
Kaneli on loistava talvimauste, koska se lisää kehon pintaverenkiertoa. Lampaanlihan proteiinit pitävät olon kylläisenä pitkään.
Makea lammastagine Marokosta
Ainekset
Työvaiheet
- Ota lampaanliha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Puhdista liha mahdollisista kalvoista. Kuori ja paloittele sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannussa. Ruskista öljyssä lihapalat. Lisää sipulit ja kuullota hetki.
- Lisää pannuun vesi, suola, mustapippuri, kaneli ja korianteri. Hauduta kannen alla keskilämmöllä noin tunnin ajan tai kunnes liha on erittäin mureaa. Lisää tarvittaessa hieman nestettä.
- Lisää pannuun paloitellut kuivatut aprikoosit. Hauduta vielä noin 15 minuuttia. Mausta tagine sitruunanmehulla ja -kuorella sekä silputulla tuoreyrtillä. Tarkista maku.