Itämaisesti maustetut pyörykät kypsyvät yrttiliemessä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Lammaspyörykät kurkuma-yrttiliemessä
Ainekset
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1/2
dl
tuoretta minttua
400
g
lampaan- tai karitsanjauhelihaa
1
tl
juustokuminaa
1
tl
kurkumaa
1/4
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
Liemi
1
salottisipuli
1
punainen chili
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kurkumaa
1
l
kanalientä
1
laakerinlehti
Tarjoiluun
2
dl
hienonnettua korianteria
3
kevätsipulin vartta
1
limetin mehu
ripaus suolaa
Työvaiheet
- Valmista ensin lihapullataikina. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja raasta ne kulhoon. Hienonna minttu joukkoon. Lisää jauheliha, mausteet, suola ja oliiviöljy. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi ja tahnamaiseksi, noin 5 min. Anna vetäytyä 15 min. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneessa.
- Tee liemi. Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonnna chili. Lämmitä oliiviöljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota pehmeiksi, 5 min. Laske lämpöä, lisää chili ja kurkuma. Kuullota 2 min. Lisää kanaliemi, laakerinlehti ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta 10 min.
- Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä (halkaisija 2–3 cm). Lisää pyörykät kiehuvaan liemeen muutamassa erässä. Kysennä miedolla lämmöllä 12 min. Sekoita muutaman kerran haudutuksen aikana. Kypsät pyörykät nousevat pintaan. Hienonna korianteri ja kevätsipulit, purista limetistä mehu. Lisää ne ruokaan. Mausta suolalla.