Vihreiden pistaasien pilkuttama ja ilmakuivattuun kinkkuun kääritty maalaispatee maistuu kapristen ja pienten maustekurkkujen kera.
Kylmä kesäpatee
Ainekset
Työvaiheet
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Kuori ja silppua sipulit hienoksi. Sulata voi pannussa ja kuullota sipulit läpikuultavaksi ja pehmeäksi. Lisää madeira. Hauduta hetki niin, että nestemäärä haihtuu puoleen. Anna jäähtyä.
- Yhdistä tilavassa kulhossa sipuli-madeiraseos, jauhelihat ja maksa. Lisää konjakki, pistaasit, suola, meirami ja pippuri. Sekoita käsin voimakkaasti tasaiseksi massaksi. Kypsennä pieni nokare pateeta paistinpannussa ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.
- Vuoraa 1 l vetoinen suorakaiteen muotoinen vuoka kinkulla niin, että lihaviipaleet nousevat reilusti reunojen yläpuolelle.
- Annostele pateemassa vuokaan ja käännä kinkkuviipaleet päälle. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasossa noin 45–60 min, tai kunnes pinta saa kauniin värin ja patee vaikuttaa kypsältä. Kaada vuokaan kertynyt ylimääräinen liemi pois.
- Anna pateen jäähtyä ja tarjoa se viipaloituna etikkakurkkujen ja varrellisten kapriksien kanssa.