Kodin Kuvalehti on lisännyt 570 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Vegaaninen pähkinäfocaccia on helppo herkku, mutta sen tekemiseen kannattaa varata aikaa. Tee taikina, anna sen kohota yön yli jääkaapissa ja paista focaccia seuraavana päivänä.

Annoksia
2 pellillistä
Valmistusaika
1 h + 12 h kohoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäfocaccia

Ainekset

1
l
vettä
1
pkt (50 g)
hiivaa
2
tl
suolaa
6
dl
kaurajauhoja
6
dl
hiivaleipäjauhoja
6
dl
vehnäjauhoja
1
dl
rypsiöljyä
1–2
dl
pähkinäsekoitusta rouhittuna
Viimeistelyyn
1
dl
pähkinäöljyä
2
dl
pähkinäsekoitusta
1
tl
sormisuolaa
2
rkl
tuoretta rosmariinia

Työvaiheet

  1. Mittaa kylmä vesi isoon leivontakulhoon (vetoisuus 3 l). Murenna joukkoon hiiva ja lisää suola. Vatkaa joukkoon kaurajauhot. Lisää sitten loput jauhot. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista muutama minuutti. Pyöräytä joukkoon pähkinät.
  2. Peitä kulho tiiviisti kelmulla, jotta taikina ei kohoa kulhon reunojen yli. Nosta kulho jääkaappiin. Anna taikinan kohota kylmässä seuraavaan päivään.
  3. Jaa taikina tasan kahden leivinpaperin päälle. Taputtele se tasaiseksi jauhotetuin käsin. Anna kohota liinan alla noin tunti.
  4. Sivele pinta pähkinäöljyllä. Ripottele päälle pähkinöitä, sormisuolaa ja rosmariinin neulasia.
  5. Nosta tyhjä pelti kylmään uuniin ja kuumenna uuni 225 asteeseen.
  6. Vetäise toinen leivistä leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista uunissa 20 minuuttia. Paista toinen leipä samoin.
  7. Paloittele focacciat tarjolle.

Vinkki! Muista tehdä taikina valmiiksi jääkaappiin päivää ennen paistamista.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 183 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Annoksia
8
Valmistusaika
n. 1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustikkajuustokakku

Ainekset

100
G
Voita
1
dl
Sokeria
1
Kpl
Kananmuna
2
Dl
Vehnäjauhoja
1/2
dl
Ruisjauhoja
1
Tl
Leivinjauhetta
1
Tl
Vaniljasokeria
Täyte:
500
G
Rahka
400
G
Maustamaton tuorejuusto
2 1/2
Dl
Sokeri
1
Rkl
Vaniljasokeri
1
Rkl
Sitruunan mehu + kuori
6
Kpl
Kananmuna
2
Dl
Mustikka

Työvaiheet

Aloita juustokakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.

Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Taputtele kakkutaikina jauhotetulla kädellä vuoan pohjalle ja reunoille n. 5 cm:n korkeuteen. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjalle. Ripottele kakun pinnalle mustikat.

Paista juustokakku 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, 50 - 60 min. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1807 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pyörittele omenaviipaleet sitruunassa ja upota taikinaan. Lopputuloksena on kuohkea ja pehmeä omenakakku, joka vie kielen.

Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Firenzeläinen omenakakku

Ainekset

125
g
voita
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
3
kananmunaa
2 1/2
dl
sokeria
1 3/4
dl
täysmaitoa
1 3/4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Täyte
4-5
keskikokoista omenaa
1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
3
rkl
pinjansiemeniä paahdettuna
(tomusokeria)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 24 cm). Sulata voi ja anna sen jäähtyä noin 5 minuuttia.
  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää maito, voi ja sitruunan kuoriraaste. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele seos munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 10 minuuttia.
  3. Kuori ja viipaloi sillä aikaa omenat. Sekoita sitruunamehu omenoihin.
  4. Lado omenaviipaleet esipaistetulle pohjalle. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.
  5. Paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin 1 minuutti. Ripottele siemenet kakun päälle. Siivilöi halutessasi tomusokeria pinnalle.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Tuoksuvaa maustekakkua kahvitteluun
Tuoksuvaa maustekakkua kahvitteluun

Tämän maustekakun maku hipoo jo taivaita! Ohje on maidoton, laktoositon ja gluteeniton. Maku on ihanan mausteinen ja rakenne kuohkea. Kakkupalat leikkautuvat kauniisti, eivätkä murene käsiin.

Rakkaalla herkulla on monta nimeä; kahvikakku, kuivakakku, hiekkakakku ja maustekakku. Juuret tälle herkulle taitavat juontaa Saksaan asti, kuten useat kahvittelukulttuuriin liittyvät leivonnaiset. Vaikka nimi voi vaikuttaa siltä että että kakku voi olla kuivaa kuin hiekka, niin voin vakuuttaa,...

Annoksia
12-18
Valmistusaika
20 min + 45 min paistoaika
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen maustekakku gluteenittomana

Ainekset

3
kpl
kananmunaa
2
dl
hienoa sokeria
150
g
maidotonta margariinia
1,5
dl
kaurakermaa (gluteenitonta)
2,5
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenitonta kaurajauhoa
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
inkiväärijauhetta
1
tl
jauhettua kanelia
1-2
tl
kardemummaa
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
2-3
rkl
maidotonta leivontamargariinia kakkuvuoan voiteluun
2-3
rkl
gluteenittomia korppujauhoja kakkuvuoan jauhotukseen

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 175 C asteeseen, tasalämmölle.

2. Vaahdota vatkaimella taikinakulhossa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Yhdistä erillisessä astiassa jauhot ja kaikki mausteet: gluteeniton jauhoseos, kaurajauho, ruokasooda, leivinjauhe, vaniljasokeri, inkiväärijauhe, kaneli, kardemumma ja neilikka. Sekoita lusikalla ja kaada sokeri-kananmunavaahdon joukkoon, kulhoon.

4. Sulata margariini mikrossa ja jäähdytä hieman (huoneenlämmössä).

5. Kaada kaurakerma ja sulatettu margariini muiden aineisten joukkoon taikinakulhoon.
Sekoita vatkaimella (melko voimakkaalla teholla) noin 3-5 minuuttia. Huomaat, että taikina saostuu hieman vatkauksen aikana.

6. Voitele ja korppujauhottele kakkuvuoka. Kaada kakkutaikina vuokaan ja tarvittaessa tasoita pinta.

7. Paista kakkua hieman uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

Kumoa valmis kakku tarjoilulautaselle. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloja kahvittelua varten. Kakun mausteiden maku syvenee noin vuorokauden sisällä, eli mausteiden ihanuutta jatkuu entistä parempana seuraavana päivänä!

Kommentit (0)

ChefMiguel on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Maistuvat ja nopeat herkut

Vaikeustaso
Helppo

Juissin kauralastut

Ainekset

50
gr
margariini
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
sokeria
1
tl
vaniliinisokeria
1
rkl
vehnäjauhoja
1/2
tl
leivinjauhetta
1
kananmuna

Työvaiheet

1. Pane uuni kuumenemaan 200 C:seen.
2. Sulata margariini kattilassa. Anna rasvasulan hieman jäähtyä.
3. Sekoita kaurahiutaleet, sokeri, vaniliinisokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää seos hieman jäähtyneeseen rasvasulaan.
4. Lisää seokseen kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi.
5. Nosta taikinasta kahden lusikan avulla pieniä kokkareita pellille leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa kokkareiden välille.
6. Paista uunin yläosassa 7 minuuttia.
7. Nosta kauralastut leivinpaperilta vasta jäähtyneinä. Kauralastut kovettuvat jäähtyessään.

Kommentit (0)