Kodin Kuvalehti on lisännyt 502 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Colourbox

Muista munkit muulloinkin kuin vappuna!

Annoksia
15 kpl
Valmistusaika
1,5 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Munkit

Ainekset

2 1/2
dl
maitoa
25
g
hiivaa
ripaus suolaa
3/4
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
6-7
dl
vehnäjauhoja
50
g
voita
Kypsentämiseen
Pinnalle
sokeria

Työvaiheet

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, suola, sokeria ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Leivo taikinasta pyöreitä pullia.
  2. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja anna kohota hyvin. Työnnä sormi kohonneiden pullien keskelle ja pyöräytä niihin kunnon reikä.
  3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta ennen kuin aloitat munkkien paistamisen. Käytä lämpömittaria tai lisää öljyyn pieni pala leipää. Öljy on sopivaa, kun mittari näyttää 180 astetta tai kun leipäpala ruskistuu noin minuutissa.
  4. Lisää 3-4 munkkia kerrallaan öljyyn ja paista ne molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Pyörittele kuumat munkit sokerissa
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Suolan yhdistäminen leivonnaisiin on yhä muotia maailmalla. Keihästä tikkuun supersuklaista pretzelbrownieta ja tuoretta mansikkaa. Viitseliäs pursottaa vielä pienen kermavaahtopilven mansikoiden hatuksi.

Annoksia
32 kpl
Valmistusaika
1 t + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pretzelbrownie-mansikkatikut

Ainekset

175
g
huoneenlämpöistä voita
2 1/2
dl
fariinisokeria
1
dl
sokeria
3
kananmunaa
5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
ruokasoodaa
2
tl
vaniljasokeria
300
g
tummaa suklaata
32
minipretzeliä (esim. Tiger stores)
Lisäksi
32
mansikkaa
(kermavaahtoa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne taikinaan puuhaarukalla nopeasti sekoittaen. Rouhi suklaa ja lisää joukkoon.
  3. Päällystä uunivuoka (n. 25 x 40 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja painele pretzelit pintaan. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes paistos on kypsä mutta sisältä vielä hieman kostea. Anna jäähtyä vähintään 1 tunti.
  4. Leikkaa brownie paloiksi. Leikkaa mansikoista päät pois. Tikuta vartaat. Tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Eetu Topo Kuva Tuomas Kolehmainen

Olutta cocktailissa! Kyllä vain. Helsinkiläisen Loung3n baarimestari Eetu Topon drinkissä maistuvat kesä, grillaaminen ja kylmä olut.

Annoksia
1
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillaajan sour

Ainekset

3
cl
vodkaa
1
cl
nuorta konjakkia
2
cl
sitruunan mehua
1,5
cl
olut-sitruunaruohosiirappia
1
kananmunanvalkuainen
Olut-sitruunaruohosiirappi
1
sitruunaruoho
1,5
dl
humalaista lager-olutta (esim. Pilsner Urquell)
1
dl
sokeria
1
dl
hunajaa
Lisäksi
jäitä
pala appelsiinin kuorta

Työvaiheet

  1. Tee ensin olut-sitruunaruohosiirappi. Leikkaa sitruunaruoho pituussuunnassa halki ja laita se kattilaan. Lisää muut aineet ja kiehauta sekoittaen. Keitä seosta matalalla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
  2. Viilennä juomalasi pakastimessa. Mittaa nesteet (myös siirappi) ja valkuainen ravistimeen ja ravista voimakkaasti 10 sekuntia, jotta valkuainen vaahtoutuu. Täytä ravistin jäillä ja ravista voimakkaasti 7 sekuntia. Valuta juoma siivilän läpi viilennettyyn lasiin ja täytä lasi jääkapaloilla.
  3. Purista appelsiinin kuoresta öljyt juoman päälle ja koristele juoma kuorella.

Kommentit (0)

ET-lehti on lisännyt 139 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Pia Inberg

Kirpeä raparperi sopii täydellisesti rapsakan ja makean marengin kaveriksi. Herkkupavlova on luontaisesti gluteeniton. Vinkki: marengin uumeniin sopivat raparperin kaveriksi mainiosti myös mansikat. Voit valmistaa marengin etukäteen, mutta täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua. Muuten pohja...

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
20 min + paisto 1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperipavlova

Ainekset

7
kananmunanvalkuaista
3
dl
sokeria
1/2
rkl
maissitärkkelystä (esim. Maizena)
Täyte
2-3
raparperinvartta
2
rkl
vettä
2
rkl
sokeria
2
dl
vispikermaa
250
g
rahkaa
1/2
dl
kinuskikastiketta
1
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
1/2
dl
kinuskikastiketta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan kiertoilmatoiminnolle 135 asteeseen.
  2. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää sokeri vähitellen. Vaahdota seos niin kovaksi vaahdoksi, että se pysyy kulhossa, vaikka käännät sen ylösalaisin.
  3. Siivilöi maissitärkkelys vaahtoon ja sekoita.
  4. Levitä vaahdosta kaksi kiekkoa (Ø 24 cm) kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista marenkeja 1 tunti, vaihda peltien paikkaa ja paista vielä 30 minuuttia. Kytke uunista virta ja jätä marengit jälkilämpöön tunniksi tai pitempäänkin, jos marengit eivät ole rapeutuneet. Jäähdytä marengit.
  5. Kuori ja pätki raparperinvarret 5 cm:n pätkiksi. Lisää raparperit ja vesi kuumalle paistinpannulle. Anna veden haihtua ja ripottele palojen päälle sokeria. Jäähdytä palat.
  6. Vaahdota kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja kinuskikastike.
  7. Kokoa kakku. Nosta marenkilevy tarjoiluvadille. Levitä kinuskikerma ja puolet raparpereista marenkilevyn päälle. Nosta sen päälle toinen marenkilevy ja muotoile loppu kermavaahto ja raparperit keoksi marengin päälle.
  8. Valuta kuorrutuksen päälle kinuskikastiketta.

Kommentit (2)

Vierailija

Missä asteessa marengit paistetaan?

Vierailija

Jos ei ole kiertoilmauunia niin mikä astemäärä on tavallisessa paistouunissa.136

ET-lehti on lisännyt 139 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Sopii keliaakikoille, maistuu kaikille! Leivo täyteläinen suklaakakku vaihteeksi gluteenittomista jauhoista.

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton suklaakakku

Ainekset

200
g
voita tai leivontamargariinia
200
g
tummaa suklaata
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
2 1/2
dl
maissitärkkelystä, esim. Maizena
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
Koristeeksi
1
rkl
tomusokeria
1/2
dl
kookoslastuja
2
rkl
pakkaskuivattua mansikkaa, esim. Dr. Oetker
orvokkeja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota 23 senttisen irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi.
  2. Paloittele rasva ja suklaa kattilaan. Sulata seos miedolla lämmöllä sulaksi.
  3. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon kuivat aineet. Lisää jäähtynyt suklaa-voiseos taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada massa kakkuvuokaan.
  4. Paista suklaakakkua uunin alatasollanoin 25 minuuttia.
  5. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla, kookoslastuilla, pakkaskuivatuilla mansikoilla ja tuoreilla orvokeilla.

Vinkki! Kokeile lisänä mangopaloja ja tuoreita vadelmia.

Kommentit (0)