
Nizzansalaattiin tarvitaan kesän parhaat asiat eli grilli ja uusia perunoita.
Nizzansalaatti grillatusta lohesta
Ainekset
Työvaiheet
- Pese uudet perunat hyvin. Keitä perunoita noin 15–20 minuuttia. Jäähdytä jääkaappikylmiksi ja viipaloi. Keitä kananmunat koviksi noin 9 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla. Kuori ja leikkaa lohkoiksi. Leikkaa pavuista kovat päät pois. Keitä suolatussa vedessä noin 3–4 minuuttia, jäähdytä kylmän veden alla. Leikkaa pestyt tomaatit lohkoiksi.
- Leikkaa lohi annospaloiksi. Sivele öljyä pintaan. Grillaa lohipaloja noin 3 minuuttia molemmilta puolilta, mausta suolalla ja pippurilla.
- Tee kastike. Laita pienen kulhon pohjalle sinappi, hienonnettu valkosipuli ja sitruunankuori. Kaada öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää etikka ja sitruunamehu. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Laita kylmään maustumaan.
- Tarjoa salaatinkastike erikseen. Kokoa salaatti annoksiksi tai laakealle vadille