Helppo ja nopea vege-eväs
Paistettua polentaa ja tomaattihöystöä
Ainekset
Työvaiheet
Keitä polenta ohjeen mukaan kasvisliemessä. Kaada kylmällä vedellä huuhdeltuun laakeaan astiaan ja jäähdytä.
Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit ja koverra niistä halutessasi siemenet pois lusikalla. Paista tomaatteja melko kovalla lämmöllä öljyssä muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä ja pehmenevät.Lisää kuorittu ja silputtu valkosipulinkynsi ja silputtu ruohosipuli. Jatka kuullottamista vielä hetki. Varo polttamasta valkosipulia. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Pidä höystö lämpimänä.
Leikkaa polenta paloiksi ja paista rapeaksi öljyssä. Kokoa annos ja lisää kylkeen esim. salaattia.