Sanna Soppa365 on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
Ohje Sanna Maskulin

Merisuolaa, tummaa sokeria ja ripaus fenkolinsiemeniä. Tällä mausteseoksella saa aikaan ylimaallisen hyvän graavilohen.

Kaikki osaavat graavata lohen, mutta jotkut tekevät sen vain erityisen hyvin. Tämä resepti on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas, sillä merisuolan lisäksi lohi saa mausteekseen tummaa, hieman paahteista muscovadosokeria ja paahdettuja, murskattuja fenkolinsiemeniä.

Fenkoli toimii vähän samaan tapaan kuin vaikkapa sitruunakuori: se antaa lohelle ihanan raikkaan maun, mutta ei jyrää. Fenkolin hieman anikseen tai lakritsisiin vivahtava maku sopii erityisen hyvin rasvaiselle kalalle.

Mausteseos on huippukokki Sami Tallbergin resepti, ja julkaistu Glorian ruoka & viinissä graavatun nieriän kanssa. Kannattaa kokeilla sitäkin! Vielä yksi juttu: tuore tilli käy tässä hyvin valmiin lohen viimeistelyyn, mutta ruohosipuli on vielä parempi valinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 1–2 vrk maustuminen

Elämäsi paras graavilohi

Ainekset

500-800
g
kotimaista kirjolohta fileenä
1/2
tl
fenkolinsiemeniä
2
rkl
karkeaa merisuolaa
½
rkl
ruskeaa muscovadosokeria
ruohosipulia tai tilliä

Työvaiheet

  1. Siisti filee poistamalla vatsapuolella oleva rasva. Nypi isot ruodot.
  2. Paahda fenkolinsiemeniä kuumassa, kuivassa pannussa 3-5 minuuttia tai kunnes ne alkavat tuoksua. Siirtele siemeniä puulastalla, että ne paahtuvat mutta eivät pala. Murskaa siemenet morttelissa. Sekoita siemenet, suola ja sokeri keskenään.
  3. Laita voipaperi työpöydälle ja kala nahkapuoli alaspäin paperin päälle. Hiero mausteseos tasaisesti fileen pintaan. Jos mausteseosta jää yli, laita se tiiviiseen purkkiin ja käytä myöhemmkn. Kääri kala tiukasti paperiin ja laita se suljettavaan muovipussiin. Anna maustua jääkaapissa 1–2 vrk. Taputtele fileen pinta kuivaksi ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Viimeistele ruohosipulilla tai tillillä.

Vinkki! Jos haluat helpottaa leikkaamista, laita kala pakastimeen vartiksi ennen leikkaamista, niin se kohmettuu hieman.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1940 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Trooppisen raikas jälkkäri yhdistää klassikkoparin. Kauniit annoksen kruunataan italialaisella marengilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t + jäähtyminen 6 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Marenkia "pina colada"

Ainekset

1/2
kypsä iso ananas
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
voita
Kookosvaahto
1
prk (250 ml)
kylmää kookoskermaa
100
g
valkosuklaata
1
rkl
kookoslikööriä tai vaaleaa rommia
2
kananmunanvalkuaista
4
rkl
sokeria
1/2
vaniljatangon siemenet tai ripaus vaniljatankoa myllystä
Italialainen marenki
3
kananmunanvalkuaista
2 1/2
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita kookoskerma jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, jotta se vaahtoutuu.
  2. Tee ensin marenki. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna seos 120-asteiseksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkuaisvaahtoon. Vatkaa, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Lusikoi jäähtynyt marenki pursotinpussiin.
  3. Leikkaa ananaksesta kuoret ja puumainen sisus pois. Kuutioi hedelmäliha. Laita fariinisokeri pannuun ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Sekoita voi sokeriin. Lisää ananakset ja paista sekoitellen muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kookosvaahto. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kylmä kookoskerma toisessa kulhossa. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaa ohuena nauhana kookosvaahtoon. Lisää alkoholi.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaadoksi. Mausta sokerilla ja vaniljalla. Kääntelevalkuais-vaahto varovasti valkosuklaa-kookosvaahtoon.
  6. Jaa jäähtyneet ananaspalat laseihin. Lusikoi tai pursota kookosvaahto päälle. Viimeistele pursottamalla italialaista marenkia pinnalle.

Vinkki Italialaisen marengin voi tehdä etukäteen pursotuspussiin ja säilyttää pakastimessa. Se säilyy useamman viikon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1940 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Säilötyillä savumuikuilla kruunattuun salaattiin nostetaan päälle uppomuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maalaissalaatti savumuikusta

Ainekset

200
g
vihreitä tai keltaisia pitkiä papuja
8
retiisiä
8
kirsikkatomaattia
1
l
sekasalaattia (esim. rucolaa, nuorta lehtikaalia ja romainea)
1-2
prk (n. 200-400 g)
savumuikkuja
Kastike
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunan mehua
1
tl
karkeaa dijoninsinappia
1/2
tl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
Uppomunat
1 1/2
l
vettä
4
huoneenlämpöistä kananmunaa
1
rkl
väkiviinaetikkaa
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin paahdetut perunat (ks. ohje alhaalla).
  2. Puhdista pavut ja poista päät. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 6 minuuttia. Kaada vesi pois ja laita pavut kylmään veteen jäähtymään.
  3. Mittaa kastikkeen aineet tarjoilukulhoon ja sekoita hyvin.
  4. Viipaloi retiisit ja lohko tomaatit. Huuhdo ja kuivaa salaatti. Siirrä salaatti, retiisit ja tomaatit tarjoilukulhoon. Lisää joukkoon valutettu savukala. Älä sekoita, ettei salaatti lötkisty.
  5. Laita kulhoon pavut ja paahdetut perunat. Sekoita kevyesti.
  6. Valmista uppomunat. Laita vesi kuumenemaan kattilaan. Riko munat omiin kuppeihinsa. Kun vesi on kiehahtanut, lisää siihen etikka ja suola. Anna veden porista keskilämmöllä. Pyöräytä vesi liikkeelle kattilassa esimerkiksi kauhalla. Liu'uta muna varovasti veteen. Pidä kuppi mahdollisimman lähellä veden pintaa. Keitä noin 3 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla kattilasta. Siisti reunat tarvittaessa. Valmista kaikki munat samalla tavalla.
  7. Viimeistele salaatti uppomunilla. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Paahdetut varhaisperunat

Ainekset

8-12
pienehköä varhaisperunaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
(oksa rosmariinia tai timjamia)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Raaputa tai harjaa perunat puhtaiksi. Puolita tai lohko perunat halutessasi. Laita ne uunivuokaan. Kaada joukkoon öljy, suola ja pippuri. (Lisää yrtinoksa). Sekoita hyvin.
  3. Paahda perunoita uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunoiden koosta ja uunin tehosta.

Kommentit (1)

Muiluttaja

Minä kalastin muikkuni takapihan savilammesta. Muikut olivat jo kuolleita nikkelimyrkytyksen johdosta. Kotiruoka on parasta!

Käyttäjä7766 on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Lohipiirakka

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
100 g voita sulatettuna
3 rkl kermaa
Täyte:

250-300 g savulohta
200 g yrttituorejuustoa tai tillituorejuustoa
3 kpl kananmunia
2½ dl kermaa
...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Ainekset (4 annosta)

Peltikiusaus lohesta

1 sipuli
1 dl tilliä (hienonnettuna)
100 g fenkolia
2 (luomu)sitruunan kuorta (raastettuna)
1 ps perunasuikaleita (1 kg, pakaste)
1 pkt kylmäsavulohta (300 g, viipaleina)
1/2 tl suolaa
1/2 tl...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)