Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
Gluteeniton
16:32 | 7.6.2018

Sanin tikka masala

Lisää omaan keittokirjaan
Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä
Ohje Jaap Schaafsma Kuva Petri Aho

Vain elämää -sarjassa vietetään Sanin päivää. Hän tarjoaa muille lounaalla intilaisvaikutteista ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
Keskivaikea

Sanin tikka masala

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
broilerin rintafileetä
2
sipulia
5
cm:n pätkä
inkivääriä
1
ruukku
korianteria
1
chili
2
rkl
öljyä
400
g
säilöttyjä tomaatteja
2
dl
kookosmaitoa
2
rkl
mantelilastuja
tikka masala -maustetahna
1
chili
2
valkosipulinkynttä
5
cm:n pala
inkivääriä
1
tl
kuminansiemeniä
1
tl
korianterinsiemeniä
1
tl
cayannepippuria
1
tl
savupaprikajauhetta
2
tl
garam masalaa
2
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
ruukku
korianteria
1
rkl
kookoshiutaleita
2
rkl
mantelijauhetta
Tarjoiluun
riisiä
jugurttia
sitruuna

Vaiheet

1. Tee ensin maustetahna. Puolita chili ja poista siitä siemenet. Kuori valkosipulinkynnet ja inkivääri.

2. Kuumenna pannu keskilämmölle ja paahda kuminan- ja korianterinsiemeniä muutama minuutti, kunnes ne ovat kullanruskeita. Rouhi paahdetut siemenet morttelissa hienoksi.

3. Soseuta kaikki tahnan ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.

4. Suikaloi broilerin fileet. Kuori ja hienonna sipulit sekä inkivääri. Nypi korianterista lehdet talteen ja hienonna varret. Hienonna myös chili.

5. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuleita, chiliä, inkivääriä ja korianterin varsia keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Anna sipulien pehmentyä ja muuttua kullankeltaisiksi.

6. Lisää broilerisuikaleet ja noin desin verran maustetahnaa. Sekoita hyvin. Lisää tomaatit ja murskaa niitä kauhalla. Kaada kookosmaito pannulle ja sekoita hyvin. Anna kiehua noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta suolalla.

7. Viimeistele valmis kastike korianterinlehdillä ja mantelilastuilla. Tarjoile riisin ja jugurtin kera. Leikkaa jokaiselle ruokailijalle sitruunasta lohko.

Lisää aiheesta
  • Akin Kummisetä-pasta
  • Vain ruokaelämää: Miran päivänä nautitaan vegeherkkuja
Tilaa Glorian ruoka & viini
Vain elämää
Tikka masala

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini