Kodin Kuvalehti on lisännyt 594 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Mari Karttunen KUVA Heidi Korhonen

Unohda kaupan vadelmaviinietikat. Ihanan aromikas marjaetikka syntyy kotona kuin itsekseen. Tämän helpompaa säilöminen ei voi olla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
5 minuuttia + 1 viikko
Vaikeustaso
Helppo

Vadelmaviinietikka

Ainekset

2-3
dl
vadelmia
omenaviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Lado marjat lasipurkkiin tai -pulloon. Kaada päälle omenaviinietikkaa sen verran, että marjat peittivät. Sulje purkki tai pullo ja aseta ikkunalaudalle valoon uuttumaan. Anna maustua vähintään viikko.
  2. Siivilöi liemi vaikka kahvin suodattimessa suodatinpaperin läpi ja kaada suljettavaan pulloon. Käytä valko- tai omenaviinietikan tapaan salaatinkastikkeissa. Vadelmaviinietikka sopii erityisen hyvin salaatteihin, joissa on grillattua halloumia ja hedelmiä tai marjoja.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Vegaaninen, maidoton ja laktoositon salaatinkastike on mukava vaihtoehto silloin kun haluat huomioida erikoisruokavaliota noudattavat ruokailijat. Sama kastike maistuu monille, myös "kaikkiruokaisille".
Vegaaninen, maidoton ja laktoositon salaatinkastike on mukava vaihtoehto silloin kun haluat huomioida erikoisruokavaliota noudattavat ruokailijat. Sama kastike maistuu monille, myös "kaikkiruokaisille".

Raikas vegaaninen jogurtti-majoneesikastike on myös gluteeniton, maidoton ja laktoositon. Se on mainio kastike erilaisille salaateille ja vaikka kasvispihveille. Käy mainiosti myös dippinä! Vähemmän kaloreita, enemmän makua.

Kastike sopii myös viileäksi kastikkeeksi kalalle, kanalle ja...

Kokeile! Jogurtti-majoneesikastike maustaa ja mehevöittää monet salaatit sekä lisukkeet

Pehmeä ja sitruunaisen raikas jogurtti-majoneesikastike täydentää ruokaisia salaatteja. Kokeile kastiketta myös perunasalaatin ja varhaiskaalisalaatin valmistuksessa!

Saat...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min.
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen jogurtti-majoneesikastike salaatille

Ainekset

1
dl
vegaanista majoneesia
1,5
dl
maustamatonta kasvijogurttia, esim. Alpro Soy Mild & Creamy
2
rkl
sitruunanmehua
1
rkl
sinappia
0,5
tl
suolaa
2
tl
sokeria
mustapippuria rouhittuna oman maun mukaan

Työvaiheet

1. Mittaa kasvipohjainen majoneesi ja jogurtti astiaan.

2. Purista sitruunanmehu ja lisää joukkoon.

3. Lisää seokseen sinappi, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.

Kaada kastike tarjoilukulhoon ja peitä kannella tai tuorekelmulla. Säilyy jääkaapissa n. 7 pv.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Vegaaninen lemon curd vie kielen mennessään! Sitä voi lusikoida esimerkiksi pirtelöön tai jogurttiin tai käyttää leivonnassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 dl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen lemon curd

Ainekset

1
dl
sitruunamehua (noin 2 sitruunaa)
2
dl
sokeria
½
dl
maissitärkkelystä
ripaus
suolaa
pieni ripaus
kurkumaa
2
tl
kookosöljyä
1
rkl
kookoskermaa

Työvaiheet

  1. Purista sitruunoista mehu.
  2. Sekoita kattilassa sitruunamehu, sokeri, maissitärkkelys ja suola. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes tahna sakenee. Muista, että lopullinen kiinteytyminen tapahtuu kylmässä. Voit testata tahnaa tiputtamalla pienen tipan lautaselle ja antamalla jäähtyä.
  3. Siirrä levyltä ja lisää pieni ripaus kurkumaa, kookosöljy ja kookoskerma. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  4. Kaada puhtaaseen purkkiin ja siirrä jääkaappiin. Lemon curd säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.

Vinkki! Jos et ole kookosöljyn ystävä, puolita sen määrä, mutta muista, että öljytön curd on löysempää.

Kommentit (1)

Chef Martta

Lemon curd? No kyllä nyt on taas vahvasti hienosteltu ja venytetty lemon curdin määritelmää.

Meilläpäin tuollaista sekoitusta kutsutaan nimellä kiisseli. Sitruunakiisseli.

Sport on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Hummus on herkkua yhtä hyvin pastan kanssa kuin pitaleivän täytteenäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssi-punajuurihummus

Ainekset

2
keitettyä punajuurta
1
prk/380 g
punaisia linssejä
1
rkl
tahinia
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
1
dl
turkkilaista jogurttia (10%)
ripaus
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Paloittele punajuuret tehosekoittimen kulhoon. Valuta linssit ja lisää joukkoon yhdessä tahinin ja sitruunamehun kanssa. Anna käydä tasaiseksi.
  2. Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää jogurtin kanssa käsin sekoittaen hummukseen. Mausta tahna suolalla ja pippurilla.

Vinkki Linssit ja pavut ovat edullista terveysruokaa. Halvimmalla pääsee toki itse liottamalla ja keittämällä, mutta käyttövalmiinakin ostettuna ne päihittävät helposti samantasoiset proteiininlähteet, kuten punaisen lihan ja kalan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Helsinkiläisen kasvisravintolan avokadodippi on niin hyvää, että se saa syöjät säästämään tiskaajan vaivan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yes Yes Yes -ravintolan avokadodippi

Ainekset

2
ruukkua korianteria
1
ruukku minttua
1
ruukku thaibasilikaa
50
g
kuorittuja pistaaseja
½
dl
oliiviöljyä
2
avokadoa
1
luomusitruunan kuori ja mehu
½
valkosipulinkynsi
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Koristeluun
2
rkl
parmesaanimurua
2
rkl
rouhittuja pistaaseja
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Poista yrteistä kovat varret. Kiehauta 3 l vettä ja 4 tl suolaa. Ryöppää yrttejä 30 sekuntia ja nosta reikäkauhalla jääveteen. Puristele jäähtyneet yrtit heti kuiviksi ja taputtele vielä keittiöliinalla. Hienonna yrtit.
  2. Paahda pistaaseja kuivassa kuumassa pannussa noin 5 minuuttia. Hienonna ne teholeikkurissa. Lisää öljy ja yrtit ja soseuta tasaiseksi seokseksi.
  3. Soseuta avokadot, raasta sitruunasta kuori ja purista mehu, kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita ainekset suolan ja pippurin kanssa dippiin.
  4. Koristele parmesaanilla ja pistaaseilla. Viimeistele oliiviöljyllä. Tarjoa esimerkiksi tandoorileivän kanssa.

Kommentit (0)