Sipulikeitto on helppo ja halpa arkiruoka.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Juustoinen sipulikeitto
Ainekset
500
g
ohuiksi viipaloituja kelta- tai salottisipuleita
3
rkl
voita
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
3
rkl
jauhoja
2
l
liha- tai kasvislientä
Tarjoiluun
4
leipäviipaletta
2
dl
maukasta juustoraastetta
Työvaiheet
- Laita sipuliviipaleet, voi ja öljy isoon kattilaan. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Ota kansi pois ja nosta lämpöä.
- Lisää suola ja sokeri. Kuullota sipuleita noin 5 minuuttia kunnes ne saavat väriä. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita muutama minuutti niin, että jauhot kypsyvät.
- Lisää kattilaan kuuma lihaliemi ja jatka keittämistä hetki, jotta kaikki aineet sekoittuvat.
- Tarjoile sellaisenaan tai paahda leivät, laita ne tarjoilukulhoihin ja annostele päälle keitto. Viimeistele juustoraasteella.