Kannen alla haudutettu possupata on maustettu mango-currylla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
25 minuuttia + 1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen
Currypossupata
Ainekset
1
kpl
sipulia
2
kpl
porkkanaa
6
kpl
jauhoista perunaa
2
kpl
omenaa
500
g
possun fileesuikaleita
3
rkl
voita tai öljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
1
rkl
currya
1/2
l
omenamehua
2
dl
kuohukermaa
5
kpl
maustepippuria
1
kpl
ruukku basilikaa tai timjamia
tai
1
rkl
mango-curryjauhetta
Työvaiheet
- Esikäsittele ensin kaikki raaka-aineet. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Pese ja lohko omenat. Poista siemenet.
- Kuumenna rasva padassa. Ruskista possusuikaleet kasvisten kanssa 2–3 erässä.
- Alenna lieden lämpöä ja lisää mausteet pataan. Kääntele possua ja kasviksia, jotta mausteet levittyvät tasaisesti. Kuullota kaikkia aineksia yhtä aikaa 5 minuuttia.
- Lisää pataan omenamehu, kerma ja maustepippurit. Hauduta ruokaa kannen alla noin tunti. Jos et halua, että omenat pehmenevät täysin, lisää ne pataan kypsymisen puolivälissä. Tarkista maku ja mausta lisää halutessasi. Lisää suikaloitu basilika tai timjami juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Korvaa omenamehu lihaliemellä tai tomaattimurskalla. Ruuan voi valmistaa myös uunissa. Kypsennä pataa kannen alla 175 asteessa noin tunti.