Ruokaisissa leivissä kananmuna saa seurakseen avokadoa ja papuja. Savukalkkunatäyte mehevöitetään paprikalla ja yrttituorejuustolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 + 2 annosta
Valmistusaika
5 min + 15 min
Avokado-papu-kananmunatäyte
Ainekset
35
g
vihreitä papuja
vettä ja suolaa keittämiseen
1
kananmuna
1/2
isosta avokaadosta
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
kermaviiliä
2–3
rkl
makeaa chilikastiketta
1
tl
sinappia
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria
tilliä koristeluun
Työvaiheet
- Siisti pavut ja puolita ne pituussuunnassa. Laske kattilaan vettä niin, että pavut peittyvät. Mausta vesi reilusti suolalla. Keitä 6–7 minuuttia, kunnes pavut ovat napakan pehmeitä. Valuta vesi pois ja upota pavut saman tien jääkylmään veteen, jotta niiden vihreä väri säilyy.
- Keitä kananmuna kypsäksi, noin 7 minuuttia.
- Kaavi avokadon puolikkaan sisus kulhoon. Pirskottele päälle sitruunamehu ja muusaa avokado haarukalla. Kuori keitetty kananmuna ja painele sekin haarukan avulla karkeaksi murskaksi kulhoon.
- Yhdistä keskenään loput ainekset ja lisää seos kananmuna-avokadotahnaan. Maista ja mausta suolalla ja pippurirouheella.
- Pilko pavut ja sekoita täytteen joukkoon tai nostele sämpylöiden sisään ennen avokado-munatäytteen lisäämistä. Koristele tillisilpulla ja nauti heti.