Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Suolainen leivonta
15:50 | 9.8.2016

Kantarelli-pekonipiirakka

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1480 reseptiä
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Kantarelli-pekonipiirakka on loppukesän hitti.

Voitaikinan perusohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 palaa
40 min
Keskivaikea

Kantarelli-pekonipiirakka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
annos
voitaikinaa
1
muna voiteluun
Täyte
1
dl
ohrasuurimoita
250
g
kantarelleja
2
sipulia
170
g
pekonia
100
g
lehtipinaattia
½
dl
persiljaa hienonnettuna
½
tl
suolaa
ripaus 
mustapippuria rouhittuna

Vaiheet

  1. Kypsennä ohra pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valmista voitaikina perusohjeen mukaan.
  3. Paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele pekoni.
  4. Ruskista pekoni omassa rasvassaan paistinpannulla. Siirrä pekonit talouspaperin päälle valumaan. Kuullota pannulla sipuli, lisää sienet ja pinaatti. Jatka paistamista noin viisi minuuttia. Anna kasvisten jäähtyä. Sekoita joukkoon pekoni ja muut täytteen aineet. Tarkista täytteen maku.
  5. Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm). Kauli puolet taikina jauhotetulla työtasolla piirakkavuokaa isommaksi levyksi. Nosta levy piirakkavuokaan ja siisti reuna leikkaamalla ylimääräinen taikina pois. Lusikoi täyte piirakalle.
  6. Kauli lopusta taikinasta neliönmuotoinen levy. Leikkaa levystä erilevyisiä suikaleita. Letitä puolen sentin levyisistä suikaleista kolme piirakkavuoan halkaisijan pituista lettiä. Tee leteistä ja erilevyisistä nauhoista ristikko piiraan päälle. Voitele piirakka munalla.
  7. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Lisää aiheesta
  • Viikon viini: omenainen sienipiirakkaviini
Tilaa Glorian ruoka & viini
piiras
Pinaatti
Pekoni
suolainen piirakka
piirakka
rapujuhlat
kantarelli
Kemut
Leivät & piirakat
kantarellipiirakka
kantarelli-pekonipiirakka
lehtipinaatti

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Munatoti Jamie Oliverin tapaan

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini