
Maussa yhdistyy ihanan kirpeä ja hapan puolukka täydelliseen valkosuklaan ja Daimin liittoon.
Tämä kakku sai paljon kiitosta ja kehuja juhlavierailta rippijuhlissa, joihin minua pyydettiin valmistamaan kakut.
Annoksesta tulee yksi n. 26 cm kakku, mikäli täytteen määrä on liian suuri vuokaan, voit korottaa vuoan reunoja muutamaan kertaan taitetulla leivinpareireunuksella.
Daim-valkosuklaa-puolukkakakku
Ainekset
Työvaiheet
POHJA
Murskaa Dominokeksit hienoksi rouheeksi ja lisää sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pingota irtopohjaisen vuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Tämä helpottaa valmiin kakun siirtämistä tarjoilulautaselle. Painele keksiseos tiiviisti kakkuvuoan pohjalle.
MOUSSE
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Murskaa Daim-suklaapalat karkeaksi rouheeksi. Vaahdota Flora vanilla ja lisää siihen turkkilainen jogurtti ja ruokosokeri. Kuumenna maitotilkka ja sekoita liivatelehdet maitoon. Anna jäähtyä hetki. Sulata valkosuklaa ja lisää se seokseen. Lisää jäähtynyt liivate-maitoseos ja sekoita. Lisää vahtoseokseen murskatut Daimit. Kaada seos kakkuvuokaan ja anna hyytyä yön yli. Seoksen saa hyytymään nopeammin pakastimessa.
KIILLE
Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Kuumenna osa mehusta ja sekoita liivatteet siihen. Lisää loput mehusta. Kaada hieman jäähtynyt mehu hyytyneen moussen päälle varovaisesti. Lisää (jäiset) puolukat kakun päälle ja anna kiilteen hyytyä.