Tee savukala-perunasalaatin lisukkeeksi kreikkalaista tsatsikia.
Savukala-perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Raaputa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä ja viipaloi.
- Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä nuppuja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja huuhtele nuput kylmällä vedellä. Ne saavat jäädä napakan kypsiksi.
- Kuori ja viipaloi kananmunat. Huuhtele retiisit ja viipaloi ne ohuen ohuiksi paloiksi. Asettele salaatti tarjoiluvadille ja nosta päälle muut raaka-aineet. Tarjoile tsatsikikastikkeen kanssa.
- Tee tillitsatsiki: Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtaise kurkku ja raasta se. Puristele ylimääräinen vesi pois kurkkusilpusta. Yhdistä valkosipulit, kurkkuraaste, jogurtti ja tilli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Anna seoksen maustua viileässä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Vinkki! Monet sitruunapippurit sisältävät suolaa. Lisää pippuri ensin kastikkeeseen, maista ja lisää vasta sen jälkeen suola.