
Vain elämää -sarjassa vietetään Sanin päivää. Hän tarjoaa muille lounaalla intilaisvaikutteista ruokaa.
Sanin tikka masala
Ainekset
Työvaiheet
1. Tee ensin maustetahna. Puolita chili ja poista siitä siemenet. Kuori valkosipulinkynnet ja inkivääri.
2. Kuumenna pannu keskilämmölle ja paahda kuminan- ja korianterinsiemeniä muutama minuutti, kunnes ne ovat kullanruskeita. Rouhi paahdetut siemenet morttelissa hienoksi.
3. Soseuta kaikki tahnan ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.
4. Suikaloi broilerin fileet. Kuori ja hienonna sipulit sekä inkivääri. Nypi korianterista lehdet talteen ja hienonna varret. Hienonna myös chili.
5. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuleita, chiliä, inkivääriä ja korianterin varsia keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Anna sipulien pehmentyä ja muuttua kullankeltaisiksi.
6. Lisää broilerisuikaleet ja noin desin verran maustetahnaa. Sekoita hyvin. Lisää tomaatit ja murskaa niitä kauhalla. Kaada kookosmaito pannulle ja sekoita hyvin. Anna kiehua noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta suolalla.
7. Viimeistele valmis kastike korianterinlehdillä ja mantelilastuilla. Tarjoile riisin ja jugurtin kera. Leikkaa jokaiselle ruokailijalle sitruunasta lohko.