Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Reetta Pasanen

Nizzansalaattiin tarvitaan kesän parhaat asiat eli grilli ja uusia perunoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Nizzansalaatti grillatusta lohesta

Ainekset

400
g
lohta
400
g
uusia perunoita
3
kpl
kananmunia
1
dl
mustia oliiveja
100
g
vihreitä papuja
4
kpl
tomaattia
1
kpl
keräsalaattia
1
prk
anjovista
1
tl
suolaa ja mustapippuria
1/2
dl
lehtipersiljaa koristeluun
2
tl
Dijon-sinappia
1
kpl
valkosipulinkynttä
1
tl
sitruunankuorta
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
sitruunamehua
1/2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese uudet perunat hyvin. Keitä perunoita noin 15–20 minuuttia. Jäähdytä jääkaappikylmiksi ja viipaloi. Keitä kananmunat koviksi noin 9 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla. Kuori ja leikkaa lohkoiksi. Leikkaa pavuista kovat päät pois. Keitä suolatussa vedessä noin 3–4 minuuttia, jäähdytä kylmän veden alla. Leikkaa pestyt tomaatit lohkoiksi.
  2. Leikkaa lohi annospaloiksi. Sivele öljyä pintaan. Grillaa lohipaloja noin 3 minuuttia molemmilta puolilta, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Tee kastike. Laita pienen kulhon pohjalle sinappi, hienonnettu valkosipuli ja sitruunankuori. Kaada öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää etikka ja sitruunamehu. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Laita kylmään maustumaan.
  4. Tarjoa salaatinkastike erikseen. Kokoa salaatti annoksiksi tai laakealle vadille
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 420 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Älä anna kerman määrän kiusauksessa ihmetyttää. On tärkeää antaa janssoninkiusauksen levähtää hyvin ennen tarjoilua. Vetäytymisen aikana kerma imeytyy perunaan ja maut tiivistyvät.

Janssoninkiusaus on täydellinen juhlaruoka, sillä sen voi valmistaa kypsennystä vaille valmiiksi jääkaappiin tai kypsentää valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä, säilyttää jääkaapissa ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.

Tämä resepti on Kian ja Petran ystävän keittiömestari Janne Aholan ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
2 h + tekeytyminen ja makukerman valmistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Janssoninkiusaus

Ainekset

8
dl
kuohukermaa
4
valkosipulinkynttä
1
ruukku tilliä
2
tl
fenkolinsiemeniä
2
tl
tillinsiemeniä
2
kg
kiinteitä perunoita, esimerkiksi Annabelle
5
keltasipulia
3
prk (á 125 g / 79 g)
anjovisfileitä
rkl
öljyä + 1½ rkl voita
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee makukerma mielellään jo edellisenä päivänä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja leikkaa varret tillistä. Lisää pieneen kasariin kerma, hienonnettu valkosipuli, tillinvarret, fenkolinsiemenet, tillinsiemenet ja anjovispurkkien liemi. Kiehauta muutaman minuutin ajan. Jäähdytä ja anna maustua vähintään muutaman tunnin ajan mielellään yön yli kylmässä.
  2. Kuori perunat ja suikaloi tikuiksi. Kuori sipulit ja viipaloi ohuesti. Leikkaa anjovisfileet pitkittäin kahteen tai kolmeen osaan.
  3. Lämmitä öljy ja voi pannussa. Lisää sipulit, ja kuullota niitä vähintään 10 minuutin ajan, kunnes sipuli on läpikuultavaa.
  4. Lämmitä uuni 180-asteiseksi ja voitele uunivuoka (vetoisuus noin 2,5–3l).
  5. Kasaa perunat, sipulit ja anjovis kerroksittain vuokaan niin, että perunaa jää päällimmäiseksi. Mausta perunakerrokset kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
  6. Siivilöi makukerma, lämmitä se kattilassa ja kaada ainesten päälle vuokaan. Lisää muutama voinokare pinnalle.
  7. Kypsennä janssoninkiusausta uunin keskitasolla 1½ tuntia, kunnes kunnes pinta on kullanruskea. Laita folio päälle, jos pinta ruskistuu liikaa.
  8. Anna kiusauksen levätä vähintään 45 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele tillillä.

  9. Tarjoa etikkapunajuurten ja maustekurkkujen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Raakakypsytetty siika saa makua tilliöljystä. Kurkku, kaprikset ja salottisipuli tuovat annokseen eriaisia rakenteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Siikacrudo

Ainekset

400
g
(kasvatettua) siikafileetä
4
rkl
sitruuna- tai limettimehua
1
salottisipuli
½ tl +½
tl
sormisuolaa
¼
tl + ¼ tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
pieniä kapriksia
2
rkl
oliiviöljyä
¼
kurkkua
TARJOILUUN
tilliöljyä (ohje alla)
(sitruunaa tai limettiä)

Työvaiheet

  1. Poista siikafileestä ruodot. Jos käytät järvestä pyydettyä villisiikaa, pakasta sitä -20 asteessa vähintään 24 tuntia. Kasvatettua tai merestä pyydettyä siikaa ei tarvitse jäädyttää, mutta pidä sitäkin pakastimessa 15 minuuttia, jotta se on helpompi leikata.

  2. Purista sitrusmehu. Laita 2 rkl mehua kulhoon ja säästä loppu viimeistelyyn. Kuori sipuli, leikkaa se ohuenohuiksi viipaleiksi ja laita mehun joukkoon. Lisää ½ tl suolaa ja ¼ tl pippuria. Anna maustua 5 minuuttia.

  3. Valmista tilliöljy (ks. ohje). Leikkaa kala ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi.

  4. Laita vadille tilliöljyä ja siikaviipaleet. Pirskota pinnalle loppu sitrusmehu. Ripottele suolaa ja pippuria. Anna maustua 5 min.

  5. Viimeistele tilliöljyllä. Koristele kapriksilla, viipaloidulla kurkulla ja halutessasi limetillä.

Tilliöljy

Ainekset

1
ruukku tilliä
1
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
LISÄKSI
jääpaloja

Työvaiheet

  1. Säästä muutama tillinoksa viimeistelyyn.

  2. Laita pöydälle valmiiksi astia, jossa on kylmää vettä ja jääpaloja.

  3. Kiehauta kattilassa noin ½ l vettä. Nosta tilli kattilaan ja ryöppää noin 30 sekunnin ajan. Nosta tilli kattilasta pihdeillä kylmävesikulhoon. Anna jäähtyä muutama minuutti.

  4. Laita tilli puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja puristele kevyesti vesi pois.

  5. Hienonna tilli ja laita se tehosekoittimeen. Lisää öljy ja soseuta tasaiseksi. Voit valuttaa öljyn harson tai tiheän siivilän läpi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Rapeaa leipää, rouskuvia pähkinöitä ja salaattia. Rasvaista ja rapeaa pekonia sekä pehmeitä salaatinlehtiä että pehmeää ranskalaista sinihomejuustoa. Ylellinen salaatti, eikö vain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Roquefort-saksanpähkinäsalaatti

Ainekset

1
pkt (140 g)
pekoniviipaleita
2
rkl
oliiviöljyä
2
paksua viipaletta kovakuorista leipää
1
litra erilaisia salaatteja
1
sikurisalaatti
1
dl
rouhittuja saksanpähkinöitä
100
g
roquefort-juustoa
½
ruukkua ruohosipulia
KASTIKE
¾
dl
(neitsyt)oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
dijoninsinappia
½
tl
sokeria
½
tl
rouhittua mustapippuria
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa pekoniviipaleet reiluiksi paloiksi. Paista öljyssä rapeiksi, nosta reikäkauhalla sivuun.

  2. Leikkaa leipä kuutioiksi ja paista samalla pannulla rapeaksi.

  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

  4. Huuhdo ja revi salaatin lehdet ja hienonna sikuri tarjoiluvadille. Kääntele osa kastikkeesta joukkoon. Nosta päälle pekonia ja leipää sekä saksanpähkinöitä. Murustele roquefort ja hienonna ruohosipuli päälle. Lorauta päälle lisää kastiketta. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Cacio e pepe -pasta on viime vuosien trendikkäimpiä. Sama simppeli makumaailma löytyy nyt lehtikaalisalaatista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaalisalaatti cacio e pepen tapaan

Ainekset

300
g
lehtikaalia
noin ¾
dl
oliiviöljyä
1
dl
hasselpähkinöitä
1
sitruunan mehu (noin 3⁄4 dl) ja kuoriraaste
noin 1
tl
rouhittua mustapippuria
noin ½
tl
suolaa
dl
raastettua pecorinoa

Työvaiheet

  1. Poista lehtikaalista isot keskiruodit ja revi tai leikkaa suikaleiksi. Hiero puolet oliiviöljystä joukkoon käsin.

  2. Pehmennä lehtikaali nopeasti kuivalla, kuumalla pannulla. Kaada kulhoon ja anna hieman jäähtyä.

  3. Paahda hasselpähkinät kuivalla, kuumalla pannulla ja rouhi ne.

  4. Sekoita loppu öljy, sitruunan mehu ja kuoriraaste, pippuri ja suola keskenään. Kääntele lehtikaaliin juustoraasteen kanssa.

  5. Ripottele hasselpähkinät ja vielä lisää mustapippuria päälle.

Kommentit (0)