Me Naiset on lisännyt 1388 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Pia Inberg

Paista kasa meheviä pannukakkuja ja tarjoa ne savupekonin ja vaahterasiirapin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
noin 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakut pekonin ja siirapin kera

Ainekset

5
dl
täysmaitoa
2 1/2
dl
maustamatonta paksua jogurttia
3/4
dl
voisulaa
2
kananmunia
5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
soodaa
1/2
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
ripaus
sokeria
voita paistamiseen
Tarjoiluun
savupekonia
vaahterasiirappia
1
prk
mascarponejuustoa

Työvaiheet

  1. Yhdistä kulhossa maito, jogurtti, huoneenlämpöinen voisula ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Jätä taikina sivuun 10 minuutiksi.
  2. Kuumenna valurautainen blini­pannu, sulata pannulla reilusti voita ja lisää noin 1 dl pannukakkutaikinaa. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin kullankeltaiseksi.
  3. Levitä pekonisiivut leivinpaperin päälle pellille ja paista rapeiksi uunissa 200 asteessa. Vatkaa sillä välin mascarpone kuohkeaksi. Nosta kypsät pekonit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan.
  4. Tarjoa lämpimien pannukakkujen, vaahterasiirapin ja mascarponevaahdon kanssa.

Vinkki! Ohjeesta tulee kymmenen isoa pannukakkua. Amerikkalaiset pannukakut paistuvat muhkeiksi valurautaisella blinipannulla, pienemmät versiot voi paistaa myös lettupannulla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1388 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Helposti yhdellä pannulla valmistuva munapannu höystetään sienillä, pekonilla ja babypinaatilla. Tarjoile rapean täysjyväleivän kanssa ja maittava iltapala on taattu. 

Älä säikähdä reseptistä löytyvää pekonia, sillä se näyttelee tällä kertaa maustajan pääroolia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-pekoni-munapannu

Ainekset

200
g
herkkusieniä
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
suolaa
½
pkt (noin 75 g)
pekonikuutioita
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
½
ps (noin 65 g)
babypinaattia
1
kananmuna
Päälle
2
rkl
savu- tai muuta juustoraastetta
Lisäksi
täysjyväleipää

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet ja laita kuumalle pannulle. Paista, kunnes nestettä irtoaa. Mausta.
  2. Lisää pekoni ja jatka paistamista, kunnes pekoni ja sienet ovat rapeita. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet joukkoon.
  3. Lisää etikka ja pinaatti ja paista hetki, kunnes etikka haihtuu. Tee pannun keskelle kolo ja riko kananmuna koloon.
  4. Anna munan hyytyä, kunnes valkuainen ei ole enää kirkas.
  5. Ripottele juusto päälle ja tarjoa täysjyväleivän kanssa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 281 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Roosa Ahlqvist KUVA Anna Huovinen

Paahteinen, suolaisen makea pistaasitahna mehevän croissantin välissä on täydellinen syy aloittaa aamu pienellä herkuttelulla.

Vinkki! Jos sinulla ei ole käytössä tehosekoitinta, voit murskata pistaasit myös veitsellä tai morttelissa. Lisäksi, jos käytät kaupan valmista pistaasirouhetta, lisää pistaasitahnaan hyppysellinen suolaa pyöristämään sen makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min + paistoaika 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pistaasicroissantit

Ainekset

4
paistettua croissantia
dl (150 g)
kuorittuja pistaaseja (tai valmista pistaasirouhetta)
½
dl
sokeria
50
g
pehmeää voita
1
kananmuna
Päälle
rouhittuja pistaaseja, pakastekuivattua vadelma- tai mansikkarouhetta

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 150-asteiseksi.
  2. Kuori kokonaiset pistaasit tai käytä valmista rouhetta. Laita kuoritut pistaasit tehosekoittimeen. Rouhi pistaasit tehosekoittimella tasaiseksi rouheeksi. Huom! Ota muutama ruokalusikallinen rouhetta sivuun koristelua varten.
  3. Pehmitä voita hetki mikroaaltouunissa noin 5–10 sekuntia, älä sulata.
  4. Siirrä pistaasirouhe puhtaaseen kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, kananmuna ja pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi.
  5. Leikkaa croissantit sivusta taskuksi. Levitä reilu ruokalusikallinen pistaasimassaa croissantien väliin. Paina croissantit kiinni ja levitä vielä toinen lusikallinen massaa croissantin päälle. Ripottele pinnalle pistaasirouhe ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  6. Nosta valmiit croissantit jäähtymään ja ripottele tässä vaiheessa halutessasi päälle pakastekuivattua mansikka- tai vadelmarouhetta. Marjarouhe tarttuu croissanttien pintaan parhaiten kun ne ovat lämpimiä. Kun croissantit ovat jäähtyneet, viimeistele ne tomusokerilla.

 

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2740 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Kinkku-juustopiirakka on suolaisten piirakoiden klassikko. Tällä kertaa se leivotaan valmistaikinaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
15 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Kinkku-juustopiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
rukiista piirakkataikinaa
200
g
palvikinkkua
150
g
emmentalia
1
pieni punasipuli
1
dl
persiljaa hienonnettuna
1
rs (200 g)
mustapippurituorejuustoa
¼
dl
maitoa
½
tl
suolaa
3
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  3. Kauli piirakkataikina pyöreään piirakkavuokaan (Ø n. 27 cm).

  4. Kuutioi kinkku ja raasta juusto. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna persilja.

  5. Notkista tuorejuusto maidolla. Lisää suola, kaprikset ja puolet persiljasta.

  6. Levitä tuorejuusto, kinkku, sipuli, kaprikset ja juustoraaste piirakkapohjalle.

  7. Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia. Ripottele loppu persilja piirakalle ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1388 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tämä vegaaninen taatelikastike muistuttaa kinuskia, mutta valmistuu sauvasekoittimella surauttamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinuskin inspiroima taatelikastike

Ainekset

20
tuoretta taatelia
2
dl
kauramaitoa
ripaus vaniljauutetta tai vaniljasokeria
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Poista taateleista kivet ja laita taatelit tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon). Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi.

  2. Tarjoa esimerkiksi kaura- tai mantelimaitoon keitetyn kaurapuuron kanssa.

Kommentit (0)