Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 108 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Amerikkalainen Steak salad on lainannut makuja rajan takaa Meksikosta. Paistetun ulkofileen alta paljastuu rapsakkaa vihreää salaattia, avokadoa ja sitruunaista kastiketta. Höysteeksi vielä cheddaria ja marinoitua punasipulia, niin mahtava salaatti on valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4:lle pääruokana tai 8:lle alkup
Valmistusaika
30 min + 9 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Amerikkalainen steak salad

Ainekset

600
g
pihvikarjan ulkofileetä
2
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
1
chilipalko
1
tl
korianterinsiemeniä
1
dl
hienonnettua korianteria
2
limetin mehu
1
tl
sokeria
1
dl
oliiviöljyä
Kastike
2
rkl
limettimehua
4
rkl
oliiviöljyä
½
dl
hienonnettua korianteria
½
tl
sormisuolaa
½
tl
sokeria
¼
tl
kuivattua chiliä
Lisäksi
1
l
salaatteja, esim. rucolaa, romainea ja punasalaattia
200
g
voimakasta cheddaria
4
avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
250
g
kirsikkatomaatteja
1
marinoitu punasipuli

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Viipaloi chilipalko. Laita viipaleet muiden marinadin ainesten kanssa muovipussiin. Laita liha pussiin ja sulje se. Kääntele lihaa seoksessa. Laita viileään ja anna maustua yön yli.
  2. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
  3. Ota liha hyvissä ajoin (vähintään 30 min) ennen paistamista huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  4. Paista lihaan kaunis väri pannussa öljyssä. Työnnä lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja jatka paistamista uunissa, kunnes mittari osoittaa 58 astetta.
  5. Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Kääri liha folioon ja anna tasaantua vähintään 15 minuuttia. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Voit myös antaa lihan jäähtyä kokonaan ennen viipalointia.
  6. Tee marinoitu punasipuli (ks.ohje).
  7. Pese ja kuivaa salaatit. Murustele tai leikkaa juusto pieniksi paloiksi. Viipaloi avokadot ja pirskottele niille sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Puolita kirsikkatomaatit.
  8. Laita salaatit, avokadot, kirsikkatomaatit ja ¾ juustosta kulhoon. Kaada joukkoon kastike ja sekoita hyvin. Asettele lihaviipaleet päälle. Koristele lopulla juustolla ja punasipulilla.

Marinoitu punasipuli

Ainekset

1
punasipuli
1
tl
sormisuolaa
1
tl
sokeria
2
rkl
limettimehua

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
  2. Mittaa suola, sokeri ja limettimehu kulhoon. Lisää sipulit ja anna maustua vähintään 15 min.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hansin reseptit on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Veripalttu on edullinen ja ravintorikas, mutta melko lailla unohdettu herkku. Parhaimmillaan se on perunoiden, vastaraastetun piparjuuren ja pienen raikkaan vihersalaatin kanssa.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. 11:ssa jaksossa Hans valmistaa veripalttua. Voit kuunnella jakson ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Veripalttu

Ainekset

5
dl
verta (pakaste)
3
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2–3
siivua
pekonia
2–3
rkl
voita
1
rkl
öljyä
5
dl
vettä
2
kananmunaa
3
dl
ruisjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
1–2
tl
suolaa
1–2
tl
meiramia
Lisäksi
keitettyjä perunoita paistettuna yrttien kera
paistettua pekonia
puolukkasurvosta
raastettua tuoretta piparjuurta

Työvaiheet

  1. Nosta veritölkki pakastimesta jääkaappiin ruoanvalmistusta edeltävänä iltana, jotta veri ehtii sulaa rauhassa.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna pekoni. Kuullota ne pannulla voi-öljyseoksessa.
  3. Sekoita vesi, veri ja kananmunat keskenään. Lisää jauhot ja mausteet sekä jäähtynyt sipuli-valkosipuli-pekoniseos. Anna turvota 10–20 minuuttia.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 35–45 minuuttia, kunnes palttu on kokonaan hyytynyt.
  5. Anna paltun jäähtyä hetki, kumoa se työlaudalle ja leikkaa paloiksi. Paista palttu rapeaksi pannulla, mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Tarjoile vastaraastetun piparjuuren, paistetun pekonin, voisulan ja paistettujen keitinperunoiden kanssa. Halutessasi voit valmistaa oheen myös valkokastiketta.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 172 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Kylvetä lihapullat vaihteeksi kookosmaitoisessa, thaimaustetussa liemessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen red curry lihapullilla

Ainekset

2
salottisipulia
800
g
kasviksia, esimeriksi suippopaprikaa, porkkanaa ja litteitä herneenpalkoja
öljyä
1
rkl
(tai maun mukaan) thai red curry -tahnaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kasvislientä
1
limetti
1
rkl
thaimaalaista kalakastiketta
1
ruukku korianteria
Lihapullat
2
valkosipulinkynttä
noin 3
cm:n
pätkä inkivääriä
1
punainen miedohko chilipalko
500
g
possunjauhelihaa tai sika-nautajauhelihaa
1
kananmuna
hiutalesuolaa, valkopippuria myllystä
Tarjoiluun
basmatiriisiä tai riisinuudeleita

Työvaiheet

  1. Tee ensin lihapullat. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Poista chilistä siemenet ja kanta. Kuutioi chili. Yhdistä ne jauhelihan ja munan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele pieniksi pulliksi. Paista pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Laita hetkeksi sivuun. Jos haluat pulliin kauniin värin, paista ne pannulla öljyssä kypsiksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Paloittele kasvikset pieniksi paloiksi. Kuullota sipulia pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää red curry ja sekoita. Laita pannulle kasvikset, kookosmaito ja kasvisliemi. Kiehauta seos ja lisää joukkoon kevyesti paistetut lihapullat. (Jos käytät kypsiä pullia, niin lisää ne keittoon vasta lopuksi). Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia tai siihen asti, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja kasvikset ovat napakoita.
  3. Viimeistele limettimehulla, kalakastikkeella ja korianterilla. Tarjoa keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.
     

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1243 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Juha Salminen

Kaipaatko vaihtelua perusburgereihin? Kokeile näitä! Possu-maapähkinäpurilaiset ovat saaneet inspiraationsa vietnamilaisesta keittiöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Possu-maapähkinäpurilaiset

Ainekset

400
g
possun jauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
raastettua inkivääriä
½
ruukku
ruohosipulia
2
rkl
kalakastiketta
1
keltuainen
LISÄKSI
8
pientä briossi- tai hampurilaissämpylää
1
dl
majoneesia
1
dl
makeaa thai chilikastiketta
romaine- tai sydänsalaattia
1
dl
rouhittuja maapähkinöitä
1
limetti

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki jauhelihapihvien ainekset keskenään. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla seesamiöljyssä kypsäksi.

  2. Paahda sämpylät. Laita pohjalle majoneesia ja makeaa thai chilikastiketta, päälle salaatinlehti ja pihvi. Rouhi päälle maapähkinöitä ja purista limetin mehua. Laita kansi kiinni.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 172 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Panu Pälviä

Tämä nopea soppa pelastaa arki-illan! Juureskeitto viimeistellään mausteisella, rapeaksi paistetulla chorizolla, leipämurulla ja nokareella ranskankermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Juureskeitto ja paistettua chorizoa

Ainekset

500
g
porkkanaa
¼
osa pala (noin 300 g)
juuriselleriä
1
pieni purjo
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
7
dl
kasvislientä
3
dl
lager-olutta
1
pieni kuivattu chili
1
tl
sokeria tai hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi:
100
g
chorizoviipaleita
¼
kuivahtanutta patonkia
100
g
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkanat ja juuriselleri karkeaksi raasteeksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti myös lehtien välistä, poista kanta ja hienonna varsi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää tomaattipyree, kasvikset ja valkosipulit. Kuullota sekoitellen pari minuuttia.
  3. Lisää joukkoon kasvisliemi, olut, murskattu chili ja sokeri. Kypsennä noin 10 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
  4. Viipaloi chorizomakkara ohuiksi lastuiksi. Paista chorizoviipaleet paistipannulla rapeiksi. Raasta kuivahtanut patonki karkeaksi muruksi. Nostele ranskankermaa ja chorizoviipaleita keittoannoksen pinnalle. Ripottele päälle leipäraastetta.

Kommentit (0)