Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 106 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Kalsiumpitoiset seesaminsiemenet taikovat lohen rapeaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Seesamilohi

Ainekset

Marinadi
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
sitruunamehua
Kala
400
g
nahatonta lohifileetä
1
dl
seesaminsiemeniä
Lisuke
1
porkkana
150
g
vihreitä papuja (pakaste)
1/2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
sitruunanmehua
Kastike
1
dl
kermaviiliä
2
tl
wasabitahnaa
1
parsakaali

Työvaiheet

  1. Sekoita marinadi. Leikkaa kala parin sentin kuutioiksi ja nosta palat marinadiin 15 minuutiksi.
  2. Leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi. Keitä porkkanoita, papuja ja parsakaalia vedessä 2 minuuttia.
  3. Huuhtele kasvikset kylmällä vedellä ja siirrä ne tarjoilukulhoon. Yhdistä soija ja sitruunamehu ja kaada seos kasviksille.
  4. Nosta kalapalat marinadista ja kierittele ne seesaminsiemenissä. Paista kalat öljyssä (2–4 minuuttia).
  5. Sekoita wasabi kermaviiliin. Lisää makusi mukaan sitruunamehua ja suolaa. Tarjoa lohipalat kasvislisäkkeen ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Yhdistä pohjoisten vesien pullukat silakat ja Provencen rantojen värikkäät vihannekset. Tämä silakkalaatikko päihittää mehevyydellään kaikki aiemmin maistamasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen silakkalaatikko

Ainekset

400
g
silakkafileitä
½ + ½
tl
suolaa
noin ¼
tl
mustapippuria myllystä
2
suippopaprikaa
1
pieni
munakoiso
4
valkosipulinkynttä
2
punasipulia
2
pihvitomaattia
½ + ½
dl
oliiviöljyä
¼–½
ruukkua
tuoretta timjamia
1
sitruunan mehu
½
dl
korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista silakoista selkäruodot ja laita fileet isolle lautaselle. Ripottele niille ½ tl suolaa ja ripaus pippuria. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
  2. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprika noin 5 x 5 cm:n paloiksi. Leikkaa munakoiso noin 1 cm:n viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja sipulit. Viipaloi tomaatit.
  3. Kuumenna ½ dl öljyä pannussa ja paista paprikoita ja munakoisoa 1–2 minuuttia molemmin puolin. Ripota niille ½ tl suolaa ja ripaus pippuria ja siirrä talouspaperille valumaan. Paista sipulirenkaat öljyssä nopeasti molemmin puolin.
  4. Hienonna timjami. Lado silakat, vihannekset ja timjami vuorotellen uunivuokaan. Lisää sitruunamehu ja öljy vuokaan. Ripottele korppujauhot pinnalle. Paista uunissa 20–30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Yhden pannun haukiruoka. Paista ensin kala ja keitä sitten kastike samassa pannussa. Herkullista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistettu haukifilee ja veriappelsiinikastike

Ainekset

600
g
haukifileetä
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1
tl
kuivattua persiljaa
2
rkl
voita
2
rkl
kapriksia
2
dl
kermaa
2
tl
dijoninsinappia
½
kalaliemikuutiota
1
veriappelsiini
¼
ruukkua
ruohosipulia
1
ps (300 g)
vihreitä papuja (pakaste)

Työvaiheet

  1. Aseta filee kalan kylki lautaa vasten. Viillä varovasti terävällä veitsellä aivan y-ruotorivin vierestä, veitsenterällä ruotoja tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella ja poista ruodot.
  2. Sekoita jauhot, suola ja kuivattu persilja lautasella ja jauhota fileet seoksessa. Paista kala voissa pannussa kummaltakin puolelta kullanruskeaksi, 2–3 minuuttia/puoli. Siirrä lautaselle ja peitä foliolla.
  3. Paista kapriksia samassa pannussa muutama sekunti, lisää kerma ja sinappi, murenna liemikuutio joukkoon. Keitä kovalla lämmöllä 5 minuuttia.
  4. Purista appelsiinin mehu ja hienonna ruohosipuli. Vispaa mehu kastikkeeseen. Lisää kalat, pavut ja ruohosipuli. Anna hautua vielä 3–5 minuuttia, kunnes pavut sulavat. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Pakasteherneet maistuvat ympäri vuoden ihanan makeilta. Tee niistä helppo ja herkullinen pannusalaatti. Tuore minttu ja loraus valkoviiniä saavat herneet loistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin minttu-hernesalaatti

Ainekset

1
salottisipuli
1
rkl
voita
25
g (noin ½ dl)
parmesaania raastettuna
½
ruukkua
minttua
½
dl
valkoviiniä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sulata voi pannussa ja kuullota sipulirenkaat siinä hitaasti pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Raasta sillä aikaa parmesaani ja nypi mintusta lehdet. 
  3. Kaada viini sipuleille ja anna kiehahtaa. Lisää jäiset herneet ja pyöräytä ne nopeasti sulaksi. Kumoa salaatti tarjoiluastiaan ja ripottele juusto ja minttu päälle.

Kommentit (0)