Kodin Kuvalehti on lisännyt 481 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Reetta Pasanen

Grillaa caesarsalaatin kana vaihteeksi varrastikuissa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika (teksti)
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Caesarsalaatti ja grillatut kanatikut

Ainekset

8
kpl
kanan sisäfilettä
8
kpl
grillitikkua
1/4
tl
suolaa ja mustapippuria
1/2
kpl
sitruunan mehu
4
kpl
maalaisleipäviipaletta
2
kpl
romainesalaattiruukkua
1/2
dl
oliiviöljyä grillaamiseen
2
dl
parmesanlastuja
2
kpl
kananmunankeltuaista
1,5
dl
rypsiöljyä
3
kpl
anjovisfileitä
1
kpl
valkosipulinkynttä
1
kpl
sitruunan mehu
1
tl
worcesterhirekastiketta
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
dl
parmesanraastetta
Kastike

Työvaiheet

  1. Ota broileri ajoissa huoneenlämpöön. Laita grillitikut veteen likoamaan noin 30 minuutiksi. Tee tässä välissä kastike.
  2. Ota kaikki kastikkeen aineet ajoissa huoneenlämpöön. Hienonna anjovikset haarukalla kulhon pohjalla. Lisää keltuaiset ja sekoita. Vatkaa öljy aluksi tipoittaen, sitten ohuena nauhana, kunnes majoneesista tulee paksua ja sakeaa. Mausta kastike sitruunamehulla, worcestershirekastikkeella, suolalla ja mustapippurilla. Purista joukkoon valkosipulin kynsi ja parmesanraaste. Sekoita hyvin. Laita kastike kylmään maustumaan.
  3. Mausta broileri suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Jos käytät rintafilettä, leikkaa fileet pitkittäin kahteen osaan. Laita broileri grillitikkuihin. Voitele oliiviöljyllä.
  4. Leikkaa leipä viipaleiksi ja sitten tikuiksi. Pirskottele oliiviöljyä päälle. Grillaa fileitä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Samalla voit grillata leipätikut.
  5. Revi salaatti. Sekoita kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjolle panoa, ettei salaatti vety. Nosta grillatut kanatikut ja leipätikut salaatin päälle. Ota kuorimaveitsellä parmesanista lastuja ja ripottele salaatin päälle
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1348 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Savutofu koukuttaa jo ensimaistamalla.

Juomasuositus: Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Hellesin 4,7 %, 2,99e/0,6l, maltainen maku käy savuisen tofun ja chilin aromeihin. Salaatin raikkaat itämaiset maut saavat tukea oluen kevyestä humaloinnista ja hennosta makeudesta.

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin mango-tofusalaatti

Ainekset

2
dl
basmatiriisiä
1
pss (300 g)
sokeriherneitä (pakaste)
400
g
savutofua (esim. Jalotofu)
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
kypsä
mango
5
dl
salaattipinaattia
1
dl
paahdettua sipulia (esim. Pirkka)
Kastike
1/2
kurkkua
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
kalakastiketta
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
sokeria
2
rkl
öljyä
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuumenna riisin keitinvesi (1 l vettä/1 tl suolaa) kiehuvaksi. Kaada jäiset sokeriherneet kuumuuden kestävään siivilään ja nosta se höyryyn kattilan päälle 2 minuutiksi. Siirrä höyrystyneet herneet syrjään jäähtymään. Lisää riisi kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Jätä riisi jäähtymään haaleaksi.
  2. Valmista kastike. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioksi ja siirrä se pieneen kulhoon. Hienonna joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää kastikkeen muut aineet. Jätä kastike tekeytymään muiden valmistelujen ajaksi.
  3. Leikkaa tofu 1 cm:n kuutioiksi. Paista kuutioita kuumassa pannussa öljyssä seesaminsiementen kanssa noin 2 minuuttia tai kunnes tofu on kauniin ruskeaa.
  4. Leikkaa mango kuutioiksi, siirrä kuutiot salaattikulhoon. Lisää joukkoon haalea riisi, sokeriherneet, paistetut tofukuutiot, seesaminsiemenet ja kastike. Nostele lopuksi joukkoon salaattipinaatti ja ripottele pinnalle paahdettua sipulia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1348 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Granaattiomenasta tehty melassi luovuttaa persialaiseen broileri-saksanpähkinäpataan syvän maun ja värin.

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
30 min + kypsennys ja lämmitys 2 1/2 t + maustuminen 1 vrk
Vaikeustaso
Kohtalainen

Broileri-saksanpähkinäpata ja rapeapohjainen sahramiriisi

Ainekset

1,6
kg
broilerinkoipia eli nuijia
400
g
saksanpähkinöitä
2
sipulia
oliiviöljyä paistamiseen
1
rkl
vehnäjauhoja
6
dl
vettä
3
rkl
kanafondia
2
dl
granaattiomenamelassia
3
rkl
sokeria
1
rkl
suolaa
1
tl
mustapippuria
Viimeistelyyn
1
granaattiomena

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pyyhi broilerinkoivet talouspaperilla. Jauha saksanpähkinät monitoimikoneessa. Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi.
  2. Ruskista broilerinkoivet oliiviöljyssä pannussa muutamassa erässä. Siirrä koivet laakeaan uunipataan. Lisää pannuun öljyä ja paista sipulia kovalla lämmöllä 3–5 minuuttia. Siirrä ruskistuneet sipulit pataan.
  3. Kaada saksanpähkinäjauhe ja vehnäjauhot pataan broilereiden päälle. Kääntele, jotta jauheet levittyvät tasaisesti.
  4. Lisää vesi, kanafondi, granaattiomenamelassi, sokeri, suola ja mustapippuri. Peitä pata kannella ja nosta se uuniin 2 tunniksi.
  5. Jäähdytä pata ja siirrä se jääkaappiin.
  6. Lämmitä pata seuraavana päivänä 175-asteisessa uunissa, noin ½ tuntia.
  7. Irrota granaattiomenasta siemenet ja lisää ne pataan. Tarjoa pata tahdigriisin kanssa (ks. ohje alempana).

Rapeapohjainen sahramiriisi

Ainekset

3
dl
basmatiriisiä
karkeaa merisuolaa
1/4
tl (1/2 g)
sahramia
2
rkl
oliiviöljyä
25
g
voita
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä riisiä 6 minuuttia runsaassa suolalla maustetussa vedessä (1 rkl merisuolaa/2 l vettä). Tarkoitus on vain esikypsentää riisi.
  2. Kaada riisi siivilään ja huuhtele se huolellisesti kylmällä vedellä. Valuta ja laita kulhoon. Sekoita sahrami riisiin.
  3. Vuoraa kannellinen paistinpannu leivinpaperilla. Lisää paperin päälle oliiviöljy, voi nokareina sekä ½ tl suolaa. Lusikoi esikeitetty riisi ilmavasti päälle. Aseta pannun päälle puhdas keittiöpyyhe (tai muutama pala talouspaperia) ja nosta kansi pannun päälle pitämään pyyhettä paikoillaan. Pyyhe imee ruuasta ylimääräisen kosteuden.
  4. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia tai kunnes riisi on höyryttynyt kypsäksi ja saanut ruskean ja rapean pohjan. Kumoa riisi laakealle tarjoiluvadille ja poista leivinpaperi. Voit myös lusikoida päältä irtonaisen riisin tarjoiluvatiin ja nostaa rapean kuoriosan sen päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 729 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Salaatinkastikkeessa maistuvat Bloody Maryn maut.

 

Annoksia
8
Valmistusaika (teksti)
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-pastasalaatti ja Bloody Mary -kastike

Ainekset

2
pss (yht. 700 g)
pieniä pakastettuja katkarapuja (esim. Pirkka)
2
sitruunan mehu
1
pss (500 g)
orzo-pastaa (esim. Barilla)
4
varsisellerin vartta
2
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
1
puntti (100 g)
kevätsipulia
1
rasia (125 g)
rucolaa
2
tl
hienoa merisuolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta ravut. Purista sitruunoiden mehu ja sekoita katkarapujen joukkoon.
  2. Kypsennä orzopastaa 10–12 minuuttia.
  3. Pese ja paloittele varsiselleri, tomaatit ja kevätsipuli. Huuhtele rucola.
  4. Kumoa pasta isoon kulhoon. Lisää joukkoon katkaravut, vihannekset ja rucola. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Valmista kastike (ks. ohje alempana) ja lisää se pastan joukkoon.

Bloody Mary -kastike

Ainekset

4
varsisellerin vartta
2
sitruunan mehu
1
prk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hienoa merisuolaa
1
tl
sokeria
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
muutama tippa
tabascoa

Työvaiheet

  1. Hienonna sellerinvarret. Purista sitruunoiden mehu.
  2. Mittaa kastikkeen ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi, tarkista maku ja säilytä kastike jääkaapissa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 729 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Broilerinkoivet kypsyvät uunissa riisin päällä ritilällä, joten niistä irtoava rasva maustaa myös riisin. Kätevää!

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
20 min + 40 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Uunibroileria ja kookosriisiä

Ainekset

1
pkt (800 g/8 kpl) broilerin koipia
Maustetahna
2
rkl
tomaattipyrettä
1
rkl
öljyä
2
tl
currya
1
tl
inkivääritahnaa (esim. Pirkka)
1
tl
suolaa
Kookosriisi
3
dl
jasmiiniriisiä
2
rkl
öljyä
1
rasia (240 g)
texmex-kasviksia (Apetit)
4
dl
vettä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
1
kanaliemikuutio
4
tähtianista
2
tl
garam masalaa
1/2
tl
kurkumaa
Lisäksi
1
ruukku
korianteria
1
dl
maustamatonta jugurttia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Yhdistä maustetahnan ainekset. Hiero maustetta reilusti broilerinkoipien pintaan. Laita koivet uuniritilälle.
  3. Mittaa riisi siivilään ja huuhtele riisiä juoksevan veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Valuta hyvin.
  4. Kuumenna öljy pannulla. Laita pannulle käyttövalmiit kasvikset ja riisit. Kuullota 3 minuuttia. Kaada pannulle vesi ja kookosmaito ja lisää kanaliemikuutio joukkoon. Lisää mausteet ja kiehauta.
  5. Kumoa riisi pannulta noin 1 ½ litran uunivuokaan. Laita vuoka uuniin ja nosta broilerinkoivet ritilällä vuoan päälle uuniin.
  6. Kypsennä riisi ja broilerit 200 asteessa 35–40 minuuttia. Sekoita riisiä kypsennyksen puolessavälissä.
  7. Tarjoile jugurtilla ja tuoreella korianterilla koristeltuna.

Kommentit (0)