Pienet murekekääröt vaativat vähän näpertelyä, mutta munakoisokääreessä meheväksi kypsyvä makupala palkitsee valmistajansa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
35 + 15 min
Vaikeustaso
Helppo
Pienet munakoiso-vuohenjuustokääryleet
Ainekset
1
iso munakoiso
suolaa
öljyä paistamiseen
Murekemassa
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
1/2
dl
maitoa
1/2
dl
korppujauhoja
400
g
jauhelihaa
1
kananmuna
1/2
tl
suolaa
mustapippuria
(pieni nippu ruohosipulia)
Lisäksi
cocktailtikkuja
Työvaiheet
- Suikaloi munakoiso pituussuunnassa pitkiksi siivuiksi ja asettele vieri viereen leivinpaperille. Ripottele pintaan suolaa ja jätä hikoilemaan siksi aikaa, kun valmistat murekemassan.
- Notkista vuohenjuusto vaivaamalla sitä hetken. Sekoita maito, korppujauho sekä juusto kulhossa ja jätä turpoamaan noin 5 minuutiksi. Sekoita joukkoon jauheliha ja rikottu kananmuna. Mausta suolalla ja rouhi sekaan 3-4 kierrosta mustapippuria.
- Painele munakoisosiivut talouspaperilla kuiviksi ja paista öljyssä molemmin puolin kauniin värisiksi.
- Levitä munakoisopalat takaisin leivinpaperille ja nosta viipaleiden toiseen päähän 1-2 rkl täytettä. Kääri rullalle ja sulje rulla cocktailtikulla.
- Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes murekemassa on kypsää.
- Jos haluat, voit silputa kääröjen pinnalle ruohosipulia. Tarjoa raikkaan hedelmäisen salaatin kanssa.