
Grillattu kana on kivaa ruokaa rucolasalaatin kanssa.
Chicken paillard eli broileri-rucolasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Nuiji rintafileet ohuiksi levyiksi. Sipaise pintaan öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista grillissä tai paistinpannussa muutama minuutti molemmilta puolilta tai kunnes broileri on kypsää. Nosta hetkeksi sivuun ja peitä foliolla.
- Riivi, huuhtaise ja kuivaa rucola. Puolita kirsikkatomaatit ja yhdistä rucolaan. Sekoita öljy ja etikka keskenään. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada kastike salaatille ja lisää parmesaanilastut. Annostele salaatti rintafileille. Tarjoa heti.
Kun ruoassa on vivahteikkaita italialaisia makuja, myös viini kannattaa valita saapasmaasta. Sopivan hapokas ja kirsikka-arominen toscanalainen Gabbiano Rosé, 8,98 e, korostaa mainiosti kana-annoksen keveyttä ja raikautta. Viini sopii myös aterian aperitiiviksi. (JUOMASUOSITUS Tuomas Tanttu)