
Balsamico-karamellisoituja luumuja, kardemummalla terästettyä kermavaahtoa ja rapeita marenkimuruja. Tämä jälkiruoka syntyy hetkessä ja sopii kaikkiin talvikauden juhliin!
Rikottu pavlova & karamelliluumut
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele ja paloittele luumut. Kuumenna voi laakeassa pannussa. Lisää luumuviipaleet, balsamico ja sokeri. Paista käännellen noin 4–5 minuuttia, kunnes luumut ovat hieman karamellisoituneet ja saaneet makua. Siirrä sivuun jäähtymään.
-
Säästä 1 marenki ja vähän kookoslastuja koristeeksi. Paloittele loput marengit annosmaljoihin, lisää kookoslastut.
-
Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi, mausta kardemummalla ja vaniljasokerilla.
-
Kun luumut ovat jäähtyneet, voit aloittaa annosten kokoamisen. Lusikoi ensin kermavaahtoa marenkipalojen ja kookoslastujen päälle. Lisää luumuviipaleet ja lusikoi mukaan myös luumuista irronnut marinadi. Murenna marenkia ja kookosta annosten koristeeksi. Tarjoa heti.
Vinkki! Voit valmistaa luumut hyvissä ajoin ennalta, sillä maku tekeytyy viileässä. Luumut sopivat hyvin tarjottavaksi myös juustojen kanssa.