Me Naiset on lisännyt 1490 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Teresa Välimäki KUVA Nico Backström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta, 430 kcal / annos
Vaikeustaso
Helppo

Lohipaella

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
vihreä paprika
1
punainen paprika
2
rkl
rypsiöljyä
ripaus
sahramia
½
tl
chilijauhetta
1
tl
paprikajauhetta
2
dl
täysjyväriisiä
2
dl
kuivaa valkoviiniä
2
dl
kalalientä (tai vettä)
300
g
lohifileetä kuutioina
200
g
isoja katkarapuja
1
sitruuna
3
rkl
tuoretta persiljaa
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paloittele paprikat. Kuumenna öljy isossa korkealaitaisessa paistinpannussa. Lisää sipuli- ja valkosipulisilppu ja kuullota pehmeäksi. Lisää sahrami, chilijauhe ja paprikajauhe sekä riisi. Kuullota kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää nesteet ja hauduta kevyesti poreilevaa seosta noin 15 minuuttia tai kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Lisää paprikapalat ja lohikuutiot. Hauduta vielä hetki ja lisää lopuksi katkaravut, sitruunasta puristettu mehu ja hienonnettu persilja sekä tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Purkitetut savumuikut ovat loistava hätävara mökille! Ne maistuvat niin salaateissa, leivän päällä kuin kalatahnoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savumuikku-perunasalaatti

Ainekset

10
uutta perunaa keitettynä
150
g
pensaspapuja
1
sitruuna
1
punasipuli
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
1
prk (170/200 g)
savustettuja muikkuja

Työvaiheet

  1. Keitä perunat kypsiksi. Valuta ja jäähdytä. (Voit käyttää myös edelliseltä aterialta jääneitä keitettyjä perunoita.)

  2. Kuumenna grilli valmiiksi.

  3. Leikkaa pavuista kannat pois. Keitä papu- ja kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja huuhdo pavut kylmällä vedellä. Taputtele pavut talouspaperilla kuiviksi.

  4. Puolita sitruuna. Puolita, kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi.

  5. Nostele pavut ja sitruunanpuolikkaat grilliin. Anna sitruunoiden paahtua rauhassa. Papuja voit käännellä sitä mukaa, kun niihin ilmestyy grilliraitoja.

  6. Kun pavut ovat valmiita, nosta ne kulhoon. Purista sitruunoista mehu ja lisää joukkoon. Lisää perunat, sipulit, öljy, hunaja, sinappi ja suola. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Lisää muikut ja kääntele varovasti sekaisin.

Vinkki Voit halutessasi grillata myös perunat yhdessä papujen ja sitruunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Juuri sopivasti kypsynyt lohkeava lohi, pehmeät ja täyteläiset sienet sekä tomaatit kypsennetään öljyyn upotettuina. Nyt ei ole kuitenkaan kyse uppopaistamisesta, vaan hellävaraisemmasta ravintoloiden suosimasta tavasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Confit-kypsennetyt sienet, tomaatit ja lohi

Ainekset

1
l
rypsi- tai auringonkukkaöljyä
2
isoa portobellosientä
100
g
kirsikkatomaatteja (tertussa)
10
timjaminoksaa
2
kokonaista valkosipulia
400
g
ruodotonta lohifileetä
1
tl
merisuolaa
Paahdettu valkosipulitahna
2
confit-kypsennettyä valkosipulia
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
ruukku
tuoretta oreganoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 160-asteiseksi. Puhdista sienet ja pese tomaatit.
  2. Mittaa uuninkestävään vuokaan 1 litra öljyä. Laita sienet, tomaatit, kokonaiset valkosipulit ja timjaminoksat öljyyn niin, että ne peittyvät kokonaan. Peitä vuoka foliolla ja laita se uuniin noin 30 minuutiksi. Tällöin öljy kuumenee noin 80-asteiseksi.
  3. Mausta tällä välin lohifileen pinta merisuolalla.
  4. Ota vuoka uunista. Poista folio ja nosta kasvikset reikäkauhalla toiseen astiaan. Anna öljyn jäähtyä huoneenlämmössä 60–70-asteiseksi. Tähän menee noin 30 minuuttia. Öljy tuntuu tällöin edelleen kuumalta, mutta ei polta. Pyyhi lohen pinta kuivaksi ja laita se öljyyn. Anna lohen kypsyä jäähtyvässä öljyssä noin 20–25 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. Öljy jäähtyy tällöin noin 40-asteiseksi.
  5. Tee valkosipulitahna. Halkaise valkosipulit poikittain. Purista pehmenneet kynnet kulhoon tai mortteliin. Painele ne ruokalusikalla tai morttelilla hienoksi tahnaksi ja lisää joukkoon oliiviöljyä, omenaviinietikkaa, merisuolaa ja mustapippuria.
  6. Viipaloi portobellot ja halkaise herkkusienet. Irrota tomaatit tertuista. Laita sienet ja tomaatit kulhoon. Hienonna joukkoon oreganoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita. Tarjoa lohen ja valkosipulitahnan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1490 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kermainen lämminsavulohipasta huutaa kesää. Cyrrylla maustettu kastike tuo vaihtelua totuttuun makuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Simppeli savulohipasta

Ainekset

300
g
lämminsavulohta
300
g
pastaa
½
purjo
1
rkl
voita
1
rkl
currya
3
dl
kuohukermaa
rkl
sitruunan mehua
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
tilliä

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja suikaloi purjo ja kuullota voissa pannulla, älä ruskista!

  2. Lisää curry ja kuohukerma ja keitä kokoon sillä aikaa, kun keität pastan suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta.

  3. Paloittele kermakastikkeeseen lohi, lisää myös sitruunan mehu ja mausteet. Kääntele kastike nopeasti pastan joukkoon. Hienonna päälle tilliä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kokonaisen kalan sisään laitetut mausteet luovuttavat kalalle makua sen kypsyessä. Kokeile sitruunan ja valkosipulin lisäksi myös vaikka appelsiinia ja basilikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonaisena grillattu siika

Ainekset

1
suomustettu, avattu siika (800 g –1 kg)
2
tl
sormisuolaa
¾
tl
valkopippuria myllystä
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
1
miedohko chilipalko
3
rkl
oliiviöljyä
6
oksaa yrttejä, esim. oreganoa ja lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pyyhi kala talouspaperilla. Tee molempiin kylkiin muutama viilto. Hiero kalan päälle ja sisään suolaa. Rouhi sisään pippuria.

  2. Kuori ja litistä valkosipulit. Viipaloi sitruuna ja chili.

  3. Valuta kalan päälle ja sisään oliiviöljyä. Laita sisään valkosipulit, sitruunaviipaleet, chili ja yrtit. Kääri kala leivinpaperiin.

  4. Grillaa kalaa molemmilta puolilta noin 5 minuuttia. Leivinpaperi kestää grillin kuumuuden, mutta varo, etteivät liekit osu paperiin. Anna kalan vetäytyä noin 5 minuuttia paistamisen jälkeen. Tarjoa tomaatti-oliivisalsan (ks. ohje) ja vihreän salaatin kanssa.

Tomaatti-oliivisalsa

Ainekset

1
hoikka kesäpunasipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
valkoista balsamicoa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
hoikka ruukku lehtipersiljaa
2
tomaattia
2
dl
kivettömiä oliiveja
n. 1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Viipaloi sipuli varsineen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita sipulit kulhoon ja lisää etikka, suola ja pippuri. Anna sipulien maustua sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.

  2. Hienonna lehtipersilja. Kuutioi tomaatit. Viipaloi oliivit. Lisää ne ja öljy sipuliseokseen. Tarjoa grillatun kalan kanssa.

Kommentit (0)