Tällä ohjeella leivot elämäsi herkullisimmat munkit!
Munkit
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, suola, sokeri ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta pyöreitä pullia. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja anna kohota hyvin.
- Työnnä jauhotettu sormi kohonneiden pullien keskelle. Suurenna reikää pyörittelemällä munkkia kahden sormen avulla.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta ennen kuin aloitat munkkien paistamisen. Käytä lämpömittaria tai lisää öljyyn pieni pala leipää. Öljy on sopivaa, kun mittari näyttää 170-180 astetta tai kun leipäpala ruskistuu noin minuutissa.
- Laske 3-4 munkkia kerrallaan öljyyn reikäkauhan avulla ja paista ne molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Paistoaika on munkkien koosta riippuen 1-2 minuuttia/puoli. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Pyörittele kuumat munkit sokerissa