30 minuutin vietnamilaiset lihapullat.
Maapähkinädippi Nuoc leo
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda maapähkinöitä kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen, kunnes ne alkavat saada väriä, 2–4 minuuttia. Rouhi pähkinät.
- Kuori ja viipaloi valkosipuli. Poista chilistä kanta ja siemenet, hienonna chili. Kuullota valkosipulia ja chiliä pannussa öljyssä noin 1 minuutti. Lisää pähkinät ja kookoskerma. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes se hieman paksuuntuu.
- Lisää tamarindi, kalakastike ja sokeri joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää sen verran vettä, että saat haluamasi paksuisen tahnan. Seos saa olla paksumpaa, jos nautit lihapullat salaatinlehdestä, ja hieman ohuempaa, jos kastike on tarkoitettu dippailuun. Anna kastikkeen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.
(5 dl, valmistus 20 min)