Jauhelihapiirakka saa eksoottisen säväyksen currytahnasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
9 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo
Mausteinen jauhelihapiiras
Ainekset
380
g
piirakkataikinaa (pakaste, suolaiseen leivontaan)
Täyte
1
pieni keltasipuli
3/4
pienestä valkokaalista
400
g
paistijauhelihaa
2
dl
kermaa
125
g
ranskankermaa
3
rkl
mietoa currytahnaa
8
kirsikkatomaatteja
3/4
tl
suolaa
6–7
kierrosta
mustapippurimyllystä
3
kananmunia
Koristeluun
tuoretta oreganoa tai lehtipersiljaa
Työvaiheet
- Painele sulatettu pakastetaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ohueksi levyksi. Esipaista taikinaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 7 minuuttia.
- Kuullota pannulla öljytilkassa sipuli, lisää sekaan pilkottu kaali ja paista käännellen noin 4–5 minuuttia. Siirrä sivuun ja paista jauheliha kypsäksi. Mausta jauheliha currytahnalla ja kumoa seos kaali-sipuliseoksen joukkoon. Lisää loput täytteen ainekset ja kaada esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää pinnalle halkaistuja kirsikkatomaatteja.
- Paista piirakkaa keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja piirakkapohja on kypsä. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.