Itämaisesti maustetut pyörykät kypsyvät yrttiliemessä.
Lammaspyörykät kurkuma-yrttiliemessä
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin lihapullataikina. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja raasta ne kulhoon. Hienonna minttu joukkoon. Lisää jauheliha, mausteet, suola ja oliiviöljy. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi ja tahnamaiseksi, noin 5 min. Anna vetäytyä 15 min. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneessa.
- Tee liemi. Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonnna chili. Lämmitä oliiviöljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota pehmeiksi, 5 min. Laske lämpöä, lisää chili ja kurkuma. Kuullota 2 min. Lisää kanaliemi, laakerinlehti ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta 10 min.
- Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä (halkaisija 2–3 cm). Lisää pyörykät kiehuvaan liemeen muutamassa erässä. Kysennä miedolla lämmöllä 12 min. Sekoita muutaman kerran haudutuksen aikana. Kypsät pyörykät nousevat pintaan. Hienonna korianteri ja kevätsipulit, purista limetistä mehu. Lisää ne ruokaan. Mausta suolalla.