Me Naiset on lisännyt 1278 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Krista Niininharju KUVA Pia Inberg
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Nälkäisen broileri-avokadociabatta

Ainekset

2
tl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
4
broilerin rintafileetä
2
tl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
2
avokadoa
½
hunajameloni
1
kevätsipuli
2
tomaattia
50
g
vuonankaalia tai salaattia
100
g
kinkkua
Kastike
1
dl
kevytranskankermaa
2
tl
(rasvatonta) majoneesia
½
tl
(maalais)sinappia
1
murskattu valkosipulinkynsi
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Jaa ciabatat neljään osaan ja sudi  öljyä pintaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin viisi minuuttia, kunnes leivät saavat hieman väriä.
  2. Paista broilerin fileet öljyssä kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja pilko avokadot ja meloni. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Viipaloi tomaatit. Nosta leiville  salaattia, kasviksia, hedelmiä, kinkkua sekä broilerinfileet. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Lusikoi leiville.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Malesialaisen jauhelihakastikkeen eli hakka meen maku on tuhdin umaminen. Ideana on marinoida possujauheliha osterikastikkeen, soijan ja sokerin seoksessa ennen paistamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Malesialainen hakka mee

Ainekset

400
g
porsaanjauhelihaa
Marinadi
1
rkl
osterikastiketta
2
rkl
soijakastiketta
½
tl
sokeria
¼
tl
valkopippuria jauhettuna
Kastike
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
(maapähkinä)öljyä
2
rkl
kalakastiketta
2
rkl
makeaa soijakastiketta
2
rkl
osterikastiketta
½
tl
sokeria
dl + 2 rkl
vettä
1
rkl
maissitärkkelystä
Nuudelit
400
g
munanuudeleita
2
rkl
valkosipuliöljyä (ks. ohje)
Lisäksi
2
dl
mungpavun ituja
2
kevätsipulinvartta
1
ruukku korianteria
1
limetti

Työvaiheet

  1. Marinoi jauheliha. Laita jauheliha kul­hoon ja sekoita osterikastike, soija, sokeri ja pippuri joukkoon. Anna maustua huo­neenlämmössä 15 minuuttia.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paista niitä öljyssä 1 minuutti. Lisää mari­noitu jauheliha ja ruskista sekoitellen noin 5 minuuttia.
  3. Yhdistä kulhossa kalakastike, makea soijakastike, osterikastike, sokeri ja 2½ dl vettä. Kaada seos jauhelihan joukkoon ja keitä 5 minuuttia.
  4. Sekoita 2 rkl vettä ja maissitärkkelys suurusteeksi ja kaada se koko ajan sekoit­taen kastikkeeseen. Keitä, kunnes kastike sakenee.
  5. Keitä nuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan noin 2–3 minuuttia. Valuta ja lai­ta takaisin kattilaan. Sekoita valkosipuliöl­jy joukkoon ja jaa nuudelit annoskulhoi­hin. Lusikoi reilusti kastiketta päälle.
  6. Huuhtele idut, hienonna sipulinvarret ja korianteri. Lisää ne annoksiin ja purista limetin mehua päälle.

Valkosipuliöljy

Ainekset

5
valkosipulinkynttä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynnet.
  2. Kuumenna öljyä pannussa keskilämmöl­lä noin 1 minuutti.
  3. Laita valkosipuli öljyyn ja heti, kun se alkaa kevyesti ruskistua, siirrä pannu pois liedeltä. Anna valkosipulin kypsyä öljyssä kullanruskeaksi, 2–4 minuuttia.
  4. Öljy säilyy suljetussa tölkissä huoneen­lämmössä pari viikkoa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1278 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Levitä lautaselle runsaasti hummusta ja lisää päälle välimerellisiä höysteitä. Tällä herkullisella annoksella pääset kotona hummusbaarin tunnelmaan!

Vinkki! Lisukkeiden määrät ovat suuntaa antavia. Voit koota annokset valmiiksi tai nostaa pöytään monenlaisia lisukkeita ja antaa jokaisen ruokailijan koota itse annoksensa. Pääasia on, että hummusta riittää santsattavaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren hummuskulho

Ainekset

8
dl
hummusta
200
g
naudan jauhelihaa
½
tl
oreganoa
½
tl
jeeraa
¼
tl
suolaa
¼
tl
valkosipulijauhetta
Lisäksi
125
g
kirsikkatomaatteja
½
kurkku
½
pieni punasipuli
1
dl
kalamata-oliiveja
150
g
fetaa
pitaleipää
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Mausta oreganolla, jeeralla, suolalla ja valkosipulijauheella.

  2. Puolita kirsikkatomaatit, kuutioi kurkku. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Valuta oliivit, paloittele/murustele feta.

  3. Levitä hummus lautaselle. Nosta loput ainekset päälle.

Itse tehty hummus

Ainekset

2
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1
pienen sitruunan mehu
2
pientä (sitruunamehussa pehmennettyä) valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
ainakin 1
dl
kikherneiden lientä

Työvaiheet

  1. Valuta kikherneet mutta säästä liemi eli aqua faba.

  2. Mittaa tehosekoittimeen muut ainekset. 

  3. Anna koneen käydä niin kauan, että seos on silkkistä pehmistä. Lisää lientä tarvittaessa. Hummus kiinteytyy kylmässä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1278 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makkaraperunoiden uusi muoto! Tämä tuhti ja herkullinen peltiruoka on vartissa valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen makkara-papupelti

Ainekset

5
(keskikokoista) perunaa
250
g
kirsikkatomaatteja
1
iso sipuli
2
tlk (190 g/110 g)
öljyyn säilöttyjä artisokkia
1
tlk (380 g/230 g)
isoja kypsiä valkopapuja
1
pkt (noin 280 g)
raakamakkaroita
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
pienen sitruunan mehu ja kuoriraaste
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
4
rkl
vihreää pestoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Pese ja viipaloi perunat noin ½ cm:n viipaleiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

  3. Kuori ja lohko sipuli. Valuta artisokat ja puolita ne. Valuta ja huuhdo pavut. Levitä kaikki ainekset perunoiden sekaan pellille. Purista makkarat kuorestaan joukkoon.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kaiken päälle. Paahda noin 25 minuuttia.

  5. Lusikoi päälle pestoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Ruskista hyvin ja hauduta kauan. Siinä ovat avaimet kunnon bologneseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2½ t
Vaikeustaso
Helppo

Pitkään haudutettu bolognese

Ainekset

400
g
naudanjauhelihaa tai nauta-sikajauhelihaa
4
viipaletta pekonia
4
valkosipulinkynttä
2
sipulia
2
porkkanaa
2
varsisellerinvartta
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
4
rkl
oliiviöljyä
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
4–5
dl
vettä
3
rkl
balsamiviinietikkaa
2
laakerinlehteä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
120
g
parmesaania
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Jauha pekoni ja kuoritut valkosipulit te­hosekoittimessa murumaiseksi. Lusikoi seos kulhoon. Kuori sipulit ja porkkanat, rouhi ne varsisellerien kanssa tehosekoittimessa. Siirrä seos toiseen kulhoon ja soseuta aurinkokuiva­tut tomaatit erikseen.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa korkeareunai­sessa uunipannussa tai kasarissa, ja paista pekoni-valkosipuliseosta 2–4 minuuttia. Lisää vihannesmuru ja paista 5–8 minuuttia. Siirrä paistos kulhoon.
  3. Lisää pannuun öljyä ja ruskista jauheli­ha rapeaksi, lihaa sekoitellen ja murentaen 5–10 minuuttia. Lisää pekoni-vihannespaistos jauhelihan joukkoon ja paista vielä 10 mi­nuuttia. Lisää aurinkokuivatuista tomaateista tehty sose, tomaattimurska ja 4 dl vettä. Se­koita etikka ja mausteet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Leikkaa leivinpaperista kansi kastikkeen päälle, tee palan keskelle pieni reikä ja paina paperi kastikkeen pintaan. Hauduta uunissa 1½–2 tuntia.
  5. Raasta parmesaani ja hienonna persilja. Sekoita juusto valmiiseen kastikkeeseen ja koristele persiljalla. Tarjoa pastan tai vaikka perunamuusin kanssa.

Vinkki! Laita parmesaanin kuiva kannikka­pala hautumisen ajaksi kastikkeeseen ma­kua antamaan.

Kommentit (0)