Kodin Kuvalehti on lisännyt 630 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo

Borssikeitto kuuluu perinteiseen venäläiseen ateriaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
2 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Borssikeitto

Ainekset

1
kg
keittolihaa luineen
2
l
vettä
2
tl
suolaa
10
kpl
maustepippuria
1
kpl
porkkanaa
1
kpl
pala selleriä
1
kpl
sipulia
1
kpl
purjoa
2
kpl
laakerinlehteä
250
g
valkokaalia
4
kpl
punajuurta
2
kpl
porkkanaa
2
kpl
sipulia
1
tl
timjamia
3
rkl
punaviinietikkaa
braatvurstia
persiljasilppua
smetanaa
Lihaliemi
Borssi
1
kpl
pala selleriä

Työvaiheet

  1. Keitä ensin lihaliemi. Kiehauta vesi, lisää suola, maustepippurit ja liha. Kuori ja paloittele juurekset. Lisää kattilaan laakerinlehtien kanssa. Keitä hiljalleen kannen alla noin 1,5 tuntia tai kunnes liha irtoaa luista. Kuori välillä vaahto pois lusikalla. Ota kaikki liha irti luista ja paloittele. Siivilöi liemi talteen.
  2. Keittämisen aikana suikaloi valkokaali. Kuori ja raasta kasvikset koneella tai raastimen karkealla terällä. Kuullota kasviksia öljyssä isossa kattilassa useassa erässä. Lisää kattilaan lihaliemi sekä timjami. Hauduta kasvikset kypsiksi.
  3. Lisää kattilaan lopuksi lihapalat ja etikka sekä halutessasi paloitellut makkarat. Silppua keiton päälle tuoretta persiljaa. Tarjoa smetanan ja ruisleivän kanssa.

Vinkki! 1–2 desilitraa hapankaalia piristää miedonmakuista borssikeittoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Lempeä maissikeitto on Japanissa lohturuokaa, jota voi ostaa jopa tölkeissä. Parasta soppa on kuitenkin itse tehtynä, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä höystettynä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen maissikeitto

Ainekset

1
iso sipuli
2-3
jauhoista perunaa
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
2
ps (à 200 g)
pakastemaissia
2
kanaliemikuutiota
2
dl
(ruoka)kermaa
1
rkl
miriniä
1/2
tl
suolaa
Päälle
2
rkl
mustia seesamisiemeniä
kevät- tai ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Kuullota sipulia ja perunoita öljyssä kattilassa 2 minuuttia. Lisää vesi, maissit ja liemikuutiot. Halutessasi säästä 1 dl maissia ruuan koristeeksi.
  3. Hauduta keittoa 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma, mirin ja suola. Älä enää kiehauta keittoa, ettei kerma juoksetu.
  5. Viimeistele keitto seesaminsiemenillä ja kevät- tai ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tuunaa lasagne astetta kevyemmäksi. Kunnolla maustettu raejuustolasagne on keveydestään huolimatta mehevä ja herkullinen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustolasagne

Ainekset

50
g
lehtikaalia
1
(puna)sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
tl
öljyä
400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa noin 10 %)
2
tl
savupaprikajauhetta
2
tl
juustokuminaa
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa
250
g
kirsikkatomaatteja
2
dl
lihalientä
Kastike
3
dl
lihalientä
2
dl
rasvatonta maitoa
1
prk (200 g)
raejuustoa
3
rkl
maissisuurustetta (vaaleille kastikkeille)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
9
lasagnelevyä

Työvaiheet

  1. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista mausteita suolaa lukuun ottamatta öljyssä minuutin ajan. Lisää jauheliha, sipulit ja lehtikaali ja jatka 5 minuuttia, kunnes jauheliha on kypsää. Lisää etikka, sokeri ja suola. Puolita joukkoon kirsikkatomaatit ja lisää lihaliemi. Keitä kokoon noin 30 minuuttia.
  2. Tee kastike. Mittaa kattilaan lihaliemi, maito ja raejuusto. Kuumenna, kunnes raejuusto hieman sulaa. Suurusta kastike ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada vuoan pohjalle kolmannes jauhelihakastikkeesta. Laita päälle 3 lasagnelevyä ja kolmannes raejuustokastikkeesta. Toista sama kahdesti. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa, jos se uhkaa tummua liikaa. Anna vetäytyä ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Tämä kinkkukiusaus on tosi helppo tehdä ja siitä voi tehdä myös laktoosittoman. On maukkaan hyvän makuinen.
Nopea valmistaa edellispäivän keitetyistä perunoista, voi myös valmistaa raaoista perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
15 min + 40 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä kinkkukiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
perunoita keitettyjä tai raakoja koosta riipuen
n. 300
g
palvirouhetta
3
dl
nestettä ( 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa) kerman voi korvata 2,5 dl Planti kaurakermalla
n. 170
g
juustoraastetta (Valion Arkijuusto sopii hyvin)
1
tl
Pan suolaa
n. 1
rkl
korppujauhoja pinnalle, hiukan ei liikaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
yrttimaustetta, suolatonta
0,5
tl
Herbamarea, sisältää merisuolaa, kuivattuja yrttejä ja vihanneksia
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 1
rkl
juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa vuoan voiteluun.

Työvaiheet

Laita uuni 200 asteeseen. Rasvaa vuoka ensin juoksevalla Keijulla. Kuori perunat ja tee keitetyistä perunoista pientä murua. Sekoita vuoassa perunamurut ja palvirouhe. Ripottele varovasti Pan suolaa päälle, sekä mustapippurirouhetta ja suolatonta yrttimaustetta. Ripottele päälle juustoraaste, ei liikaa. Sekoita sitten eri astiassa nesteet ja vehnäjauho. Kaada se tasaisesti juustoraasteen päälle. Ripottele sitten vielä päälle, ensin korppujauhe ja sitten Herbamarea hiukan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min. ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Pidä uunissa n. 40 - 45 min. Huom. nesteen määrä saa olla vähäinen n. 3 dl koska se kiehuu uunissa, muuten jää liian paljon nestettä. Jos on vallan lakannut kiehumasta eli kuplimasta, näkyy lasisesta vuoasta parhaiten, mutta pinnan sivuistakin näkee. Tulee sitä kuivempaa mitä kauemmin pitää uunissa ja on lakannut vallan kuplimasta. Toiset tykkäävät kuivemmasta ja toiset mehukkaammasta kiusauksesta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Suosionsa huipulla paistattelevan tartarin resepti voisi alkaa vaikka näin: teroita veitsi. Terävä veitsi on kaiken a ja o. 

VINKIT! 

1. Laita liha vartiksi pakastimeen, niin leikkaaminen helpottuu.
2. Kuutioi sipuli terävällä veitsellä ja huuhtele kylmällä vedellä.
3. Viipaloi liha ja leikkaa sitten pieniksi kuutioiksi. Sekoita tartarin aineet ja anna maustua kylmässä....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 (alkuruokana)
Valmistusaika
35
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tartar

Ainekset

400
g
naudan sisäpaistia
1
salottisipuli
1
suolakurkku
1
rkl
kapriksia
2
rkl
majoneesia
1
rkl
ranskalaista sinappia
1/2
tl
suolaa
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2-3 cm:n
pala
piparjuurta
1
sitruuna
3-4
tippaa
tabascoa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
LISÄKSI
4
(luomu) kananmunaa
crostineja

Työvaiheet

  1. Poista lihasta kalvot. Kääri liha tuorekelmuun ja laita pakastimeen 15 minuutiksi.
  2. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Huuhtele sipuli siivilässä kylmällä vedellä. Valuta ja kuivaa talouspaperin päällä. Kuori ja leikkaa suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna kaprikset.
  3. Laita majoneesi kulhoon. Sekoita sipulit, suolakurkut ja kaprikset majoneesiin. Mausta sinapilla ja suolalla.
  4. Leikkaa kohmeinen liha ensin ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet pieniksi kuutioiksi.
  5. Sekoita liha majoneesiin ja laita seos jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi
  6. Hienonna ruohosipuli, raasta piparjuuri ja purista sitruunamehu valmiiksi. Ota tartar jääkaapista ja sekoita siihen pienissä erissä ruohosipulia, raastettua piparjuurta, sitruunamehua ja tabascoa. Mausta mustapippurilla. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
  7. Jaa tartar lautasille. Tarjoa keltuaisen ja crostinien kera.

Kommentit (0)