Helsingin Sanomat on lisännyt 57 reseptiä.
Linkitetty 134 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomena-rahkajuoma

Ainekset

1/2
kpl
granaattiomena
1/2
kpl
avokadoa
1
prk
maitorahkaa (250g)
3
dl
omenamehua
3
rkl
cashewpähkinöitä
2
rkl
hunajaa tai agavesiirappia
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Leikkaa granaattiomena lohkoiksi ja taita lohkoja, jolloin siemenet irtoavat. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon.
  2. Lisää granaattiomenan siemenet, maitorahka, omenamehu, cashewpähkinät, hunaja ja seesaminsiemenet.
  3. Soseuta tasaiseksi juomaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Kokeile trendibaarien kikkaa: tilkka etikkaa sopii sitruksia paremmin tillillä ja kurkulla maustettuun mojitoon. Raikas drinkki maistuu sellaisenaan tai vaikka kalaherkkujen seurassa. 

Vinkki! Jos haluat tehdä mojitosta alkoholittoman, sekoita juoma ilman alkoholia mutta lisää yhden sitruunan mehu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Tilli-kurkkumojito

Ainekset

½
kurkkua
1
ruukku
tilliä
dl
vaaleaa rommia
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
jääpaloja
4
dl
kivennäisvettä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkusta 12 ohutta kurkkusiivua koristeluun. Kuutioi loput. Ota myös tillistä muutama oksa talteen koristelua varten. Irrottele loput oksat korkeareunaiseen kulhoon. Lisää kurkut ja sokeri. Muserra survimella kunnes sokeri on liuennut. Lisää rommi ja etikka.
  2. Täytä lasit jääpaloilla. Siivilöi juoma laseihin. Koristele kurkkusiivuilla ja tillillä. Täytä lasit kivennäisvedellä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Gin tonic saa mahtavan hyvän makulisän fenkolista. Voit valmistella fenkoli-limettimehun jo hyvissä ajoin, mutta sekoita GT:t vasta juuri ennen tarjoilua. 

Vinkki! Viilennä tonic-vesi ja kivennäisvesi hyvin, jotta ne eivät sulata jäitä heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Fenkolilla maustettu gin tonic

Ainekset

3
limettiä
2
fenkolia
dl
giniä
2
dl
tonic-vettä
jääpaloja

Työvaiheet

  1. Purista limettien mehu kulhoon. Leikkaa fenkoli karkeiksi paloiksi ja lisää kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Vuoraa kulho puhtaalla keittiöliinalla ja kumoa fenkolisose liinan päälle. Purista mehu liinan läpi kulhoon.
  2. Täytä lasit jääpaloilla. Jaa neljään lasiin kaikkiin yhtä paljon giniä. Jaa mehu laseihin, mutta jätä vähän tilaa tonic-vedelle. Viimeistele juomat tonicilla.

Kommentit (0)

JaelA on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Venezuelalaisen  joulujuoman, Ponche Creman,  vegaaninen versio. Alkuperäinen Ponche Crema on Venezuelassa sekä Trinidadissa ja Tobagossa  suosittu  joulunajan  munatotityyppinen juoma,  mutta tässä versio ilman munia ja maitotuotteita.  Tutustuin juomaan asuessani Venezuelassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16-20
Valmistusaika
40 min.
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen melkein kuin kermalikööri

Ainekset

400
ml
Kookosmaito
2
dl
Vettä
3
dl
Sokeria
2
dl
Rommia
ripaus
Vaniljaa / vaniljauutetta
ripaus
Kanelia
2.5
rkl
Maizenaa

Työvaiheet

Laita kaikki ainekset , rommia lukuunottamatta, tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) , ja surautttel ainekset tasaiseksi. Kaada kattilaan , ja keitä seosta hiljalleen alemmalla keskilämmöllä, aina välillä vispaten, kunnes seos alkaa poreilla. Heti kun seos osoittaa kiehumisen merkkejä , sitä tulee vispata jatkuvasti, ja kun seos on sakeutunut, sitä vispataan vielä noin puolen minuutin ajan.

Seoksen annetaan jäähtyä, ja jäähtynyt seos ja rommi sekoitetaan tasaiseksi juomaksi tehosekoittimessa (tai sauvasekoittimella). Tarjotaan kylmänä. Tämä juoma säilyy kuukausia, mutta vain jos sitä säilytetään jääkaapissa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 686 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Joulumausteinen manteli-chai lämmittää ihanasti. Tarjoa se pikkujouluissa tai jouluyön jälkkärijuomana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-chai

Ainekset

2
l
vettä
3
kanelitankoa
4
tl
kokonaisia neilikoita
4
tähtianista
1
dl
mustia teelehtiä
4
rkl
ruokosokeria
6
dl
mantelimaitoa
kanelia

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi ja mausteet kattilaan. Keitä hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Ota kattila pois levyltä. Lisää teelehdet. Hauduta 6 minuuttia. Siivilöi juoma. Lisää sokeri liukenemaan joukkoon.
  2. Kuumenna mantelimaito.
  3. Kaada teetä kuppeihin. Lisää päälle kuumaa mantelimaitoa ja ripaus kanelia.

Kommentit (0)