
Friteeratut katkaravut ovat helppoa sormisyötävää.
Friteeratut jättikatkaravut
Ainekset
Työvaiheet
- Pane sulatetut jättikatkaravunpyrstöt kulhoon ja lisää sekaan kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet, silputtu lehtipersilja ja tilkka öljyä. Peitä ja anna marinoitua kylmässä pari tuntia. Nosta kulho jääkaapista ja pyyhi ylimääräinen marinadi rapujen pinnasta.
- Pehmitä riisipaperit kastelemalla ne vesihanan alla nopeasti. Nosta pyyhkeen päälle muutamaksi minuutiksi vetäytymään. Leikkaa riisipaperit noin 2 sentin levyisiksi suikaleiksi.
- Voit käyttää riisipaperin tilalla myös filotaikinaa. Leikkaa se samaan tapaan suikaleiksi.
- Pyöräytä suikaleet mahdollisimman tiiviisti jättikatkarapujen ympärille ja uppopaista ravut nopeasti molemmin puolin kuumassa rypsiöljyssä kauniin rapeiksi.
- Nosta ravut reikäkauhan avulla valumaan talouspaperin päälle ja tarjoa sitten makean chilikastikkeen kanssa.