
Tämä Espanjasta ja Meksikosta tuttu keitto on sukua ranskalaiselle bouillabaisselle.
Mausteinen keitto merenelävistä, Sopa de mariscos
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Poista paprikasta myös siemenkota ja paloittele malto. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuullota kuminan ja aniksen siemenet tilkassa öljyä. Lisää heti mukaan paloitellut vihannekset ja kuullota viisi minuuttia. Lisää mukaan sitten sokeri, savustettu paprikajauhe ja tomaattimurska sekä kanaliemi.
- Anna hautua miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Lisää sitten mukaan paloiteltu kala, ravut sekä sinisimpukat. Anna hautua kannen alla noin viisi minuuttia. Kun simpukat ovat auenneet, lisää mukaan limetin mehu ja hienonnettu korianteri. Mausta keitto vielä suolalla.