Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Valmiin paistin voit nauttia lämpimänä tai kypsennyksen jälkeen marinoituna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
2–5 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paahtopaisti

Ainekset

1
kg
naudan paahtopaistia
1
rkl
voita
Mausteliemi
3
valkosipulinkynttä
3
dl
vettä
2
tl
suolaa
2
rkl
soijakastiketta
1
tl
mustapippuria
1
rkl
hunajaa
2
rkl
viinietikkaa

Työvaiheet

  1. Ota paahtopaisti jääkaapista huoneenlämpöön vähintään tunti ennen kypsentämistä. Kuumenna pannulla voi, voit käyttää myös margariinia tai öljyä  ja ruskista paisti kauttaaltaan. Nosta liha uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteessa, kunnes mittari osoittaa 55–60 astetta. Aikaa tähän kuluu noin 1 1/2 tuntia. Jos haluat lihasta läpikypsää, odota kunnes mittari näyttää 70 astetta. Vaihtoehto 1: Jos tarjoat paistin lämpimänä, kääri se uunista ottamisen jälkeen puoleksi tunniksi folioon. Silloin liha on helpompi leikata ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi ja mausta siivut suolalla ja pippurilla. Vaihtoehto 2: Jos tarjoat paistin huoneenlämpöisenä tai kylmänä, pane se hiukan jäähtyneenä vähän paistia isompaan kaksinkertaiseen muovipussiin.
  2. Hienonna marinadiin valkosipulinkynnet ja sekoita ne lämpimän veden, suolan, soijakastikkeen, mustapippurin, hunajan ja viinietikan kanssa mausteliemeksi.
  3. Kaada marinadi pussiin. Sulje pussi huolellisesti. Anna paistin maustua 3–12 tuntia jääkaapissa. Kääntele pussia muutaman kerran maustumisen aikana.

Kommentit (1)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 329 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Napakat herkkutatit sopivat täydellisesti vartaisiin. Kokeile myös kiinteitä ruskotatteja, suurehkoja orakkaita tai lampaankääpiä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 varrasta
Valmistusaika
30 min + maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Tatti-pekonivartaat

Ainekset

8
keskikokoista herkkutattia, ruskotattia tai lampaankääpää
4
punasipulia
1
kesäkurpitsa
2
pkt (à 170 g)
pekonia
GRILLAUSKASTIKE
4
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
tomaattipyreetä
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet. Irrota tattien lakit, jätä pienet kokonaisiksi ja puolita isommat. Leikkaa sienien jalat muutaman sentin siivuiksi.
  2. Kuori ja halkaise sipulit, poista kannat ja irrota sipulin kerrokset erilleen. Viipaloi kesäkurpitsa. Irrota pekonisiivut toisistaan.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
  4. Jaa sienet, sipuli, kesäkurpitsa ja pekoni varrastikkuihin. Käytä jokaiseen vartaaseen yksi tatti ja laskosta pekonisiivut sienisiivujen viereen.
  5. Sivele pintaan grillauskastiketta. Anna vartaiden maustua jääkaapissa noin tunti ennen paistamista.
  6. Grillaa vartaita kuumassa grillissä suoralla lämmöllä. Kääntele vartaita useasti ja sivele pintaan grillauskastiketta. Kypsennä, kunnes pekoni on kypsynyt rapsakkareunaiseksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1173 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Valurautapata toimii sekä induktioliedellä että uunissa. Mehevän possupadan makuihin sopii myös joukkoon pilkottu omena.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen possupata

Ainekset

700
g
porsaan kassleria
2
rkl
öljyä
6–8
salottisipulia
5
valkosipulinkynttä
3
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1
dl
kuivattuja suppilovahveroita tai mustatorvisieniä
3
salvian oksaa
2
rkl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
100
g
ruusukaalia
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia etukäteen.
  2. Kuutioi liha reiluiksi paloiksi. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet.
  3. Ruskista possupalat öljyssä pannulla pienissä erissä. Lisää pannulle sipulit. Paista sekoitellen muutama minuutti. Kaada lihat ja sipulit pataan.
  4. Lorauta pataan vesi. Lisää liemikuutio, kuivatut sienet, salvia, sinappi, suola ja pippuri. Hauduta pataa liedellä kannen alla hiljaisella tulella noin 45 minuuttia.
  5. Poista ruusukaalien uloimmat lehdet ja kuivat kannat. Halkaise suurimmat. Lisää pataan ruusukaalit ja kerma. Hauduta vielä 15 minuuttia.

Vinkki! Padan voi hauduttaa edellisenä päivänä ja jatkaa tarjoilupäivänä ruusukaalien ja kerman lisäämisestä. Jos pata on ollut yön jääkaapissa, pidennä hieman haudutusaikaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1173 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pannulla nopeasti paistetut kesäkurpitsaviipaleet ja rapeaksi paahdettu possun jauheliha maustetaan chilillä, valkosipulilla ja mintulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-jauhelihapannu

Ainekset

3–4
(400 g)
pientä kesäkurpitsaa
2
valkosipulinkynttä
2
punaista chiliä
½
ruukku tuoretta minttua
½
ruukku tiliä
400
g
possun jauhelihaa
¾
tl
suolaa
½
sitruuna
¼
tl
mustapippuria
2–3
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi
keitettyä riisiä
(rapeaa valkosipulia chiliöljyssä)

Työvaiheet

  1. Viipaloi kesäkurpitsat ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit, minttu ja tilli.
  2. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa. Paista kesäkurpitsaviipaleita, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää valkosipulit paistumaan hetkeksi. Kääntele minttu joukkoon. Siirrä sivuun odottamaan.
  3. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna loput öljystä. Paista jauheliha rapean ruskeaksi. Lisää chilit ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää suola ja tilli.
  4. Sekoita kesäkurpitsat jauhelihan joukkoon. Purista joukkoon sitruunasta mehu ja rouhi päälle mustapippuria.
  5. Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Lisää halutessasi rapeaa valkosipulia.

Vinkki! Jos käytät isompaa kesäkurpitsaa, leikkaa viipaleet vielä neljään osaan.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1173 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Perinteinen moussaka on maukkainta karitsanjauhelihasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Moussaka

Ainekset

2
(yht. 600 g)
munakoisoa
3
jauhoista perunaa
1
ruukku basilikaa
½
dl
oliiviöljyä
Jauhelihakastike
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
400
g
karitsan- tai naudanjauhelihaa
tl
oreganoa
1
tl
kanelia
½
tl
mustapippurirouhetta
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
2
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
vettä
Valkokastike
200
g
fetaa
2
rkl
oliiviöljyä
½
dl
vehnäjauhoja
6
dl
maitoa
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria rouheena

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Pese ja leikkaa munakoisoista kannat. Leikkaa munakoisot pitkiksi, ohuiksi viipaleiksi. Pese ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Silppua basilika varsineen.
  3. Levitä munakoisot leivinpaperin päälle. Sipaise päälle oliiviöljyä. Paahda munakoisoja uunissa noin 20 minuuttia, kunnes viipaleet saavat väriä.
  4. Laske uunin lämpö 200 asteeseen.
  5. Valmista jauhelihakastike pannulla. Hienonna sipuli ja valkosipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha, oregano, kaneli ja pippuri. Ruskista jauheliha. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja vesi. Hauduta 10 minuuttia.
  6. Tee valkokastike. Raasta feta. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää öljyyn jauhot. Lisää maito samalla sekoittaen. Lisää puolet fetaraasteesta, suola ja pippuri. Hauduta kastiketta 10 minuuttia.
  7. Sipaise uunivuoan pohjalle öljyä. Lado munakoisot, perunat, jauhelihakastike ja valkokastike vuokaan kerroksittain. Levitä viimeiseksi kerrokseksi valkokastiketta ja loput fetaraasteesta.
  8. Kypsennä moussakaa uunin ala-tasolla 50 minuuttia.