JohannaQ on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raparperisiirappi

Ainekset

Siirappi
2
kg
raparperia
6
dl
vettä
1
kpl
Vanilijatanko
~ 500
g
sokeria

Työvaiheet

Pilko raparperit kuorineen 1-2cm pätkiksi ja halkaise vaniljatanko.

Lisää raparperit, vaniljatanko ja vesi kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi. Keitä noin keskilämmöllä 25-30 min. kunnes raparperit ovat pehmenneet mössöksi. Kaada mössö siivilän (tai harson jos haluat kirkkaamman lopputuloksen) läpi ja yritä saada kaikki mehu talteen.

Mittaa mehun määrä ja lisää sokeria 40g/dl (jos et omista vaakaa, se on n. 1/2dl/dl). Keitä mehua vielä miedolla lämmöllä n. 30 min kunnes mehu on saennut siirapiksi. Steriloi säilytyspurkit/-pullot sillä aikaa kun mehu kiehuu, jos aiot säilöä siirapin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla