
Haluatko loksauttaa brunssiseurueen leuat ammolleen? Valmista tämä herkku!
Amerikkalainen pannukakku, uppomuna ja savulohi
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin sinappikastike sekoittamalla keskenään kaikki kastikkeen ainekset. Sekoita kermaviiliin voisula ja kananmuna ja keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.
- Paista taikinasta keskilämmöllä paksuhkoja lettuja eli noin 1–2 minuuttia molemmin puolin. Pidä lämpiminä. Valmista uppomunat juuri ennen tarjoilua.
- Kuumenna tilavassa kattilassa noin litra vettä lähes kiehuvaksi, noin 90-asteiseksi. Lisää veteen suola ja väkiviinietikka. Riko munat yksitellen keittokauhan sisään. Kaada muna kerrallaan kauhasta varovasti kuumaan veteen ja kokoa kypsynyttä valkuaista isolla lusikalla varoen keltuaisen ympärille. Kypsennä 1–2 minuutin ajan ja nosta vedestä reikäkauhalla.
- Uppomunan keltuaisen tulee olla osittain löysä keskeltä. Anna munien valua talouspaperin päällä lautasella ennen kuin nostat ne pannukakkujen päälle.
- Tarjoa lisäksi savulohta, sitruunalla ja suolalla maustettua ranskankermaa sekä sinappikastiketta. Nauti heti.