30 minuutin vietnamilaiset lihapullat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
10 min + kysennys 20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Maapähkinädippi Nuoc leo
Ainekset
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
1
rkl
rypsiöljyä
3
dl
suolaamattomia maapähkinöitä
2
dl
kookoskermaa
1
rkl
tamarinditahnaa
1
rkl
thaimaalaista kalakastiketta
1
rkl
palmu- tai fariinisokeria
n. 1/2
dl
vettä
Työvaiheet
- Paahda maapähkinöitä kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen, kunnes ne alkavat saada väriä, 2–4 minuuttia. Rouhi pähkinät.
- Kuori ja viipaloi valkosipuli. Poista chilistä kanta ja siemenet, hienonna chili. Kuullota valkosipulia ja chiliä pannussa öljyssä noin 1 minuutti. Lisää pähkinät ja kookoskerma. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes se hieman paksuuntuu.
- Lisää tamarindi, kalakastike ja sokeri joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää sen verran vettä, että saat haluamasi paksuisen tahnan. Seos saa olla paksumpaa, jos nautit lihapullat salaatinlehdestä, ja hieman ohuempaa, jos kastike on tarkoitettu dippailuun. Anna kastikkeen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.
(5 dl, valmistus 20 min)