Meksikolaisten burritojen täyte valmistuu nopeasti kidneypavuista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kidneypapuburritot
Ainekset
1
banaanisalottisipuli tai 1 iso salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
kasviöljyä
½
punaista chiliä
½
tl
jeeraa eli juustokuminaa
1
tlk
(400 g) kidneypapuja
1
tlk
(400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
1 ½
rkl
makeaa chilikastiketta
½
tl
suolaa
2
pientä avokadoa
2
rkl
limettimehua
1
vihreä paprika
2
rkl
tuoretta korianteria silputtuna
8
pientä täysjyvä- tai vehnätortillaa
rapeaa salaattia
1
dl
paksua maustamatonta jogurttia
Työvaiheet
- Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota pehmeiksi öljytilkassa pannulla. Lisää pannulle hienonnettu puolikas chili, josta olet poistanut kannan ja siemenet. Kuumenna muutaman minuutin ajan. Lisää jeera. Kääntele hetki.
- Valuta ja huuhdo pavut ja murskaa niistä puolet haarukalla.
- Sekoita kaikki pavut sekä säilyketomaatit pannulle muiden ainesten kanssa. Mausta chilikastikkeella. Anna kiehua hiljalleen noin 4 minuuttia ja pidä lämpimänä.
- Pilko avokadon hedelmäliha kulhoon ja lisää limettimehu ja korianterisilppu. Leikkaa paprika ohuiksi siivuiksi.
- Kokoa annokset. Lämmitä tortillat paketin ohjeen mukaan ja kasaa päälle revittyä salaattia, lämmintä papukastiketta, paprikasuikaleita, avokadoa ja jogurttia. Kääri tortillat napakoiksi rulliksi ja nauti heti.