
Kantarelli-pekonipiirakka on loppukesän hitti.
Kantarelli-pekonipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Kypsennä ohra pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valmista voitaikina perusohjeen mukaan.
- Paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele pekoni.
- Ruskista pekoni omassa rasvassaan paistinpannulla. Siirrä pekonit talouspaperin päälle valumaan. Kuullota pannulla sipuli, lisää sienet ja pinaatti. Jatka paistamista noin viisi minuuttia. Anna kasvisten jäähtyä. Sekoita joukkoon pekoni ja muut täytteen aineet. Tarkista täytteen maku.
- Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm). Kauli puolet taikina jauhotetulla työtasolla piirakkavuokaa isommaksi levyksi. Nosta levy piirakkavuokaan ja siisti reuna leikkaamalla ylimääräinen taikina pois. Lusikoi täyte piirakalle.
- Kauli lopusta taikinasta neliönmuotoinen levy. Leikkaa levystä erilevyisiä suikaleita. Letitä puolen sentin levyisistä suikaleista kolme piirakkavuoan halkaisijan pituista lettiä. Tee leteistä ja erilevyisistä nauhoista ristikko piiraan päälle. Voitele piirakka munalla.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.