Espanjalaisittain tehty lohiburgeri tarjotaan sitruunaisten jättiravunpyrstöjen, manchegojuuston ja täyteläisen romescokastikkeen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Vaikea
Romescokastike
Ainekset
3
suippopaprikaa
2
valkosipulinkynttä
2
tomaattia
2
reilua palaa maalaisleipää
3
rkl
mantelirouhetta/1 dl kokonaisia manteleita
½
dl
öljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
muutama
tippa
tabascoa
1
rkl
sokeria
1
tl
(sormi)suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Puolita paprikat ja poista niistä kannat ja siemenet. Laita paprikat grilliritilälle siten, että puolikkaiden kupera kuoripuoli on kohti hiillosta. Grillaa paprikoita noin 5 minuuttia. Paprikoiden pinta saa tummua kunnolla. Voit myös paahtaa paprikat 225-asteisessa uunissa tai grillivastuksen alla kuoripuoli ylöspäin noin 10 minuuttia. Siirrä kuumat paprikat lujamuoviseen pakastepussiin 10 minuutiksia höyrystymään.
- Kuori valkosipuli. Halkaise tomaatit. Poista kovat kannat. Leikkaa leipäpaloista kuoret ja paloittele sisus.
- Ota lämpimät paprikat pussista ja vedä kuoret paprikoista sormin tai veitsen avulla.
- Laita kasvikset, leivät ja mantelit teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää öljy, etikka ja mausteet. Soseuta kastike karkeahkoksi. Jos kastike tuntuu liian löysältä, lisää puolikas leipäviipale.
Vinkki! Kastiketta tulee enemmän kuin hampurilaisiin tarvitaan, mutta ylijäänyt romesco maistuu yhtä hyvin grillatun broilerin, possun tai maalaisleivän kanssa. Se on myös mainio perunasalaatin kastike.