Me Naiset on lisännyt 1455 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Katja Nordlund

Vaalea rommi sopii Cuba Libreen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Cuba Libre

Ainekset

4
cl
vaaleaa rommia
2
cl
limettimehua
kolajuomaa

Työvaiheet

  1.  Mittaa aineet jäillä täytettyyn pitkään lasiin ja sekoita. Tarjoile kylmänä!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Kuohkea ja keväisen raikas sitruunadrinkki on pika-apu ranskalaisen marenkipiirakan himoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunapiiras lasissa

Ainekset

2
kananmunanvalkuaista
4
cl
sitruunamehua
4
cl
limoncelloa
4
cl
vaniljalikööriä (esim. Galliano)
2
cl
sokerilientä (ks. ohje)
4
cl
kuohukermaa
jääpaloja
SOKERILIEMI
1
dl
vettä
dl
sokeria
VIIMEISTELYYN
2
ohutta sitruunankuorisuikaletta

Työvaiheet

  1. Valmista sokeriliemi. Kiehauta vesi ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä.

  2. Erottele valkuaiset. Purista sitruunamehu. Laita ainekset jääpaloja lukuun ottamatta cocktailravistimeen tai kannelliseen lasipurkkiin. Ravista kunnolla. Lisää jääpalat ja ravista 10 sekuntia. (Voit myös sekoittaa ainekset sauvasekoittimella ennen jäiden lisäämistä.)

  3. Annostele juoma teesiivilän läpi martini- tai coupette-laseihin. Koristele sitruunankuorella.

Vinkki Säilytä yli jäänyt sokeriliemi jääkaapissa myöhempää käyttää varten.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Maskulin ja Feri Ghashghaei KUVA Tuuli Kanerva

Lemonaden tuttu sitruuna yhdistyy tässä lähi-idästä tulevassa virkistävässä juomassa ruusuveteen, jota lorautetaan juomaan runsaasti. Nauti jääkylmänä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + jäähdytys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusu-lemonade

Ainekset

1
l
vettä
2
sitruunan mehu
2
dl
sokeria tai fariinisokeria
1/2
dl
ruusuvettä
Lisäksi
tuoretta minttua ja limettiviipaleita

Työvaiheet

  1. Kiehauta 5 dl vettä, lisää sokeri ja anna sen liueta. Lisää 5 dl kylmää vettä, kun sokeri on liuennut.
  2. Lisää joukkoon sitruunoista puristettu mehu sekä ruusuvesi. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunan mehua tai vettä. Laita juoma jäakaappiin jäähtymään vähintään puoleksi tunniksi.
  3. Tarjoa juoma kylmänä jääpalojen, tuoreen mintun ja muutaman limetin viipaleen kanssa.

Vinkki! Saat juomasta kirkkaamman, jos käytät pelkkää valkoista sokeria.

Kommentit (1)

MillaXYZ

Hyvän makuinen juoma. Laitoin vähemmän sokeria. On tärkeää käyttää hyvänlaatuista ruusuvettä jotta mausta tulee onnistunut. Erinomaisia ohjeita Lähi-Idän alkoholittomiin juomiin löytyy ruotsiksi Zeinas kitchen ruokablogista Alkoholfria drinkar. Varsinkin juhliin ja kuumiksi kesäpäiviksi sopii juomaksi vaikkapa tämä yllä oleva..

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Hei, 90-luku soitti ja muistutti, että piristävät hedelmäpommit ovat mainioita cocktaileja ja taas ajankohtaisia. Aurinkoinen drinkki käy mainiosti vaikka vapun juhlistamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Huurteinen vadelma-passiococktail eli rapaska

Ainekset

2
passiohedelmää
1
dl
vadelmapyreetä (ohje alla)
1
dl
vodkaa
1
dl
appelsiinimehua
VADELMAPYREE
250
g
kotimaisia pakastevadelmia
noin 2
rkl
sokeria
LISÄKSI
jäitä tai jäämurskaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin vadelmapyree. Ota pari vadelmaa erilleen koristelua varten. Sulata loput miedolla lämmöllä kattilassa. Soseuta sulaneet vadel-mat sauva- tai tehosekoittimella. Lisää joukkoon sokeria oman maun mukaan.

  2. Lusikoi passiohedelmien hedelmäliha kahteen grogilasiin. Lisää vadelmapyree ja vodka. Täytä lasit jäillä tai jäämurskalla. Sekoita.

  3. Viimeistele juomat kerrostamalla päälle appelsiinimehua. Koristele drinkit vadelmilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1455 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kultainen maito eli Haldi Doodh on intialainen ayurvedinen kuuma juoma, joka on yksinkertaisimmillaan sekoitus maitoa ja kurkumaa. Sen sovellus, kultainen pirtelö, nautitaan kylmänä ja siihen lisätään tuoreen kurkuman lisäksi muitakin mausteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Kultainen pirtelö

Ainekset

1
pieni porkkana tai 3⁄4 dl porkkanamehua
1
pakastettu banaani
noin 1½
dl
mantelimaitoa
1
dl
kookosmaitoa
1
rkl
raastettua inkivääriä
2
tl
hunajaa
1
tl
raastettua tuoretta kurkumaa (tai 1 tl jauhettua)
½
tl
kanelia
½
tl
jauhettua kardemummaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
1/6
tl
jauhettua muskottipähkinää

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele porkkana, jos käytät sitä mehun sijaan.

  2. Soseuta kaikki ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella keskenään. Lisää mantelimaitoa, kunnes juoma on sopivan paksuista.

Kommentit (0)