
Kaneli on loistava talvimauste, koska se lisää kehon pintaverenkiertoa. Lampaanlihan proteiinit pitävät olon kylläisenä pitkään.
Makea lammastagine Marokosta
Ainekset
Työvaiheet
- Ota lampaanliha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Puhdista liha mahdollisista kalvoista. Kuori ja paloittele sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannussa. Ruskista öljyssä lihapalat. Lisää sipulit ja kuullota hetki.
- Lisää pannuun vesi, suola, mustapippuri, kaneli ja korianteri. Hauduta kannen alla keskilämmöllä noin tunnin ajan tai kunnes liha on erittäin mureaa. Lisää tarvittaessa hieman nestettä.
- Lisää pannuun paloitellut kuivatut aprikoosit. Hauduta vielä noin 15 minuuttia. Mausta tagine sitruunanmehulla ja -kuorella sekä silputulla tuoreyrtillä. Tarkista maku.
Kannattaa opetella tekemään pelmenit itse. Silloin tulee hyvää. Meillä tehdään isohko määrä kerrallaan kahden hrnkilön yhteistyönö ja pakastetaan vanhaan siperialaiseen tapaan vaikka ei tosin lumihankeen.
Resepti valmisruuan ja lihafondin lämmitykseen Ei vakuuta.