Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 125 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Grillattu kana on kivaa ruokaa rucolasalaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Chicken paillard eli broileri-rucolasalaatti

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
RUCOLASALAATTI
2
ruukkua
rucolaa
n. 400
g
kirsikkatomaatteja
4
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
(punaviini)etikkaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
n. 2
dl
parmesaania lastuina

Työvaiheet

  1. Nuiji rintafileet ohuiksi levyiksi. Sipaise pintaan öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista grillissä tai paistinpannussa muutama minuutti molemmilta puolilta tai kunnes broileri on kypsää. Nosta hetkeksi sivuun ja peitä foliolla.
  2. Riivi, huuhtaise ja kuivaa rucola. Puolita kirsikkatomaatit ja yhdistä rucolaan. Sekoita öljy ja etikka keskenään. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada kastike salaatille ja lisää parmesaanilastut. Annostele salaatti rintafileille. Tarjoa heti.

Kun ruoassa on vivahteikkaita italialaisia makuja, myös viini kannattaa valita saapasmaasta. Sopivan hapokas ja kirsikka-arominen toscanalainen Gabbiano Rosé, 8,98 e, korostaa mainiosti kana-annoksen keveyttä ja raikautta. Viini sopii myös aterian aperitiiviksi. (JUOMASUOSITUS Tuomas Tanttu)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Granaattiomena on oleellinen osa Lähi-idän makumaailmaa. Harissan kanssa se maustaa helpon arkikanaruuan, jonka valmistuksessa kuluu alle puoli tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenakana

Ainekset

450
g
kanan paistileikkeitä
1
rkl
öljyä
1
punasipuli
½
kanaliemikuutio
2
rkl
harissaa
dl
granaattiomenatäysmehua
LISÄKSI
bulguria (tai muita ateriajyviä)
PÄÄLLE
1
granaattiomenan siemenet
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Paista paistileikkeitä öljyssä molemmin puolin noin 5 minuutin ajan. Kuori ja viipaloi punasipuli ja lisää kanan joukkoon. Jatka paistamista toiset 5 minuuttia.

  2. Murenna joukkoon kanaliemikuutio, lisää myös harissa ja mehu. Keitä kastiketta kokoon keskilämmöllä noin 10 minuutin ajan.

  3. Tarjoa bulgurin, granaattiomenan siementen ja tuoreen mintun kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Quesadillat ovat mitä mainioin ruoka, kun kaapissa on vähän juustoa, sekalaisia kasviksia ja pala kalaa tai lihaa. Herkuiksi paahtuneet tortillakolmiot tekevät tähdepäivästä juhlan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriquesadillat

Ainekset

1
pkt (8 kpl)
tortilloja
TÄYTE
1
grillattu broilerin koipireisi
150
g
juustoraastetta (esim. cheddar)
1
ruukku lehtikaalia
1
ruukku korianteria
2
jalapenoa
½
tlk (à 155 g)
tomatillosalsaa
LISÄKSI
1
tlk (200 g)
ranskankermaa
½
tlk (à 155 g)
tomatillosalsaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Revi koipireisi pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää juustoraaste.

  2. Hienonna lehtikaali ja korianteri. Viipaloi jalapenot. Sekoita kulhossa täytteen ainekset keskenään.

  3. Laita neljä tortillaa työalustalle. Jaa täyte tortilloille.

  4. Kuumenna kaksi paistinpannua ja laita kummallekin tortilla täytteineen. Laita kanneksi toinen tortilla ja paina lastalla yhteen.

  5. Paista keskilämmöllä noin 2 minuuttia, käännä tortilla ympäri ja ruskista myös toinen puoli. Paista loput quesadillat samoin.

  6. Paloittele quesadillat ennen tarjoamista. Tarjoa tomatillo-ranskankerman kanssa.

Vinkki Lehtikaaliruukun voi korvata 3–4 lehtikaalin lehdellä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Rapeaa leipää, rouskuvia pähkinöitä ja salaattia. Rasvaista ja rapeaa pekonia sekä pehmeitä salaatinlehtiä että pehmeää ranskalaista sinihomejuustoa. Ylellinen salaatti, eikö vain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Roquefort-saksanpähkinäsalaatti

Ainekset

1
pkt (140 g)
pekoniviipaleita
2
rkl
oliiviöljyä
2
paksua viipaletta kovakuorista leipää
1
litra erilaisia salaatteja
1
sikurisalaatti
1
dl
rouhittuja saksanpähkinöitä
100
g
roquefort-juustoa
½
ruukkua ruohosipulia
KASTIKE
¾
dl
(neitsyt)oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
dijoninsinappia
½
tl
sokeria
½
tl
rouhittua mustapippuria
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa pekoniviipaleet reiluiksi paloiksi. Paista öljyssä rapeiksi, nosta reikäkauhalla sivuun.

  2. Leikkaa leipä kuutioiksi ja paista samalla pannulla rapeaksi.

  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

  4. Huuhdo ja revi salaatin lehdet ja hienonna sikuri tarjoiluvadille. Kääntele osa kastikkeesta joukkoon. Nosta päälle pekonia ja leipää sekä saksanpähkinöitä. Murustele roquefort ja hienonna ruohosipuli päälle. Lorauta päälle lisää kastiketta. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Cacio e pepe -pasta on viime vuosien trendikkäimpiä. Sama simppeli makumaailma löytyy nyt lehtikaalisalaatista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaalisalaatti cacio e pepen tapaan

Ainekset

300
g
lehtikaalia
noin ¾
dl
oliiviöljyä
1
dl
hasselpähkinöitä
1
sitruunan mehu (noin 3⁄4 dl) ja kuoriraaste
noin 1
tl
rouhittua mustapippuria
noin ½
tl
suolaa
dl
raastettua pecorinoa

Työvaiheet

  1. Poista lehtikaalista isot keskiruodit ja revi tai leikkaa suikaleiksi. Hiero puolet oliiviöljystä joukkoon käsin.

  2. Pehmennä lehtikaali nopeasti kuivalla, kuumalla pannulla. Kaada kulhoon ja anna hieman jäähtyä.

  3. Paahda hasselpähkinät kuivalla, kuumalla pannulla ja rouhi ne.

  4. Sekoita loppu öljy, sitruunan mehu ja kuoriraaste, pippuri ja suola keskenään. Kääntele lehtikaaliin juustoraasteen kanssa.

  5. Ripottele hasselpähkinät ja vielä lisää mustapippuria päälle.

Kommentit (0)