
Sanat helppo, raikas & hienostunut kuvaavat hyvin tätä herkullista sitruunalohipastaa. Sopii hyvin hienommaksi arkiruoaksi tai miksei viikonlopun viettoon valkoviinin kera. Mieheni kanssa yksi tämän hetken ehdottomista suosikeista.
Herkullinen&raikas sitruunalohipasta
Ainekset
Työvaiheet
Aloita raastamalla sitruunan kuori kulhoon. Kun olet raastanut koko sitruunan kuoren, leikkaa sitruuna kahtia ja purista sitruunamehut lasiin. Tämän jälkeen sulata noin 30g voita pannulla ja lisää sekaan raastettu sitruunan kuori ja puristamasi sitruunan mehu. Mikäli haluat vähemmän sitruksisen kastikkeen, älä lisää aivan koko raastetta ja mehua. Sekoittele seosta muutama minuutti pannulla keskisuurella lämmöllä. Sitten voit halutessasi lisätä noin desin kuivaa valkoviiniä sekaan (resepti onnistuu hyvin myös ilman valkoviiniä). Jos lisäsit valkoviinin, lisää tämän jälkeen lieden lämpöä hetkeksi samalla sekoitellen. Sitten lisää pannulle 2 dl kermaa ja anna miedolla lämmöllä kastikkeen hautua ainakin 5 min välilllä sekoitellen. Kastiketta voit halutessasi maustaa esimerkiksi timjamilla.
Lohisuikaleita voit alkaa paistaa samalla kun valmistat kastiketta. Lisää loheen reippasti suolaa, mikäli se ei ole valmiiksi suolattua. Kun lohet ovat paistuneet kaada ne kastikkeen sekaan ja jatka hetki sekoittelua.
Lopuksi keitä vielä fettuccine-pasta kattilassa pastapussin ohjeiden mukaisesti ja varo ettei pasta ole vedessä yliaikaa. Lisää keitinveteen suolaa. Kun pasta on valmis ja vedet valutettu, lisää se kastikkeen sekaan ja pyörittele pastaa kastikkeen seassa. Laita annokset lautasille ja ripottele päälle reilusti parmesanjuustoraastetta ja koristele esim. basilikan lehdellä kuten kuvassa. Tarjoile esim. kastikkeessa käyttämäsi valkoviinin kanssa. Toimivaksi valkoviiniksi on testattu muun muassa Etelä-Afrikkalainen KWV Chardonnay, joka on maultaan myös hennon sitruksinen.
Resepti sopii hyvin hieman paremmaksi arkiruuaksi tai miksei myös viikonlopun viettoon, olematta kuitenkaan liian hieno!