Me Naiset on lisännyt 1293 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Teresa Välimäki KUVA Nico Backström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta, 525 kcal / annos
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ohranjyväsalaatti

Ainekset

6
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
4
dl
täysjyväohrasuurimoita
1
kesäkurpitsa
2
punaista paprikaa
½
munakoiso
4
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
1
sitruuna
Lisäksi
400
g
grillattua tai paistettua broileria
1
ruukku
rucolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää liemikuutio ja ohrasuurimot. Keitä noin 8 minuuttia ja valuta ohra hyvin.
  2. Paloittele kesäkurpitsa, paprikat ja munakoiso reiluiksi paloiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet. Levitä kasvikset ja valkosipulit leivinpaperin päälle uunipelille. Valuta päälle oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Purista sitruunasta mehu ja valuta kasvisten päälle.
  3. Paahda 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Ota kasvikset uunista ja jäähdytä hieman. Sekoita kulhossa kasvikset ja ohra. Anna makujen tasaantua tunnin verran. Jaa seos lautasille.
  4. Viipaloi broileri ja revi rucola. Asettele ne annosten päälle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1293 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Teriyaki-maustettu kana, makea mango ja suolapähkinät ovat täydellinen trio. Tämä helppo salaatti syntyy valmiista grillibroilerista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakikanasalaatti

Ainekset

1
valmis grillibroileri
40
g
inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
chili
2
limen mehut
1
dl
teriyaki-kastiketta
4
rkl
vettä
2
rkl
soijaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
seesamiöljyä
4
rkl
öljyä
Lisäksi
1
mango
½
kurkku
1
rs (110 g)
ituja
1
ruukku korianteria
1
pieni ps (80 g)
suolapähkinöitä
1
pieni (noin 200 g)
punasikurisalaatti
1
sydänsalaatti

Työvaiheet

  1. Riivi lihat broilerista. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Hienonna valkosipuli ja chili.

  2. Purista limettien mehu kulhoon. Sekoita joukkoon teriyakikastike, vesi, kastike, hunaja ja seesamiöljy.

  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Ruskista lihoja, valkosipulia, chiliä ja inkivääriä muutaman minuutin ajan. Kaada kastike lihan joukkoon pannulle ja keitä 3–5 minuuttia, kunnes seos on kiehunut kastikemaiseksi.

  4. Viipaloi mango ja kurkku. Lisää joukkoon idut, korianteri ja pähkinät. Irrota salaateista lehdet kokonaisina ja laita ne lautasille päällekkäin kipoiksi tai revi salaatit pediksi. Laita kurkku-mangosalaattia salaattikuppeihin ja lusikoi päälle reilusti broileria.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1293 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Ihana kevätsalaatti yhdistää paahdetut parsat, krutongit ja uunifetan. Tarjoa herkku uunilämpimänä suoraan pelliltä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu parsa-feta-leipäsalaatti

Ainekset

2
nippua (à 400 g)
parsaa
2
avokadoa
2
pkt (à 200 g)
fetaa
1
vaalea maalais- tai ranskanleipä
1
sitruunaa
2
dl
oliiviöljyä
½
ruukku tuoretta timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kuivat kannat. Halkaise avokadot, kuori ja viipaloi puolikkaat. Valuta fetat. Laita vihannekset ja fetat isoon uunivuokaan. Murenna leipä isoiksi paloiksi ja lisää ne vuokaan.

  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa kulhoon. Lisää öljy, hienonnettu timjami, suola ja pippuri. Sekoita mausteöljy vuoassa vihanneksiin ja leipäpaloihin. Halkaise sitruuna ja laita sekin uunivuokaan.

  3. Kypsennä ensin 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Paahda lopuksi grillivastuksen alla noin 5 minuuttia. Peitä leipäpalat foliolla, jos ne paahtuvat liikaa.

  4. Purista sitruunanpuolikkaista mehu ainesten joukkoon ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tomaattien ja vesimelonien makeus nousee grillatessa pintaan. Tämä ihanan kesäinen, pitaleipäkolmioilla höystetty salaatti sopii lisukkeeksi kaikille kesän grilliherkuille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu vesimeloni-tomaattisalaatti

Ainekset

½–1
(1 kg)
minivesimelonia
2
(500 g)
pihvitomaattia
1
rs (300 g)
grillitomaatteja
2
kesäsipulia varsineen
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Grillattu pita
4
(yhteensä 320 g)
pitaleipää
2
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista kastike vatkaamalla ainekset keskenään.
  2. Huuhdo vesimeloni. Leikkaa se kuorineen lohkoiksi ja ne parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhdo pihvitomaatit ja leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi. Puolita isoimmat viipaleet. Viipaloi sipulit ja hienonna varret (säästä varret salaatin viimeistelyyn). Sivele kasvikset öljyllä.
  3. Käsittele pitat grillivalmiiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne öljyn joukkoon ja sivele leivät reilusti öljyllä.
  4. Kuumenna grilli tai muurikkapannu. Grillaa tai paahda ensin pitat rapeiksi molemmin puolin. Nosta leikkuulaudalle ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi kolmioiksi.
  5. Grillaa tai paahda sitten melonit, tomaatit ja sipulit nopeasti molemmin puolin. Grillitomaatit voit käyttää grillissä varsien avulla sellaisenaan. Mausta kasvikset grillatessa suolalla ja pippurilla.
  6. Levitä leivät sekä meloni-, tomaatti- ja sipuliviipaleet kerroksittain vadille. Lisää päälle sipulinvarret. Valele salaatti kastikkeella. Tarjoa lämpimänä grilliruokien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2516 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kananmunasta, sipulista ja purkki-kikherneistä syntyy tavattoman herkullista pikaruokaa, kun niistä valmistaa tahinin ja chilin maustaman egyptiläisen salaatin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Egyptiläinen munasalaatti

Ainekset

4
pientä sydänsalaattia tai mini romainea
4
tomaattia
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
prk (à 300 g)
käyttövalmiita kikherneitä
½–1
tl
suolaa
4
kananmunaa
½
ruukku lehtipersiljaa
1
tl
chilirouhetta
Tahinikastike
½
dl
sitruunamehua
1
rkl
tahinia
1
rkl
öljyä
1
rkl
vettä
¼
tl
suolaa
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Purista sitruunan mehu kulhoon ja sekoita muut aineet joukkoon.

  2. Leikkaa salaatit pitkittäin neljäksi lohkoksi ja siirrä tarjoiluastiaan. Lohko myös tomaatit ja nosta palat salaatin joukkoon.

  3. Kuori ja leikkaa punasipuli kuudeksi lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti. Paista sipuleita ja kikherneitä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Paista samaan aikaan toisessa pannussa tilkassa öljyä 4 kananmunaa, noin 2 minuuttia yhdeltä puolelta.

  4. Laita kikherne-sipuliseos ja paistetut munat tarjoiluastiaan salaatin päälle. Lusikoi kastike salaatille. Viimeistele salaatti lehtipersiljan lehdillä ja chilirouheella.

Kommentit (0)