siskonmakkaraa
2
valkosipulinkynttä
2
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
2
rkl
+ 1 rkl korealaista chilitahnaa (gochujang)
1
rkl
korealaista chilijauhetta (gochugaru)
1/2
dl
hienonnettua korianteria
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
suolaa
Lisäksi
1
rkl
oliiviöljyä
4
grillivarrasta
3
rkl
valmista bulgogikastiketta
1/2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Jos tarjoat vartaat kimchi-perunasalaatin kanssa, huomaa että kimchin valmistus aloitetaan 1 viikko aikaisemmin (ks. ohje alla).
  2. Purista siskonmakkaramassa kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri hienoksi. Lisää ne, 2 rkl gochujangia, chilijauhe, korianteri, pippuri ja suola ja sekoita tasaiseksi. Massa on melko vetelää.
  3. Levitä pienelle, pakastuksen kestävälle vadille pala tuorekelmua ja sivele se öljyllä. Kostuta kädet hyvin ja pyörittele siskonmakkaramassasta pingispallon kokoisia pyöryköitä tuorekelmun päälle. Nosta vati pakastimeen ½ tunniksi.
  4. Kiehauta miedosti suolalla maustettu vesi. Keitä kohmeiset pyörykät kypsiksi, noin 3 minuuttia. Nosta sivuun reikäkauhalla.
  5. Pujota kypsät pyörykät vartaisiin. Sekoita marinadi bulgogikastikkeesta, sokerista ja 1 rkl:sta gochujang-chilitahnaa. Sivele vartaat marinadilla ja grillaa niihin kaunis väri. Tarjoa heti kimchi-perunasalaatin ja sitruunaruohomajoneesin kanssa.

Kimchi-perunasalaatti

Ainekset

1
kg
keitettyjä uusia perunoita
2-3
dl
kimchiä
2-3
kevätsipulinvartta
1
nippu korianteria

Työvaiheet

  1. Aloita perunasalaatin valmistus kimchin teolla noin 1 viikko ennen tarjoamista (ks. ohje alla).
  2. Lohko keitetyt perunat sopiviksi suupaloiksi tarjoilukulhoon.
  3. Sekoita kimchi perunoiden joukkoon.
  4. Viimeistele salaatti hienonnetulla kevätsipulilla ja korianterilla.(4-6 annosta, 1 t + kimchi 6-8 vrk)

Kimchi

Ainekset

1
iso tai 2 pientä kiinankaalia
1 1/2
dl
hienoa merisuolaa
n. 15
cm
retikkaa (1 dl soseutettuna)
1/4
päärynää
1/4
sipulia
5
cm:n
pala tuoretta inkivääriä
5
valkosipulinkynttä
1
dl
vettä
1
rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
2
dl
korealaista chilijauhetta (gochugaru)
1 1/4
dl
kalakastiketta
2
rkl
sokeria
6
kevätsipulia tai 2 kesäsipulia

Työvaiheet

  1. Poista kaalin uloimmat lehdet. Halkaise kaali. Huuhtele puolikkaat kylmällä vedellä, laita kulhoon leikkuupinnat ylöspäin ja ripottele merisuola päälle. Anna kaalin marinoitua yön yli tai vähintään 6 tuntia.
  2. Irrota kaalin lehdet ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Valuta kaali huolellisesti siivilässä. Leikkaa kaalinlehdet isohkoiksi suikaleiksi.
  3. Kuori ja paloittele retikka, päärynä, sipuli, inkivääri ja valkosipulinkynnet ja soseuta ne sauvasekoittimella tasaiseksi.
  4. Mittaa vesi ja maissitärkkelys kattilaan ja kiehauta niistä paksuhkoa kiisseliä muistuttava tahna. Sekoita maissitärkkelysseos soseen joukkoon. Lisää chilijauhe, kalakastike ja sokeri.
  5. Hienonna kevätsipuli. Sekoita se ja maizena-mausteseos kiinankaalin joukkoon kannelliseen astiaan. Sulje kansi ja jätä huoneenlämpöön 1–2 vuorokaudeksi. Siirrä astia tämän jälkeen jääkaappiin vielä 5–6 päiväksi.(2-3 dl, 15 min + marinointi 6 t + 6-8 vrk)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1024 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Vapise, valkosipulipatonki! Ilmakuivatulla kinkulla täytetyt valkosipuli-voisarvet ovat niin hyviä, että ne viedään suoraan pelliltä. Onneksi toinen satsi valmistuu nopeasti ja helposti, sillä croissantit tehdään valmistaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipuli-voisarvet

Ainekset

50
g
voita
4
valkosipulinkynttä
1
tlk
valmista croissant-taikinaa (esimerkiksi Danerolles)
6
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
½
ruukkua
basilikaa (tai 12 salvian lehteä)
Päälle
1
kananmuna
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pehmennä voi huoneenlämmössä. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon.
  2. Avaa taikinatölkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä voisarvilevyjen päälle valkosipulivoita. Nosta päälle kinkkuviipaleet ja basilikan lehtiä.
  3. Kääri rullalle ja voitele kananmunalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  4. Paista noin 13 minuuttia (pakkauksen ohjeen mukaan). Nauti lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Muurikkapaella saa, ja sen pitääkin, kärähtää kevyesti kiinni pannuun! Maistuva liemi, laadukas riisi ja itse tehty mausteseos tekevät paellasta uskomattoman herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + sofrito 30 min + liemi 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paella

Ainekset

3
broilerin koipireittä
100
g
chorizoa
1
punainen paprika
5
dl
paella- tai risottoriisiä
100
g
(pakaste)herneitä
n. 1
dl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
12
jättikatkarapua
Liemi
1
kg
sinisimpukoita
¼
tl
sahramia
4
dl
kuivaa valkoviiniä
l
vettä
3
kanaliemikuutiota
3–4
timjaminoksaa
3–4
rosmariininoksaa
Sofrito
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
1
tähtianis
1
laakerinlehti
6
luumutomaattia
Lisäksi
2
sitruunaa
¼
dl
oliiviöljyä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee sofrito. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä mausteiden kanssa öljyssä kattilassa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Lisää tomaatit kattilaan ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoittaen. Poista tähtianis ja laakerinlehti.
  2. Keitä liemi. Harjaa simpukat kylmässä vedessä. Kopauta niitä kevyesti ja heitä avonaiset tai rikkoutuneet pois. Lämmitä sahramia kattilassa, lisää viini ja kiehauta. Lisää vesi, liemikuutiot ja yrtit, kiehauta. Keitä simpukoita liemessä 1 minuutti. Ota ne reikäkauhalla pois ja säästä avautuneet paellan viimeistelyyn. Heitä pois ne, jotka eivät avaudu. Pidä liemi kuumana.
  3. Laita koipireidet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Viillä terävällä veitsellä koipireiden päältä luu esiin ja leikkaa luu varovasti irti.
  4. Ota kaikki paellan aineet esille. Leikkaa chorizo ja paprika 1 cm:n kuutioiksi. Mittaa riisi ja herneet valmiiksi.
  5. Kuumenna muurikka ja lisää 1 rkl öljyä. Paista broileria muutama minuutti ja siirrä pois pannusta. Lisää 1 rkl öljyä ja paista chorizot ja paprikat, mausta savupaprikalla ja siirrä sivuun. Paista vielä ravut nopeasti 1 rkl:ssa oliiviöljyä ja siirrä sivuun.
  6. Mittaa pannuun ½ dl öljyä ja kuullota siinä riisiä muutama minuutti. Lisää sofrito, broilerit ja noin puolet liemestä. Sekoittele ja anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää paprikat, chorizot ja loppu liemi. Hauduta 6–8 minuuttia. Maistele riisin kypsyyttä ja suolaisuutta. Lisää suolaa tarvittaessa.
  7. Sekoita herneet, ravut ja simpukat kevyesti kypsään riisiin. Kun liemi on imeytynyt, anna paellan paistua sekoittelematta 1 minuutti, se saa tarttua hieman kiinni pannuun.
  8. Lohko sitruunat. Purista pari lohkoa paellaan ja laita loput sen päälle. Viimeistele öljyllä, persiljalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Kikkoman on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Kikkoman

Poke-kastike soveltuu ihanteellisesti Havaijilta lähtöisin olevaan ruokatrendiin, poke-kulhoon, mutta maukas kastike nostaa myös makaronilaatikon uudelle tasolle.

...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Poke-kastikkeella maustettu makaronilaatikko

Ainekset

2
rkl
voita
200
g
ruskeita herkkusieniä viipaloituna
1 iso keltasipuli tai 2-3 salottisipulia (n. 150 g) hienonnettuna
4
isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
1,5
dl
Kikkoman Poke-kastiketta
1
dl
salviaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä
400
g
naudan jauhelihaa (n. 17 % rasvaa)
400
g
makaronia tai esim. orecchiette-pastaa
200
g
cheddaria raastettuna
3
kananmunaa
1
l
huoneenlämpöistä lihalientä

Työvaiheet

  1. Kuumenna voi paistinpannussa ja paista herkkusieniä käännellen, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Lisää sipuli ja valkosipuli, ja paista vielä muutaman minuutin ajan sekoitellen.
  2. Nosta pannu pois levyltä ja lisää 0,5 dl Poke-kastiketta, salvia sekä mustapippuria. Sekoita ja siirrä sivuun odottamaan.
  3. Kuumenna puhdistettu paistinpannu ja lisää jauheliha. Ruskista liha omassa rasvassaan rapeaksi. Nosta pannu levyltä ja mausta lopulla Poke-kastikkeella ja mustapippurilla.
  4. Voitele uunivuoka ja lisää makaronit, jauheliha, sieni-sipuliseos sekä juustoraaste. Sekoita huolellisesti.
  5. Vispilöi kananmunat lihaliemeen ja kaada seosta muiden ainesten päälle niin, että makaronit juuri ja juuri peittyvät.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Sekoita ruokaa kerran kypsennyksen puolivälissä, jotta makaronit eivät painu vuoan pohjalle. Saat pinnasta tarvittaessa erityisen rapean, jos kytket kypsennyksen lopuksi uunin grillivastukset päälle ja paahdat ruoan pintaa kunnes se on ruskistunut. Anna makaronilaatikon vetäytyä uunista ottamisen jälkeen noin 10 minuuttia. Tarjoile vihersalaatin kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Mehevän uunipastan salaisuus? Iso nippu lehtikaalia, kermainen liemi sekä pekonipeitto, jonka alla pasta saa muhia rauhassa kypsäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekoni-lehtikaalipasta uunissa

Ainekset

1
ps (200 g)
lehtikaalia
1
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
oreganoa, persiljaa tai basilikaa
4
dl
pastaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
5
dl
vettä
1
kasvis- tai kanaliemikuutio
2
dl
kermaa
1
pkt (180 g)
pekonia
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja paloittele lehdet. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtti. Sekoita vihannekset, yrttisilppu ja pasta korkeareunaisessa uunivuoassa ja mausta suolalla ja pippurilla. (Jos kypsennät ruuan seuraavana päivänä, peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin.)
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee liemi vedestä ja liemikuutiosta. Sekoita kerma joukkoon ja kaada liemi kuumana pastan ja vihannesten päälle. Levitä pekonit pinnalle ja valuta öljy päälle. Paista pastavuokaa uunissa 30 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.

Kommentit (0)