Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 110 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Pia Inberg

Meksikotyylinen keitto viimeistellään juustolla kuorrutetuilla nacholastuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Meksikolainen papu-jauhelihakeitto

Ainekset

400
g
säilykepapuja (esim. valkoisia ja kidneypapuja)
250
g
valmista tacokastiketta (esim. medium)
ripaus
jauhettua chiliä
keskikokoinen sipuli
300
g
jauhelihaa
tilkka
öljyä
8
dl
vettä
2
lihaliemikuutiota
1
dl
pakastemaissia
suolaa ja mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
kourallista
nachoja
1
dl
juustoraastetta
(1
kypsä avokado)
(ranskankermaa)

Työvaiheet

  1. Valuta säilykepavut ja kumoa ne kulhoon yhdessä tacokastikkeen ja chilimausteen kanssa. Jätä huoneenlämpöön maustumaan esivalmistelujen ajaksi. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota silppu pannulla öljytilkassa pehmeäksi.
  2. Lisää pannulle jauheliha ja paista se kypsäksi. Kumoa seos isohkoon kattilaan ja lisää vesi, hienonnetut liemikuutiot, maissi ja maustunut papuseos. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
  3. Pane keiton kiehuessa nachot uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Nosta pelti uunin keskitasolle ja paista 200 asteessa, kunnes juustoraaste on sulanut. Anna jäähtyä.
  4. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa nachot keiton pinnalla. Voit tarjota keiton kanssa myös pilkottua avokadoa ja ranskankermaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.

Kaalilaatikko on erittäin herkullinen ja täyttävä arkiruoka. Kaalilaatikkoa kannattaa valmistaa kerralla iso annos, sillä se kestää oikein hyvin pakastamisen. Kerma pehementää kaalin makua ja tämä maistuu lapsillekkin. Tämä resepti on myös mummoni bravuuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
30 min + paistaminen 1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen kaalilaatikko

Ainekset

1,5
kg
keräkaalia
3
kpl
porkkanoita
2
kpl
sipulia
1,5
dl
riisi-ohra-seosta
1,5
litraa
lihalientä
500
g
naudan paistijauhelihaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
valkopippuria
1/2
tl
paprikajauhetta
2
rkl
tuoretta persiljaa tai meiramia
2
dl
ruokakermaa (punainen maito sopii myös)
30
g
voita
3
rkl
tummaa siirappia

Työvaiheet

1. Halkaise kaali ja koverra kova kanta pois.
Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.
Kuori sipulit. Hienonna ne silpuksi.
Kuori ja pilko porkkanat.

2. Kuumenna lihaliemi isossa kattilassa kiehuvaksi.
Lisää joukkoon riisi-ohra-seos, porkkanat ja kaali.
Anna muhia kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen.

3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan kuumalla pannulla.
Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja -persilja, sekä mausteet.
Valuta kaaliseoksesta pois neste, mutta säästä se.
Sekoita ruskistettu jauheliha kaaliseoksen joukkoon.

4. Kaada kaali-jauhelihaseos isoon voideltuun uunivuokaan.
Kaada päälle 5 dl kaalin kietinlientä ja ruokakerma.
Laita kaalilaatikon päälle vielä siirappia ja voinokareita.

5. Lämmitä uuni 175 asteeseen. (Kiertoilma-uuni 160 asetta)
Paista kaalilaatikkoa vähintään 1,5 h. Pinta saa ruskistua.
Anna vetäytyä muutaman minuutin ajan.
Halutessasi voit viimeistellä kaalilaatikon persiljalla.
Tarjoile puolukkahillon kera.

Kommentit (2)

Vierailija

Mycket dålig översättning av receptet.

Vierailija

Mycket dålig översättning av receptet.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Porsaan lehtipihvit maistuvat herkullisilta bataattimurskan ja rapeiksi paistettujen ruusukaalien kanssa. Valmista tulee puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Possupihvit ja sinappiset ruusukaalit

Ainekset

4
porsaan lehtipihviä
1
rkl
voita
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Bataattimurska
800
g
bataattia
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
neilikkaa
Sinappiset ruusukaalit
300
g
ruusukaaleja
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
kokojyväsinappia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota pihvit huoneenlämpöön. Tee bataattimurska. Kuori ja paloittele bataatit 5 cm:n kuutioiksi. Siirrä bataatit kattilaan, lisää vesi ja suola. Keitä 10 –13 minuuttia.
  2. Siisti ruusukaaleista kannat ja poista huonokuntoiset lehdet. Leikkaa kaalit kiekoiksi ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paista kaaleja ja valkosipulia pannussa öljyssä 5–6 minuuttia. Lisää sinappi ja suola.
  3. Paista pihvit pannussa voi-öljyseoksessa molemmin puolin 1–2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  4. Valuta bataatit ja murskaa ne kevyesti survimella tai lusikalla painellen. Sekoita joukkoon öljy ja neilikka. Tarjoa pihvit ruusukaalien ja bataattimurskan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Piimä, tilli ja valkosipuli saavat punajuurikeiton loistamaan. Helppo keitto pelastaa arki-illan ja sopii myös alkuruuaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta (alkuruokana 4 annosta)
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Nopea piimä-punajuurikeitto

Ainekset

1
pkt (500 g)
punajuurisosetta (Suvituore)
1
iso
valkosipulinkynsi
2
dl
vettä
1–2
rkl
juoksevaa hunajaa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
dl
piimää (rasvaa 2,5 %)
½
dl
tilliä hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Purista punajuurisose kattilaan ja raasta valkosipulinkynsi joukkoon. Lisää vesi, hunaja ja mausteet.
  2. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja nosta kattila liedeltä. Ota piimästä ½ dl koristeluun. Sekoita loppu piimä keittoon ja lämmitä muutama minuutti, älä keitä.
  3. Hienonna tilli. Koristele annokset piimällä ja tillillä.

Kommentit (3)

Punajuuri on parasta

Kiitos ohjeesta. Piimän juon kyllä lasista. Piimäkakkua olen tehnyt, ja sekin on hyvää, mutta soppaani en sitä laita. Laitan piimän sijasta kermaa, ruokakermaa, creme fraichea tai smetanaa punajuurisoppaani, kun tätä ohjetta kokeilen. Varmasti hyvää!

Mariette

Minä taas laitan ruokalusikallisen 10% jogurttia tarjoilun yhteydessä. Piimä on hyvää vain piimäkakussa.

Mariette

Niin ja keittoon tulee pieni määrä etikkaa happamuutta antamaan.

Voisiko olla mitään herkullisempaa kuin pitsa? Nämä pitsat ovat aivan taivaallisia, ihanan suolaista ja maukasta. Täytteistä suurin osa laitetaan päälle tuoreena, eikä juustoa ole liikaa vaan juuri sopivasti. Pitsa olisi oiva valinta myös uudenvuoden herkutteluun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h + kohotus 1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pitsat ricotalla, serranokinkulla ja rucolalla

Ainekset

Pohja
2
dl
vettä
12
g
tuorehiivaa
1
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
5
dl
durumvehnäjauhoja
Tomaattikastike
200
g
tomaattimurskaa
1
rkl
tuoretta oreganoa (tai 1 tl kuivattua)
2
kpl
valkosipulin kynsiä
1
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
Täytteet
250
g
ricottajuustoa
50
g
kivettömiä kalamataoliiveja
1
pkt
buffalomozzarellaa
1
pkt
serranokinkkua
1
ruukku
rucolaa

Työvaiheet

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Sekoita veteen suola ja öljy.
Alusta jauhot taikinan joukkoon.
Vaivaa taikinaa vielä muutama minuutti.
Lisää tarvittaessa lisää jauhoja, jotta taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.
Anna kohota vähintään kaksinkertaiseksi, noin 1,5 h.

Hienonna yrtit ja valkosipuli.
Sekoita kaikki tomaattikastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku.

Lämmitä uuni 240-asteiseksi. Laita uuniin myös tyhjä pelti.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle.
Jaa taikina neljään osaan, ja muotoile haluamasi muotoiset pitsat.
Ota kuuma pelti uunista.
Laita pellille leivinpaperi ja asettele sille pitsapohjat.
Jaa tomaattikastike pohjille, ja levitä tasaisesti.
Ripottele tomaattikastikkeen päälle oliivit.
Laita ricotasta pieniä nokareita teelusikan avulla pitsoille.
Paista n. 15 minuuttia.

Valuta mozzarella.
Revi mozzarellaa kuumien pitsojen päälle.
Viimeistele serranokinkulla ja rucolalla.
Tarjoile heti.

Kommentit (0)