Marokkolainen tyyli puree suomalaiseen kassleriin.
Possun kassler ras el hanout
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 140 asteeseen. Paista kassler pannulla öljyssä kauniin ruskeaksi. Hiero suola ja ras-el-hanout pintaan. Paista uunissa noin 1 t tai kunnes paistin sisälämpötila on 65 astetta.
- Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 20 min. Säästä paistoliemi vihanneksiin.
- Leikkaa liha tarjolle. Tarjoa mintulla maustettujen papujen ja herneiden sekä kukkakaalipyreen kanssa.
Mausteisen possun ja lempeän pyreen pariksi sopii keskitäyteläinen, kypsän kirsikkainen ja mehukas intialainen Sula Red Zinfandel,10,29 e. Hyvä valinta on myös kevyen raikas thaimaalainen Singha-olut, 2,44 /0,33 l. (JUOMASUOSITUS Sanna Maskulin ja Tuomas Tanttu)
Minttugreens
Ainekset
Työvaiheet
- Ryöppää puhdistetut pavut nopeasti kiehuvassa vedessä. Jäähdytä kylmän veden alla ja valuta. Hienonna minttu. Sulata voi kattilassa lisää herneet ja ryöpätyt pavut kattilaan. Pyörittele 2 min. Mausta suolalla, mintulla, sitruunamehulla ja kasslerin paistoliemellä.
Kukkakaalipyree
Ainekset
Työvaiheet
- Poista kukkakaalista lehdet, paloittele neljään osaan ja laita kattilaan maidon kanssa. Keitä kypsäksi, noin 15–20 min. Siivilöi maito pois (voit käyttää sen esim. sosekeittopohjaan). Laita kypsät kukkakaalit tehosekoittimeen, lisää joukkoon voi ja mausteet. Aja tasaiseksi pyreeksi.
Ras el hanout mausteseos (0,7 dl mausteseosta)
Ainekset
Työvaiheet
- Käytä jauhettuja mausteita. Sekoita mausteet keskenään. Säilytä tiiviissä purkissa ja käytä esimerkiksi lampaan, kanan tai lihapullataikinan mausteena.