Ihana Alexander Gullichsenin avokadopasta ravuilla.
Ohje löytyy Gullichsenien kirjasta Safkaa, Parempaa arkiruokaa. On muuten ihana kirja kaikenkaikkiaan. Upeita kuvia ja oikeasti arkipöytään sopivia ruokaohjeita!
Avocadopasta katkaravuilla
Ainekset
Työvaiheet
"Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon , jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avocadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avocado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.""Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessä tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton."
"Keitä spagetti al dente hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä."
"Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti."
Sulaneet pakasteravut olen lisännyt ensin valutetun spagetin joukkoon, ja niiden kanssa samanaikaisesti kastikkeeseen. Ehtivät lämpenemään mukavasti spagetin seassa, mutteivat kypsy sitkeiksi.