
Paista kasa meheviä pannukakkuja ja tarjoa ne savupekonin ja vaahterasiirapin kanssa.
Pannukakut pekonin ja siirapin kera
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä kulhossa maito, jogurtti, huoneenlämpöinen voisula ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Jätä taikina sivuun 10 minuutiksi.
- Kuumenna valurautainen blinipannu, sulata pannulla reilusti voita ja lisää noin 1 dl pannukakkutaikinaa. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin kullankeltaiseksi.
- Levitä pekonisiivut leivinpaperin päälle pellille ja paista rapeiksi uunissa 200 asteessa. Vatkaa sillä välin mascarpone kuohkeaksi. Nosta kypsät pekonit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan.
- Tarjoa lämpimien pannukakkujen, vaahterasiirapin ja mascarponevaahdon kanssa.
Vinkki! Ohjeesta tulee kymmenen isoa pannukakkua. Amerikkalaiset pannukakut paistuvat muhkeiksi valurautaisella blinipannulla, pienemmät versiot voi paistaa myös lettupannulla.