Kulinaristi ja Kokitar on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 91 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kurpitsa-vuohenjuustolasagne

Ainekset

1
kg
myski- eli butternut-kurpitsaa
2
tl
oliiviöljyä
suolaa
chilijauhetta
200
g
lehtikaalia (tai tuoretta pinaattia)
1
sipuli
oliiviöljyä
1
prk
(150–200 g) ranskankermaa
200
g
vuohenjuustoa
mustapippuria myllystä
8-10
täysjyvälasagnelevyä
1
pkt
(200 g) mozzarellaa
1
dl
(saksan)pähkinöitä

Työvaiheet

Halkaise kurpitsa pituussuunnassa. Koverra siemenet kurpitsasta lusikalla. Irrota siemenet rihmoista, huuhtele siivilässä ja painele kuivaksi talouspyyhkeellä. Lisää oliiviöljy, ripaus suolaa ja chilijauhetta. Levitä siemenet leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa kevyesti, noin 5 minuuttia.

Kuori puolitettu kurpitsa ja leikkaa paloiksi. Keitä kurpitsapalat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä. Mausta suolalla.

Huuhtele ja kuivaa lehtikaali. Leikkaa kovat lehtiruodit pois ja pilko kevyesti. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia pannulla oliiviöljyssä ja lisää silputtu lehtikaalikaali. Kuullota vielä hetki.

Sekoita ranskankerma ja ½ pakettia vuohenjuustoa sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Mausta mustapippurilla.

Viipaloi mozzarella ja loput vuohenjuustosta. Kokoa lasagne laittamalla lasagnelevyjä, kurpitsasosetta, lehtikaalia ja vuohenjuustoseosta kerroksittain vuokaan. Laita pinnalle mozzarella- ja vuohenjuustoviipaleet, pähkinät ja kurpitsansiemenet.

Paista lasagne 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Peitä foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla