Amerikkalainen Steak salad on lainannut makuja rajan takaa Meksikosta. Paistetun ulkofileen alta paljastuu rapsakkaa vihreää salaattia, avokadoa ja sitruunaista kastiketta. Höysteeksi vielä cheddaria ja marinoitua punasipulia, niin mahtava salaatti on valmis.
Amerikkalainen steak salad
Ainekset
Työvaiheet
- Tee marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Viipaloi chilipalko. Laita viipaleet muiden marinadin ainesten kanssa muovipussiin. Laita liha pussiin ja sulje se. Kääntele lihaa seoksessa. Laita viileään ja anna maustua yön yli.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
- Ota liha hyvissä ajoin (vähintään 30 min) ennen paistamista huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Paista lihaan kaunis väri pannussa öljyssä. Työnnä lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja jatka paistamista uunissa, kunnes mittari osoittaa 58 astetta.
- Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Kääri liha folioon ja anna tasaantua vähintään 15 minuuttia. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Voit myös antaa lihan jäähtyä kokonaan ennen viipalointia.
- Tee marinoitu punasipuli (ks.ohje).
- Pese ja kuivaa salaatit. Murustele tai leikkaa juusto pieniksi paloiksi. Viipaloi avokadot ja pirskottele niille sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Puolita kirsikkatomaatit.
- Laita salaatit, avokadot, kirsikkatomaatit ja ¾ juustosta kulhoon. Kaada joukkoon kastike ja sekoita hyvin. Asettele lihaviipaleet päälle. Koristele lopulla juustolla ja punasipulilla.
Marinoitu punasipuli
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
- Mittaa suola, sokeri ja limettimehu kulhoon. Lisää sipulit ja anna maustua vähintään 15 min.