Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Pia Inberg

Haluatko loksauttaa brunssiseurueen leuat ammolleen? Valmista tämä herkku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
noin 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Amerikkalainen pannukakku, uppomuna ja savulohi

Ainekset

Sinappikastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
dijonsinappia
2
tl
sokeria
Pannukakut
200
g
kermaviiliä
2
rkl
voisulaa
1
kananmuna
2
dl
vehnäjauhoa
1
rkl
leivinjauhetta
Uppomunat
4
kananmunaa
1
l
vettä
cl
ripaus suolaa
2
rkl
väkiviinietikkaa
Lisäksi
100
g
kylmäsavulohisiivuja
100
g
ranskankermaa
1/2
sitruunan raastettu kuori
suolaa maun mukaan

Työvaiheet

  1. Valmista ensin sinappikastike sekoittamalla keskenään kaikki kastikkeen ainekset. Sekoita kermaviiliin voisula ja kananmuna ja keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.
  2. Paista taikinasta keskilämmöllä paksuhkoja lettuja eli noin 1–2 minuuttia molemmin puolin. Pidä lämpiminä. Valmista uppomunat juuri ennen tarjoilua.
  3. Kuumenna tilavassa kattilassa noin litra vettä lähes kiehuvaksi, noin 90-asteiseksi. Lisää veteen suola ja väkiviinietikka. Riko munat yksitellen keittokauhan sisään. Kaada muna kerrallaan kauhasta varovasti kuumaan veteen ja kokoa kypsynyttä valkuaista isolla lusikalla varoen keltuaisen ympärille. Kypsennä 1–2 minuutin ajan ja nosta vedestä reikäkauhalla.
  4. Uppomunan keltuaisen tulee olla osittain löysä keskeltä. Anna munien valua talouspaperin päällä lautasella ennen kuin nostat ne pannukakkujen päälle.
  5. Tarjoa lisäksi savulohta, sitruunalla ja suolalla maustettua ranskankermaa sekä sinappikastiketta. Nauti heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Yhdistä pohjoisten vesien pullukat silakat ja Provencen rantojen värikkäät vihannekset. Tämä silakkalaatikko päihittää mehevyydellään kaikki aiemmin maistamasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen silakkalaatikko

Ainekset

400
g
silakkafileitä
½ + ½
tl
suolaa
noin ¼
tl
mustapippuria myllystä
2
suippopaprikaa
1
pieni
munakoiso
4
valkosipulinkynttä
2
punasipulia
2
pihvitomaattia
½ + ½
dl
oliiviöljyä
¼–½
ruukkua
tuoretta timjamia
1
sitruunan mehu
½
dl
korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista silakoista selkäruodot ja laita fileet isolle lautaselle. Ripottele niille ½ tl suolaa ja ripaus pippuria. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
  2. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprika noin 5 x 5 cm:n paloiksi. Leikkaa munakoiso noin 1 cm:n viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja sipulit. Viipaloi tomaatit.
  3. Kuumenna ½ dl öljyä pannussa ja paista paprikoita ja munakoisoa 1–2 minuuttia molemmin puolin. Ripota niille ½ tl suolaa ja ripaus pippuria ja siirrä talouspaperille valumaan. Paista sipulirenkaat öljyssä nopeasti molemmin puolin.
  4. Hienonna timjami. Lado silakat, vihannekset ja timjami vuorotellen uunivuokaan. Lisää sitruunamehu ja öljy vuokaan. Ripottele korppujauhot pinnalle. Paista uunissa 20–30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Yhden pannun haukiruoka. Paista ensin kala ja keitä sitten kastike samassa pannussa. Herkullista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistettu haukifilee ja veriappelsiinikastike

Ainekset

600
g
haukifileetä
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1
tl
kuivattua persiljaa
2
rkl
voita
2
rkl
kapriksia
2
dl
kermaa
2
tl
dijoninsinappia
½
kalaliemikuutiota
1
veriappelsiini
¼
ruukkua
ruohosipulia
1
ps (300 g)
vihreitä papuja (pakaste)

Työvaiheet

  1. Aseta filee kalan kylki lautaa vasten. Viillä varovasti terävällä veitsellä aivan y-ruotorivin vierestä, veitsenterällä ruotoja tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella ja poista ruodot.
  2. Sekoita jauhot, suola ja kuivattu persilja lautasella ja jauhota fileet seoksessa. Paista kala voissa pannussa kummaltakin puolelta kullanruskeaksi, 2–3 minuuttia/puoli. Siirrä lautaselle ja peitä foliolla.
  3. Paista kapriksia samassa pannussa muutama sekunti, lisää kerma ja sinappi, murenna liemikuutio joukkoon. Keitä kovalla lämmöllä 5 minuuttia.
  4. Purista appelsiinin mehu ja hienonna ruohosipuli. Vispaa mehu kastikkeeseen. Lisää kalat, pavut ja ruohosipuli. Anna hautua vielä 3–5 minuuttia, kunnes pavut sulavat. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Kuhasta valmistettu curry saa säilötyistä kirsikkatomaateista herkullisen pohjan. Tarjoa curry riisin tai pehmeän leivän kanssa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Kuha-tomaatticurry

Ainekset

600
g
ruodotonta kuhafileetä
1
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
2
tlk (à 400 g)
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1
prk (200 g)
kookoskermaa
1
ruukku
thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Huuhdo kala jääkylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Jaa kahdeksaan palaan ja ripottele suola paloille.
  2. Kuumenna öljy pannussa ja paista currytahnaa öljyssä noin minuutti. Lisää tomaatit ja kookoskerma ja anna kiehahtaa.
  3. Siirrä pannu pois levyltä. Laita kalat kastikkeeseen ja peitä kannella. Anna kalan kypsyä kannen alla 5–10 minuuttia. Tarkista kalan kypsyys ja revi thaibasilika koristeeksi. Tarjoa curry riisin tai pehmeän leivän kanssa.

Kommentit (1)

as

tuntuu herkulliselta ja todella helpolta ohjeelta.  tätä teen heti viikonloppuna.

Sport on lisännyt 71 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Niin maukasta! Keitto on supernopea tehdä ja helposti muunneltavissa: katkaravut voi vaihtaa kuutioituun loheen ja paksoin tilalle sopii myös kiinankaali.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-currykeitto

Ainekset

2
kevätsipulia
1
tl
öljyä
2
tl
vihreää currytahnaa
4
dl
kasvislientä
2
dl
kookosmaitoa (rasvaa 6 g)
100
g
sokeriherneitä (pakaste)
1
pieni paksoi
50
g
riisinuudeleita
200
g
katkarapuja sulatettuna
1
rkl
limetin mehua
1
rkl
kalakastiketta
Lisäksi
chiliä
thaibasilikaa
limettiä

Työvaiheet

  1. Hienonna kevätsipulit. Paista sipuleita pari minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää currytahna kattilaan ja jatka paistamista vielä noin minuutti. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja sokeriherneet. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Suikaloi paksoi. Lisää kattilaan paksoi, nuudelit ja katkaravut. Kuumenna vielä kertaalleen ja siirrä kattila syrjään liedeltä. Anna nuudeleiden turvota kannen alla pari minuuttia. Mausta keitto limetin mehulla ja kalakastikkeella. Tarjoa lisäksi hienonnettua chiliä, basilikaa ja limetin lohkoja.

Kommentit (0)