Kodin Kuvalehti on lisännyt 505 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Kantarelli-pekonipiirakka on loppukesän hitti.

Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kantarellipekonipiirakka

Ainekset

1
annos
voitaikinaa
1
muna voiteluun
Täyte
1
dl
ohrasuurimoita
250
g
kantarelleja
2
sipulia
170
g
pekonia
100
g
lehtipinaattia
½
dl
persiljaa hienonnettuna
½
tl
suolaa
ripaus 
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Kypsennä ohra pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valmista voitaikina perusohjeen mukaan.
  3. Paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele pekoni.
  4. Ruskista pekoni omassa rasvassaan paistinpannulla. Siirrä pekonit talouspaperin päälle valumaan. Kuullota pannulla sipuli, lisää sienet ja pinaatti. Jatka paistamista noin viisi minuuttia. Anna kasvisten jäähtyä. Sekoita joukkoon pekoni ja muut täytteen aineet. Tarkista täytteen maku.
  5. Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm). Kauli puolet taikina jauhotetulla työtasolla piirakkavuokaa isommaksi levyksi. Nosta levy piirakkavuokaan ja siisti reuna leikkaamalla ylimääräinen taikina pois. Lusikoi täyte piirakalle.
  6. Kauli lopusta taikinasta neliönmuotoinen levy. Leikkaa levystä erilevyisiä suikaleita. Letitä puolen sentin levyisistä suikaleista kolme piirakkavuoan halkaisijan pituista lettiä. Tee leteistä ja erilevyisistä nauhoista ristikko piiraan päälle. Voitele piirakka munalla.
  7. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lakkatartaletti on gluteeniton. Sulata täytteen valkosuklaa kuumaan kermaan. Lisää liivatelehdet ja ihana yllätys: piimä!

Annoksia
12 annosta
Valmistusaika
25 min + kypsennys ja hyytyminen 2 1/2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lakkatarteletti

Ainekset

6
dl
lakkoja
Pohja
125
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
1
kananmuna
2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
1
dl
mantelijauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
3
liivatelehteä
1
dl
kuohukermaa
100
g
valkosuklaata
3
dl
piimää
Lisäksi
n. 1
l
kuivia herneitä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa kananmuna joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista hieman vuokaa suurempi pala ja painele se taikinan päälle. Kaada kuivat herneet leivinpaperille painoksi. Tämä estää piirakan reunojen vajoamisen paiston aikana. Paista pohja uunissa kypsäksi, noin 25–30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja poista sitten herneet ja leivinpaperi.
  2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Kiehauta kerma pienessä, paksupohjaisessa kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä ja paloittele valkosuklaa kerman joukkoon. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatteet yksitellen kermavalkosuklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita piimä joukkoon ja kaada täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä noin 2 tuntia.
  3. Levitä lakat täytteen pinnalle juuri ennen tarjoamista.

 

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 129 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Annoksia
1-2 leipää
Vaikeustaso
Helppo

Vaivaamaton leipä

Ainekset

5 1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1/2
Dl
Ruisjauhoja
1
Dl
Neljänviljan hiutaleita
2
Tl
Suolaa
1
Rkl
Sokeria
1
Pss
Kuivahiivaa
3 1/2
Dl
Kylmää vettä

Työvaiheet

Sekoita aineet kulhossa löysäksi massaksi.
Peitä kulho kelmulla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 2-3 tuntia.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja käännä taikina muutaman kerran ympäri.
Nosta leipä uunissa lämmitetylle pellille tai pitsakivelle. Nosta uuniin.
Paista 220 asteessa n.30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Galetten täytteessä maistuvat ricotta ja sitruuna ja pintaa ryydittää timjami.

Annoksia
12 annosta
Valmistusaika
40 min + keittäminen ja kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustikkagalette

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
100
g
voita
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
200
g
ricottajuustoa
1/2
sitruunan kuori
2
rkl
sitruunan mehua
1/2
dl
sokeria
5
dl
mustikoita
1/2
dl
hillosokeria
Mustikkasiirappi
3
dl
mustikoita
1
dl
sokeria
5
timjaminoksaa
2
rkl
vettä
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
2
rkl
sokeria
timjaminoksia

Työvaiheet

  1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Paloittele voi joukkoon ja nypi taikina murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 1 tunti.
  2. Keitä mustikkasiirappi. Mittaa kaikki siirapin aineet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes seos hieman sakenee. Siivilöi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota taikina kelmusta, laita leivinpaperille ja kauli pyöreäksi levyksi (Ø noin 35 cm). Siirrä taikinalevy leivinpaperin kanssa uunipellille.
  4. Tee täyte. Laita ricotta kulhoon. Pese sitruuna. Raasta puolet kuoren keltaisesta osasta ricottan joukkoon. Purista 2 rkl sitruunan mehua täytteeseen. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa mustikat ja hillosokeri.
  5. Levitä ricottatäyte taikinalevylle niin että reunasta jää 2–3 cm ilman täytettä. Lisää sokeroidut mustikat täytteen päälle. Käännä reuna piirakan päälle ja voitele se kananmunalla. Ripottele sokeria voidellun taikinareunuksen päälle. Paista galettea uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
  6. Viimeistele hieman jäähtynyt galette mustikkasiirapilla ja tuoreilla timjaminoksilla. Voit tarjota siirapin myös erikseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA SAmi REpo

Haukipullat sopivat täydellisesti myös aasialaiseen makumaailmaan. Syksyn maukkaimassa annoksessa ne nautitaan nuudelien ja mausteisen kastikkeen kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Aasialaiset haukipyörykät

Ainekset

400
g
nahatonta haukifileetä
1
dl
kookoskermaa
2
rkl
korppujauhoja
1
kananmuna
1
limetti
2
rkl
hienonnettua korianteria
2
rkl
hienonnettua minttua
3/4
tl
suolaa
Kastike
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
vihreää tai punaista mietoa chiliä
1
rkl
inkivääriä
2
rkl
öljyä
2
tl
kurkumaa
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tkl
tomaattimurskaa
1-2
dl
vettä
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
hienonnettua korianteria
300-400
g
nuudeleita

Työvaiheet

  1. Valmista ensin haukimureketaikina. Mittaa korppujauhot kookoskerman joukkoon ja anna turvota 5 minuuttia. Raasta limetin kuori ja purista mehu. Hienonna yrtit.

  2. Leikkaa nahattomat, kylmät haukifileet reiluiksi kuutioiksi ja hienonna monitoimikoneessa tai vaikka sauvasekoittimella. Sekoita jauhettu kala, korppujauhoseos, limetin kuori ja mehu, yrtit ja kananmuna. Laita murekemassa kylmään tekeytymään siksi aikaa, kun valmistelet kastikkeen.

  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta inkivääri.

  4. Pyörittele haukimureketaikinasta pieniä pyöryköitä kastikkeen joukkoon. Sulje kasari kannella ja kypsennä hiljalleen 15 minuuttia. Keitä sillä välin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

  5. Maista kastiketta ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla. Hienonna korianteri ja lisää se kastikkeeseen. Tarjoa nuudeleiden kanssa.

Kommentit (0)