Me Naiset on lisännyt 1486 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Teresa Välimäki KUVA Nico Backström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta, 525 kcal / annos
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ohranjyväsalaatti

Ainekset

6
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
4
dl
täysjyväohrasuurimoita
1
kesäkurpitsa
2
punaista paprikaa
½
munakoiso
4
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
1
sitruuna
Lisäksi
400
g
grillattua tai paistettua broileria
1
ruukku
rucolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää liemikuutio ja ohrasuurimot. Keitä noin 8 minuuttia ja valuta ohra hyvin.
  2. Paloittele kesäkurpitsa, paprikat ja munakoiso reiluiksi paloiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet. Levitä kasvikset ja valkosipulit leivinpaperin päälle uunipelille. Valuta päälle oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Purista sitruunasta mehu ja valuta kasvisten päälle.
  3. Paahda 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Ota kasvikset uunista ja jäähdytä hieman. Sekoita kulhossa kasvikset ja ohra. Anna makujen tasaantua tunnin verran. Jaa seos lautasille.
  4. Viipaloi broileri ja revi rucola. Asettele ne annosten päälle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Korealaisten kansallisruokaa kimchiä, eli hapatettua kaalia voi tehdä myös kesäkurpitsasta. Muista käyttää puhtaita välineitä ja pestä kurpitsat huolella, niin lisuke säilyy pidempään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
15 min + 2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen kesäkurpitsakimchi

Ainekset

2
keskikokoista kesäkurpitsaa
3
rkl
karkeaa merisuolaa
LISÄKSI
3
valkosipulinkynttä
2
hoikkaa kesäsipulia varsineen
noin 3 cm
pätkä inkivääriä
1/2
dl
riisiviinietikkaa
1-2
rkl
gochujang-tahnaa
1
rkl
thaimaalaista kalakastiketta
1
tl
sokeria
3
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kesäkurpitsa sormenpaksuisiksi tangoiksi. Laita suolan kanssa kerroksittain siivilään. Anna maustua 1 tunnin ajan.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Viipaloi kesäsipulit varsineen. Lisää joukkoon raastettu inkivääri, etikka, gochujang, kalakastike, sokeri ja suola.
  3. Huuhtele kesäkurpitsat huolellisesti. Taputtele kuiviksi. Lisää mausteseokseen. Laita seos ilmatiiviiseen lasipurkkiin. Anna maustua huoneenlämmössä 2–3 päivää. Ravistele purkkia maustumisen aikana.
  4. Siirrä jääkaappiin ja säilytä viileässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Mutkaton makkara-nuudelisalaatti maistuu kesäiltana saunan jälkeen. Makkaraksi kannattaa valita jokin mausteinen muuhun  makumaailmaan sopiva vaihtoehto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-nuudelisalaatti

Ainekset

2
kerää riisinuudeleita
1
limetti
2
rkl
soijakastiketta
½
rkl
ruokosokeria
2
ohutta raakamakkaraa
öljyä paistamiseen
½
kurkku
2
porkkanaa
½–1
chili
½
ruukku ruohosipulia
1
ruukku rucolaa
KASTIKE
1
dl
turkkilaista jogurttia
½
dl
majoneesia
1
rkl
sinappia
2
tl
limetinkuoriraastetta
½
tl
shichimi togarashi -mausteseosta

Työvaiheet

  1. Kypsennä nuudelit paketin ohjeen mukaan. Kumoa ne siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kaada nuudelit kulhoon.

  2. Pese limetti, raasta sen kuori kastiketta varten ja purista mehu.

  3. Sekoita limetin mehu, soijakastike ja sokeri keskenään. Kaada kastike nuudelien joukkoon. Nosta nuudelit peitettynä jääkaappiin maustumaan.

  4. Paista huoneenlämpöiset makkarat kypsiksi pannulla öljyssä. Viipaloi makkarat ja paista viipaleita vielä pari minuuttia.

  5. Koverra kurkusta siemenet lusikalla. Pilko kurkku kuutioiksi. Suikaloi porkkanat nauhoiksi. Hienonna chili ja ruohosipuli. Revi rucola. Sekoita salaattiainekset ja kumoa tarjoiluvadille.

  6. Sekoita kastikeainekset keskenään. Laita kastike tarjolle erilliseen kulhoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kun tomaatit ovat parhaimmillaan, niistä tehdyt salaatit kannattaa pitää yksinkertaisina ja valita muut ainekset niin että tomaatin maku korostuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 pikkuannosta
Valmistusaika
15 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu tomaatti-sardellisalaatti

Ainekset

2
isoa tomaattia
250
g
kirsikkatomaatteja
1
pieni kesäsipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
sormisuolaa
½
tl
sokeria
3
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sitruunamehua
4–6
sardellifileetä
3
rkl
lehtipersiljaa tai basilikaa hienonnettuna
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Viipaloi isot tomaatit ja puolita kirsikkatomaatit. Asettele ne tarjoiluvadille.

  2. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita sipulit kulhoon ja sekoita joukkoon etikka, suola ja sokeri. Anna tekeytyä pöydällä 5 minuuttia.

  3. Lisää öljy ja sitruunamehu sipulien joukkoon. Kaada seos tomaattien päälle.

  4. Hienonna sardellit ja yrtit. Ripottele ne tomaattien päälle. Peitä kelmulla ja nosta viileään vähintään tunniksi. Rouhi päälle pippuria juuri ennen tarjoilua.

Vinkki Lisää salaattiin halutessasi oliiveja tai kapriksia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kaali, porkkanat, kurkku ja avokado saavat seuraa rapeasta retiisistä ja muodostavat kesän värikkään ja eksoottisilla yrteillä maustetun raikkaan salaatin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilainen kesäsalaatti

Ainekset

400
g
punakaalia
4
(väri)porkkanaa
1
kurkku
150
g
litteitä sokeriherneenpalkoja
6
retiisiä
4
avokadoa
3
rkl
limettimehua
1
ruukku minttua
1
ruukku thaibasilikaa
1
ruukku korianteria
LISÄKSI
24
jättikatkarapua (pakaste, sulatettuna)
1
chilipalko
3
rkl
seesamiöljyä
TARJOILUUN
soija- ja maapähkinäkastikkeita

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastikkeet (ks.ohjeet alla) ja laita ne hetkeksi sivuun.

  2. Viipaloi kaali ohuenohueksi mandoliinileikkurilla, terävällä juustohöylällä tai veitsellä. Laita kaali kulhoon ja lisää suola. Puristele kaaleja hetki, jotta ne alkavat mehustua.

  3. Kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat, kurkku ja herneenpalot tulitikunohuiksi suikaleiksi. Viipaloi retiisit. Lisää kasvikset kaalien joukkoon.

  4. Leikkaa avokado viipaleiksi. Laita ne kulhoon ja purista päälle limettimehua tummumisen hidastamiseksi.

  5. Irrottele yrtit lehdiksi. Lisää lehdet muiden aineiden joukkoon avokadoviipaleiden kanssa juuri ennen tarjoilua.

  6. Taputtele ravut talouspaperilla kuiviksi. Viipaloi chili. Paista ravut chilin kanssa seesami-öljyssä kypsiksi.

  7. Jos tarjoat salaatin noutopöydässä, leikkaa katkaravut pitkittäin halki. Sekoita ravut salaattiin tai tarjoa erikseen. Tarjoa kastikkeet erikseen.

Soija-seesamikastike

Ainekset

1
mieto chili
1
limetin mehu
1
dl
soijakastiketta
3
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Viipaloi chili. Purista limetin mehu. Yhdistä ne soijakastikkeen, seesamiöljyn, etikan ja fariinisokerin kanssa. Hienonna pinnalle tuoretta ruohosipulia.

Maapähkinäkastike

Ainekset

1
prk (350 g)
sileää maapähkinävoita
3
rkl
soijakastiketta
3
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
srirachaa
n. 1
dl
vettä
KORISTELUUN
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita maapähkinävoi, soijakastike, öljy, sokeri, etikka ja sriracha tehosekoittimessa kastikkeeksi. Lisää sen verran vettä, että saat seoksesta helposti lusikoitavan. Ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)